25 Mart 2016 Cuma

Emu Yağı


Emu yağı bitkisel bir yağ olarak karşımıza çıkmaz. Hayvandan elde edilen bu ender bulunan yağın sağlık açısından faydaları hakkında bilgi almak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

Emu Yağı  Nedir ? 

Emu Yağı
Bir emu, bilimsel olarak Dromaius novaehallandiae olarak adlandırılan uçamayan bir kuştur.  Kuş, Avustralya'ya özgüdür, ancak birçok ülkede beslenerek yetiştirilmektedir. 

Emu yağı, kuşun cildinin altındaki birikintilerden toplanan çoğunlukla yağdan oluşan parlak sarı bir sıvıdır.  Bazı benzersiz avantajlara sahip olabilecek yaygın olarak satılan bir ticari üründür.Yağlar toplandıktan sonra, saf yağ üretilinceye kadar çeşitli filtrelerden ve işlemlerden geçirilirler. Farklı emu yağı tipleri farklı filtrasyon ve işleme seviyelerine bağlıdır.

Çoğu emu yağı, bakteri ve kirletici maddeleri azaltmak için tam işlemden geçecektir. Bazı emu yağları, daha fazla yağ asidi içeriği oluşturmak için diğerlerinden daha fazla rafine edilir.

Emu Yağı Faydaları 


Emu yağı kullanımı Avustralya Aborjin kültüründen kaynaklanmaktadır. Sözlü tarihine göre, emu yağı 40.000 yıldan fazla bir süredir kullanılmaktadır. Yağ, küçük ağrı ve ağrıları hafifletmek, yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olmak ve cildi elementlerden korumak için kullanılmıştır.Yerli Avustralyalılar, ilk kez emu yağını doğal güneş kremi ve nemlendirici olarak Avrupa kültürüne sokmuşlardır.

  • Emu ağının en popüler yarar olarak kullanımı , bir anti-inflamatuar olmasıdır. Aynı zamanda antioksidan özelliklere sahip bileşikler içerir. Emu yağının güçlü anti-enflamatuar etkisi kulak iltihabı, inflamatuar bağırsak sendromu, artrit durumlarında bir masaj yağı olarak kullanılır. Emu yağının ayrıca kemoterapinin neden olduğu kemik kaybını önlediği de söylenir .
  • Emu yağının cilt rahatsızlıklarına ve yaralarına karşı yararlı olduğu düşünülmektedir. Cilt emu yağını kolayca emer. Bu, cildin nemlenmesini sağlayarak cildin çatlama veya kurumaya daha az eğilimli olmasını sağlar. Emu yağı, kanser radyasyonuna bağlı cilt hasarını azaltmaya yardımcı olabilir .Emu yağı, bu emilebilir özelliği, birlikte karıştırıldıklarında diğer bileşiklere geçirebilir. Bu özellik, emu yağının düzenli olarak diğer yardımcı bileşikler içeren nemlendiricilere karıştırıldığını açıklayabilir. 
  • Cilde emu yağı uygulanmasının, sağlıklı cilt hücrelerinin sayısını artırmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir. Emu yağı cilt kırışıklıklarının görünümünü azaltmak için cildi uyarır ve yaşlanma veya güneşe zarar veren cildi gençleştirir. Emu yağı, cilt yaraları ve seboreik dermatit gibi cilt durumlarının tedavisinde de önerilmiştir . Ayrıca alopesi, rosacea , hipopigmentasyon ve zona ile de yardımcı olabilir. 
  • Ağrı kesici etkisi, antioksidan seviyeleri ve derinin derinlerine ulaşma yeteneği nedeniyle, küçük yaralara, kesiklere, morluklara ve yanıklara emu yağı uygulanabilir. Küçük yaraların ağrısını hafifletebilir ve antioksidanlar cildin ek hasarlardan korunmasına yardımcı olabilir. 
  • Dışarıya doğru gitmeden önce cilde emu yağı uygulamak böceklerin zararlarına yardımcı olabilir . Bu kısmen yağda bulunan terpen denilen maddelerden kaynaklanmaktadır.    
  • Ağızdan alındığında, emu yağı vücuttaki kolesterolü azaltabilir. Uzmanlar Emu yağı ya da zeytinyağı tüketen hamsterlerin , diyetlerinde hindistancevizi yağı alanlara kıyasla kolesterol seviyelerini önemli ölçüde düşürdüğünü bulmuşlardır.  
  • Emu yağı da ülser tedavisinde yardımcı olabilir. Ülseri olan kişilerde, çeşitli düzeylerde emu yağı uygulamaları koruyucu bir etkiye sahipti. Bazı durumlarda, yağ bile ülserlerin boyutunu azaltmıştır. 
  • Emu yağı emziren annelerde yaygın olarak görülen meme hassasiyetini de azaltabilir. Yeni doğan bebekler meme emerken, bazı kadınlar uygunsuz   ağrıya maruz kalabilir. Bu, ağrı, akıntı, çatlak ve kuru cilt ve ağrıya neden olabilir. Bu belirtiler bazı yeni annelerin emzirmeyi durdurmasına neden olacak kadar şiddetli olabilir. Emziren annelerin doğumdan hemen sonra başlayan 24 saatlik bir süre için emu bazlı bir krem ​​kullandıklarında, meme areola ve meme ucu cildinin daha fazla hidrate olduğunu bulmuşlardır. 


Emu Yağının Saça Faydaları ve Saç Dökülmesine Karşı Kullanımı

Saç derisine birkaç damla nane yağıyla emu yağı uygulayın ve saçların büyümesine yardımcı olmak için masaj yapın. Fareler üzerinde yapılan  çalışmalar , emu yağının yeni kıl foliküllerini destekleyebileceğini düşündürmektedir.

Emu yağı kapsüllerini yutmak saçınıza ve tırnak sağlığınıza yardımcı olabilir. Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri açısından zengin bir diyet saç yoğunluğunu artırabilir ve kırılgan saçları ve tırnakları ve ayrıca saç dökülmesini azaltabilir. Saçlarınızda ve tırnaklarınızda herhangi bir değişiklik fark etmeniz iki ile altı ay sürebilir.

Emu Yağı Nasıl Kullanılır





Bu cildimizin en büyük dostu olan Emu yağı diye tabir ettiğimiz devasa yağın içinde doğrudan E ve A vitaminleri bol miktarda bulunur. Bu A ve E vitaminlere cildimizin içindeki ilhitap hapse diye tabir ettiğimiz rahatsızlıkların üstesinden rahatlıkla gelebilir. Elimizde dizimizde yada vücudumuzun herhangi yerinde meydana gelen üzeri açık yaraları da iz bırakmadan tedavi eder.




Bir önceki yazımız  Elemi Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı takip ederek bitkisel yağlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder