31 Mart 2016 Perşembe

Limon Yağı

Limondan elde edilen limon yağı son derece yararlı bir içerik olarak karşımıza çıkmaktadır. Bizlerde kullanım alanı oldukça yaygın olan limon yağının veya limon otu yağının faydalarından ve cilt için nasıl kullanılacağından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Limon Yağı 

Limon Yağı
Limon, bilimsel olarak Citrus limon olarak adlandırılan Rutaceae ailesine ait bir çiçekli bitkidir. Limonlu bitkiler dünyanın birçok ülkesinde yetiştirilmekte, ancak bunlar Asya'ya özgüdür ve Avrupa'ya yaklaşık MS 200 yılında  getirildiği düşünülmektedir. Amerika'da, İngiliz denizciler, denizde pislik ve bakteriyel enfeksiyonlardan  korunmak için denizde limon kullanmışlardır.  Limon esansiyel yağı, limonun soğuk sıkımıyla değil, iç meyveden gelir. Limon kabuğu , yağda çözünen bitkisel besinleri nedeniyle limonun en besleyici yoğun kısmıdır. Limon  yağı terpenler, seskiterpenler, aldehitler, alkoller, esterler ve steroller gibi birçok doğal bileşenden oluşur.  

Limon ve limon yağı, ferahlatıcı kokularından ve canlandırıcı, arındırıcı ve temizleyici özelliklerinden dolayı popülerdir. Araştırmalar, limon yağının güçlü antioksidanlar içerdiğini ve enflamasyonun azaltılmasına, bakteri ve mantarlarla mücadele edilmesine, enerji seviyelerini artırmasına ve sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olduğunu göstermektedir.

Bol C vitamini barındıran limonun faydaları saymakla bitmez. Limon yağı ise limondan oluşturularak birçok hastalığa ve cildin bakımını üstlenmektedir. Temizlik bakımından son derece etkili olan bu limon yağı bakterileri de anın da öldürmektedir. Vücudunuz da oluşan şişkinliklerin ve bu yerlerin acısını alması için bu yağı kullanarak o bölgeye hafif bir ovalama ile hem şişkinliği hem de acısını giderebilirsiniz.

Limon Yağı Faydaları

  • Limon yağı, akne dahil olmak üzere cildin taze minör enfeksiyonları üzerinde antiseptik etkiler sağlar. Uygulamalar, bir kasede seyreltilmiş küçük bir limon ve lavanta yağı ile yapılabilir. Yüzey karışımını bir yüz maskesi ile emdirin ve yaraya 10 dakika kadar tutun, 
  • Limon yağı saç bitlerinin neden olduğu cilt tahrişini tedavi etmek için antiseptik olarak, 10 ml jojobaya 8 ile 10 damla limon yağı ekleyerek, saç derisine masaj yaparak, gece boyunca bırakarak etkili bir şekilde kullanılabilir. ve uyandığınızda iyice durulamanız gerekir.  
  • Cilt yağlı hale geldiğinde, limon yağı doğal bir tonlandırıcı sağlar, uygun şekilde kullanıldığında cildi dengeler ve canlandırır. Sadece jojoba ya da soya fasulyesi gibi doğal bir taşıyıcı yağın yüzde 1 limon yağı ile seyreltilmesi, cilde doğru emilimi ve nüfuzu sağlamak için gerekli bileşenleri sağlar.
  • Ardıç ve biberiye yağı  baz alarak bir taşıyıcı yağ ile limon yağına harmanlamak, selülitle savaşmak için yararlı bir kombinasyon formülü oluşturur. Lenfatik akışı uyarmak ve hücrelerde depolanan toksinlerin uzaklaştırılmasına yardımcı olmak için özel masaj teknikleri, selülitin genel görünümünü ve iltihaplanmalarını en aza indirir. 
  • Polifenol adı verilen bileşikler, limon yağında bulunur ve etkileyici bir anti-viral özellik sağlar. Bir balsamda kullanıldığında, limon yağı soğuk yaraları etkili bir şekilde tedavi edebilir. Bir kişi soğuk algınlığı hissi duyduğunda, balsam şeklinde  limon yağı uygulanması faydalıdır. Balsamın günde birkaç kez uygulanması, tüm görünüm belirtilerini bozar ve normal olarak 6 gün içinde tamamen iyileşir.
  • Kuru hava koşulları, özellikle dirsekler, ayaklar ve hatta ellerin etrafındaki kaba lekeler için deride tahribat yaratabilir. Limon yağı birkaç damla gliserinle karıştırıldığında ve yatmadan önce bu bölgelere uygulandığında,  tazelenmiş ve pürüzsüz, yumuşak, daha sağlıklı bir ciltle uyanırsınız. Limon yağı, sağlıklı cilt bakımı ve sağlıklı yaşam için gerekli bir bileşen olan C vitamini açısından zengindir.





Limon Yağı Nasıl Kullanılır ?





Cildiniz de bulunan siğillerin giderilmesin de bu yağı kullanabilirsiniz. Varis sorunlarınız var ise bu yağ sayesin de varisin olduğu yeri ovarak damar da bulunan baskıyı en aza indirecektir. Bu yağ cilde sürülerek cildinizi gençleştirip gözenekleri açarak var olan sivilceleri de engellemektedir. Diş eti kanaların da ya da diş ve diş eti lekelerini engellemek amaçlı da kullanılmaktadır. Limon yağı temizlikte de kullanılmakla birlikte bakterileri yok etmeye yaramaktadır.

Limon Yağının Yüze Sürülümü 



Cildinizi hafifletmek için eğlenceli ve zahmetsiz bir şekilde yüz yıkama sıvınıza limon  yağını ekleyin.  Bu, bir sprey şişesiyle yüz yıkamada en iyi şekilde çalışır çünkü kapağı basit bir şekilde söküp limonun temel yağını ekleyebilirsiniz.  500 ml  şişe için 12 damla limon  yağı ekleyin .

Limon Yağı ile Cilt Beyazlatma

Limon suyu cilt beyazlatma etkisine sahipse, konsantre limon yağının ne yapabileceğini hayal edin.Bu nefis kokulu esansiyel yağ, taze limon kabuğu soğutarak yapılır , yaklaşık altı libre limon esansiyel yağı yapmak için bir ton taze limon meyvesini gereklidir.

Sonuçta elde edilen konsantre yağ limonen bakımından çok zengindir  , cilt tümörlerini ve deriyi hafifletir. Ayrıca sitrik asit , cilt tonunu iyileştirmek için hücre döngüsünü uyarmada son derece etkili bir doğal asittir. 

Limon   yağı  kuvvetlidir  ve cildinizde doğrudan ve seyreltilmemiş bir şekilde kullanmak istemezsiniz. Kullanmak için,  taşıyıcı yağlardan birini, toplam çözeltinin en fazla% 5'ini oluşturan limon  yağıyla karıştırın (yani, her tatlı kaşığı yağ için beş damla veya daha az limon yağı).

Limon Yağı ile Cilt Lekelerine Çözüm


Ciltte lekeleri iyileştirmek için limon yağı  yüksek miktarda C vitamini içerir. Cilt lekeleri genelde direkt güneşin ultraviyole ışınlarına aşırı maruz kalmadan kaynaklanır.

Cilt lekeleri tedavisi için limon yağı nasıl uygulanır.

  • 10 ml gliserin üzerine 8-10 damla limon yağı ekleyin.
  • Gliserin, cilde pürüzsüz ve yatıştırıcı bir etki sağladığı için yardımcıdır.
  • Etkilenen bölgeleri suyla durulayın.
  • Kuru bir havlu veya pamuk kullanarak solüsyonu nazikçe uygulayın.
  • 15 dakika kurumaya bırakın.
  • Uygulanan alanları suyla durulayın.




Bir önceki yazım  Lavanta Yağı hakkında detaylı bilgi almak için linkimize tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı takip ederek bitkisel yağlar hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder