25 Mart 2016 Cuma

Elma Yağı

Elma Yağı
Bir çok sağlık faydasına sahip olan elmadan elde edilen elma yağı hakkında sizlere bir çok yararlı bilgi aktaracağız. Acı elma yağından ve faydalarından da bahsedeceğiz İyi okumalar dileriz.

Elma Yağı

Elma cildimize ve vücudumuza ne kadar yara sağlıyorsa elma yağıda bir o kadar yarar sağlamakta.Tıpkı meyvesi gibi yağıda sağlığımız için önemli rol oynamaktadır. Elma yağı anadolu adaçayı bitkisinin yaprakları ve çiçekli dallarının su buharı işlemiyle yağının çıkarılmasından oluşmaktadır.Özellikle gaz sancılarına iyi gelmektedir.İçinde yaklaşık yüzde 60 sineol vardır.

Elma Yağı Faydaları

Cilt temizliğinde,bronşit hastalığının tedavisinde,bebeklerde idrar ve gaz sorununu çözmede kullanılır.Elma yağı bebeklerde sabit bir yağ ile inceltilerek kullanımı gerçekleşmelidir.Bitkisel olrak kullanıldığı zaman sağlığa ve cilde gözle görülür bir fauda sağlar.Sivilce ve astım hastalığına iyi gelmekte fakat bunlarla sınırlı kalmayarak hemen hemen çoğu hastalığa iyi gelmektedir.

Elma yağı saçlara sürüldüğünde parlaklık ve yumuşaklık sağlar.Sindirim sistemine yardımcı olur,gaz giderici özelliğinden dolayı karın ağrısına iyi gelir.İdrar atılımını destekler,terlemeyi önler.Elma yağının kullanımı;bir fincan suyun içine üç yada dört damla damlatılarak cilde masaj yapılmalı yada saçlara sürülerek kullanılmalı.Kullanılırken miktarı fazla olmamalı aksi halde yan etki yapabilir ve cilde zarar verebilir.Elma yağı ve diğer bitkisel yağların kullanımından önce doktora danışılması önerilmektedir.

Acı Elma Yağının Cilde Faydaları 

  • Acı elma  yağı, cildin genel görünümünü artıran yağ asitleri bakımından zengindir. Bu yağ asitleri, vücudun işleyişinde çok önemli bir rol oynar ve cildin derinliklerinde yumuşaklık ve beslenme sağlar. 
  • Bu harika yağ, ciltte kollajen sentezini uyaran bileşikler içerir. Kollajen, cilt hücrelerini güçlendiren ve genç görünmesini sağlayan çok önemli bir proteindir.  Ancak, kişi yaşlandıkça üretimi büyük ölçüde azalır. Bu hücreleri zayıflatır ve cilt donuk ve cansız görünmeye başlar. Acı elma  yağı cilde elastikiyet ve yumuşaklık kazandırır. 
  • Acı elma  yağı kollajen üretimine ve aktivasyonuna yardımcı olduğundan, cildin genç ve sağlam görünmesini sağlar. Bu esneklik, cildin canlı kalmasını sağlar ve yaşlanmanın ortak belirtileri olan ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltır. Dahası, serbest radikalleri yok eden ve yaşlanmayı geciktiren antioksidanlar açısından zengindir . 
  • Güneşe çıkmadan önce uygulandığında mükemmel bir güneş koruyucu losyon gibi davranır. Bunun nedeni, acı elma  yağı, cildi güneşin sert ışınlarının neden olduğu hasara karşı koruyan doğal UV filtreleme özelliklerine sahip olmasıdır . 
  • Acı elma  yağı koruyucu ve yumuşatıcı bir dokuya sahiptir ve sıklıkla parlaklık arttırıcı bir yağ olarak kullanılır. Birçok model, fotoğraflarını çekmeden önce vücutlarına ekstra parlaklık  kazandırmak için bu yağı uygular. 
  • Elma  yağı cilde parlaklık ve kuvvet kazandırmak için kullanılabilir. Yağ aynı zamanda cildin gençleşmesine yardımcı olur . Yağın çeşitli masaj salonlarında ve farklı cilt terapileri için merkezlerde kullanılmasının nedeni budur. Cilt yenileme özelliği için genellikle yüz ürünlerinde ve yüz paketlerinde bulunur. 
  • Bu olağanüstü yağ, cilde ihtiyaç duyulan esnekliği sağlar. Bu nedenle, eğer hamilelik süresince düzenli olarak kullanılıyorsa, kadınlar bu çirkin çatlaklardan  kurtulabilir. Ayrıca cildi yumuşatır, nemlendirir ve korur. 
  • Elma  yağının çeşitli sağlık yararlarından biri, cilt kanserini önlediğidir . Düzenli uygulama ve bu yağ ile masajı ile sağlıklı bir cildin tadını çıkarabilirsiniz. 
  • Elma  yağı, akne dahil olmak üzere çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Yağda bulunan antioksidanlar cildi içten temizler ve sivilce-vurma cildini yatıştırır. 
  • Elma  yağının yumuşak ve tatlı aroması, çeşitli parfümlere ve kremler, losyonlar ve nemlendiriciler gibi cilt bakım ürünlerine eklenmesinin sebebidir . Bu ürünleri cildinizde kullandığınızda, cildiniz sadece yumuşak ve pürüzsüz hissetmeyecek, aynı zamanda elma yağının çeşitli cilt dostu özelliklerinden de yararlanacaktır.

Elma Yağı Nasıl Kullanılır ? 

  • Yeni doğan bebeklere masaj yapmak için kullanılır.
  • Ayrıca yaşlanma belirtileri ile savaşmak, sivilce tedavisi ve çatlakları gidermek için kullanılır.
  • Enflamasyonu yatıştırmak, normal cilt bariyeri fonksiyonunu ve cildin yanı sıra saçları düzeltmek için kullanılır.
  • Saçın yanı sıra cildi korumak, yumuşatmak, beslemek ve nemlendirmek için kullanılır.
  • Cildin yenilenme sürecini artırır ve kolajen sentezini artırır.
  • Derideki iltihapları yatıştırmak için kullanılır.
  • Cilt kanseri ve erken yaşlanma gibi kanser riskini önlemek için kullanılır.
  • Cilt sağlığını korumak ve sivilce gibi diğer cilt rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılır.
  • Saç uzamasını destekler, mide kramplarından kurtulmayı sağlar, kan şekeri seviyesini düşürür ve ishali önler.

Elma Yağının Bebeklerde Kullanımı 


Elma yağını bebeklerde kullanmadan önce taşıyıcı yağla seyretmeniz gerekir. Genelde gaz ve mide sancıları için bebeklere masaj yaparken kullanabilirsiniz. Fakat unutmayın ki bebeğinize ekstra bir şey kullanmadan önce doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Eğer doktorunuz izin verirse karın ve sırt bölgesine bu yağ ile hafif masajlar yapmanız bebeğinizi rahatlatacaktır. Taşıyıcı yağ olarak badem, zeytin yağı tercih edebilirsiniz. 


Bir önceki yazım Egza Yağı hakkında bilgi almak adına linke tıklamanız yeterlidir. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder