25 Mart 2016 Cuma

Buğday Yağı


Hayatımızın neredeyse temelinden bulunan buğday sadece ekmek yapımında değil yağ olarak da artık kullanılmaktadır. Buğday yağının faydalarından ve kullanımından bahsedeceğimiz yazımız umarım sizlere yararlı olacaktır. İyi okumalar dileriz. 

Buğday Yağı Ne İşe Yarar 


Buğday YağıBuğday tohumu yağı buğday tohumu merkezinde bulunan buğdayın "kalbi" olarak kabul edilen buğday tohumundan türetilmiştir. Buğday bitkisini filizlenmesine ve büyümesine yardımcı olmak için bu tohum gereklidir. Buğday tohumu, buğday çekirdeğinin en besleyici bileşenidir ve protein, B vitaminleri, omega-3 yağ asitleri, demir ve kalsiyum gibi 23 farklı besin içerir. Yoğun beslenme faydaları, diyetinize sağlıklı bir katkı sağlar. Yağ aynı zamanda besin maddesi ile paketlenmiştir, bu da cildinizi nemlendirmeye ve yatıştırmaya çok uygundur.

Buğday Yağı Faydaları

  • Buğday yağı yararları selüloitlerin giderilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Vücudumuzda yer alan yanıklara karşı etkindir. Yara ve ciltte oluşan diğer sorunların çözümünde tedavi amaçlı kullanılır.
  • Hassas ve yıpranmış saçların bakımı için yararlı olan buğday yağı güneş, cilt ve doğum lekelerini giderici özelliğe sahiptir. Buğday yağının bilim adamları tarafından tespit edilen herhangi bir zararı yoktur. 
  • Buğday tohumu, antioksidan ve anti-aging özelliklerine sahiptir, bu da kanser, kardiyovasküler hastalık, vb. gibi birçok hastalığı önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, ince çizgi ve kırışıklıklar gibi yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olur ve ayrıca erken yaşlanma belirtilerini azaltır. Cildinizin ve saçınızın dokusunu korur, hatta cildinizi hasardan korur. 
  • Kötü kolesterol seviyelerini büyük ölçüde azaltır ve kan dolaşımını artırır, bu da kalbin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Artan kan dolaşımı, cildin ve saçın sağlıklı hale getirilmesine de yardımcı olur. 
  • Buğday tohumu yağı, doku hasarının ve doku büyümesinin onarılmasında yardımcı olan B vitamini içerir. Ayrıca mineraller, vitaminler ve besin maddelerinin hücrelerimize ulaşmasına yardımcı olur. 
  • Buğday tohumu yağı, uzun zincirli, doymuş, oktacosanol adı verilen ve kas enerjisini artıran birincil alkolde yüksektir. Böylece, sporcular için buğday tohumu yağı şiddetle tavsiye edilir. Egzersiz sırasında enerji ve oksijen verir ve sizi de enerjik yapar. 
  • Buğday tohumu yağı, sinir sistemini sistematik olarak düzenlemekte yardımcı olan omega-3 yağ asitlerinin iyiliğini içerdiği için ruh halini iyileştirmede  yararlıdır. Bu sizi enerjik yapar ve aynı zamanda vitamin B kompleksi içerdiği için stresi büyük ölçüde azaltır. 
  • Aynı zamanda iktidarsızlık   gibi birçok cinsel sorunu da önler. E vitamini bakımından yüksektir. Buğday tohumu yağı, hamile kadınlar için bile birçok faydası olduğundan ve doğum kusurlarını önlediği için tavsiye edilir. Aynı zamanda sağlıklı kırmızı kan hücrelerine de izin verir.
  • Buğday tohumu yağı, psoriasis, egzama ve kuru cilt gibi birçok cilt problemini önlediği için size sağlıklı bir cilt sağlamanıza yardımcı olur. Topikal olarak uygulayabilirsiniz - cildinizi yumuşatır ve onarır. Cilt için çok iyi olduğu düşünülen E vitamini yağı içerir. 
  • Buğday tohumu yağı, bir yağ savaşçısıdır ve düzenli olarak kullanıldığında, vücuttan ekstra yağın azaltılmasına yardımcı olur. Fark yaratan etkiler verdiği için herhangi bir kilo kaybı programının bir parçası olabilir. 
  • Buğday tohumu yağı magnezyum açısından zengindir. Bu nedenle, düzenli olarak kullanıldığında, özellikle diyabetik hastalar için faydalı olan, sağlıklı kan şekeri kontrolünün geliştirilmesine yardımcı olur. Şeker seviyelerinin kontrol altında tutulmasına yardımcı olur ve böylece diyabeti büyük ölçüde kontrol eder. 
  • Buğday tohumu yağının düzenli tüketimi size sağlıklı, uzun ve hastalıksız bir yaşam sağlar. Birçok hastalığı önler, stresinizi azaltır ve sizi enerjik yapar. Yani, sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorsanız, o zaman günlük diyetinize üç  buğday yağı ekleyin.

Buğday  Yağı Yüzü Sürülümü


Buğday  yağı, etkili bir şekilde yüzün temizlenmesine yardımcı olan doğal bir yağdır. Nemi geri kazandırmaya yardımcı olur ve aynı zamanda akne, sivilce vb. gibi diğer cilt sorunlarına yol açabilecek aşırı sebumdan kurtulmanızı sağlar ve gözenekleri tıkamaz.  Yüzde herhangi bir tüylenme yapmaz genelde göz altı morluklarını gidermek adına taşıyıcı yağlar ile beraber kullanılır. 

Buğday Yağı Cilde Faydaları 


Yüksek E Vitamini içeriğinden dolayı buğday  yağı, cildin gücünü ve yapısını sağlayan vücutta bulunan en bol bulunan protein olan kolajenin inşasına yardımcı olur. Büyük bir vitamin kaynağı olan B6, Folik asit ve E vitamini buğday  yağının cilt için yaşlanma karşıtı bir madde olduğu düşünülmektedir.  E vitamini güçlü bir anti-oksidan ve psoriasis, egzama ve kuru cilt gibi birçok cilt sorununu önler gibi sağlıklı bir cilt teşvik eder. Diğer taraftan, B vitamini, doku hasarının onarımında yardımcı olur ve doku büyümesini destekler. 

Buğday  yağı cildiniz tarafından kolayca emilir, bu da onu etkili bir nemlendirici ve uygun bir topikal tedavi haline getirir. Cildinize uygulandığında, buğday ruşeymi yağı, A vitamini, D vitamini, B vitaminleri, antioksidanlar ve yağ asitleri için sağlıklı bir infüzyon sağlar. Bu besinler sadece kuru veya çatlamış cildi nemlendirir ve iyileştirir, aynı zamanda skar oluşumunu önler. Özellikle, buğday ruşeymi yağı, cilt hasarını azaltmaya, serbest radikallerle savaşmaya, sağlıklı kollajen oluşumunu desteklemeye ve hatta cilt tonunu korumaya yardımcı olan zengin bir E vitamini kaynağıdır.




Buğday Yağı Nasıl Kullanılır ? 





Buğday Yağı banyodan sonra vücudunuza masaj yaparak uygulaya bilirsiniz. Saç bakımında da kullanılır. Bunun için yumurta sarısı bir yemek kaşığı bal ve bir kahve fincanı buğday yağını iyice karıştırarak saçlara sürülür.

Sıcak bir havluya sarılarak bir saat bekletilir. Diğer yandan gözlerde oluşan morlukların tedavisinde de kullanılır. Buğday yağıyla hazırlanan krem polen arı sütü ve balın içerisine birer damla kayısı ve buğday yağı konularak karıştırılır. E vitamini ampulü kırarak 15 dakika bekleyerek yıkayınız.

Buğday ruşeymi yağını topikal olarak kullanıyorsanız, harmanlamanın bir parçası olarak kullanmak en iyisidir. Güçlü aroması nedeniyle, karışımınıza yüzde 10-15 buğday tohumu yağı ilave etmelisiniz. Ayrıca jojoba veya havuç gibi bazı yağları ve sandal ağacı, sardunya, sedir ağacı, rezene, lavanta ve paçuli gibi uçucu yağları deneyin. Yağın topikal olarak kullanılmasına ek olarak, sebzeleri veya salataları süsleyebilir ya da tariflerinize besleyici bir destek vermek için diğer yemeklere ekleyebilirsiniz.


Buğday Yağı Nasıl Yapılır ? 


Buğday yağını yapmak için buğdayları ve tohumlar elde etmeniz ve 1 kavanoz zeytin yağında bekletmeniz gerekmektedir. Güneşte bekleterek her gün çalkalanması gerekmektedir. Buğdayın sapları kavanoza atılmamalıdır. Buğday yağını 1 ay sonra tülbent ile süzerek temiz bir kaba alabilir ve kullanabilirsiniz. 


Bir önceki yazımız  Baobab Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Bitkisel yağlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için blog sayfamızı takip etmeyi unutmayınız. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder