29 Mart 2016 Salı

Kanola Yağı


Sağlıklı olmasına dair tartışmaları bulunan kanola yağının genel kabul olarak görülmüş faydalarından bahsedeceğiz. Ayrıca herhangi bir zararı olup olmadığına dair de bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Kanola Yağı

Kanola Yağı
Kanola yağı, en yaygın olarak kolza tohumu çeşidi gelen yenilebilir pişirme yağıdır. Bazı hardal tohumu çeşitlerinden gelir ve genetik modifikasyon ile üretilir. Bu ayrıca, bu yağın toksik olabileceği için kullanımını için bir endişe olmasının nedenidir. 

Kanola yağı, dünyanın belirli bölgelerinde kolza yağı olarak bilinir ve tipik olarak iki çeşidi, Kolza tohumu 00 ve Çift Sıfır Kolza tohumu ile gelir. Kolza tohumu (kanola) adı , şalgam anlamına gelen Latin kök rapumundan türetilmiştir . Şalgam , lahana , rutabaga ve diğer benzer bitkiler, günümüzde en yaygın olarak kullanılan ve kullanılan bu yağın iki ortak çeşidi ile yakından ilişkilidir. Tarih boyunca çeşitli kültürler tarafından binlerce yıldır yakıt olarak kullanılmıştır.

Kanola Yağı Faydaları


  • Kanola yağı omega 3 ve omega 6 yağ asitlerini içerir ve bu sayede en sağlıklı pişirme yağıdır. Zeytinyağı gibi, doymuş yağlarca da düşüktür. 
  • Kanola yağı temel olarak sterol ve campesterol olmak üzere bitki sterollerinin en yüksek seviyesine sahiptir. Çalışmalar, yüksek konsantrasyonda sterol içeren gıdaların çeşitli kalp hastalıkları riskini azalttığını göstermiştir. 
  • Bitki sterol vücutta kolesterol emilimini inhibe eder, böylece seviyesi% 10-15 oranında düşürür. LDL'yi (kötü kolesterol) azaltan ve iyi kolesterolü (HDL) artıran tekli doymamış yağlar açısından zengindir. Bu nedenle kanola yağı sağlıklı lipit profilini uyarır. 
  • Eklem hassasiyeti ve sertliği kanola yağıyla azaltılabilir. Kronik artrit nedeniyle iltihaptan muzdarip insanlar için de yararlıdır. Kanola yağı ayrıca astım ve bağırsak rahatsızlıklarına bağlı inflamasyonu da azaltır. 

Kanola Yağının Cilde Faydaları 


Kanola yağı, kırışıklıklar, ince çizgiler, akne, lekeler vb. gibi cilt sorunlarının giderilmesine yardımcı olan E vitamini ve K bakımından zengindir. Cildin esnek ve parlak olmasını sağlayan birçok cilt kreminde ve losyonda baz olarak kullanılır. 
  • Vitamin E ve K bakımından zengin olan yağ, cilt rahatsızlıklarını ve akne, ince çizgiler, kırışıklıklar, lekeler  gibi yaşlanma belirtilerini azaltır. 
  • Kanola yağı, güçlü bir lipit çözünür anti oksidan olan iyi bir antioksidan vitamin E içerir. Cildi oksijensiz radikallerden korur, böylece yumuşak ve beslenmiş hale getirir, genç bir görünüm verir. Bir çay kaşığı kanola yağı, günlük önerilen E Vitamini değerinin yaklaşık% 15'ini içerir. 
  • Kanola yağı, zeytinyağına sağlıklı ve ucuz bir alternatiftir. İçindeki yağ asitleri içeriği kuru cildi yatıştırmaya ve beslemeye yardımcı olur. En sevdiğiniz esansiyel yağı birkaç damla ile kanola yağı karıştırın ve vücut yağı olarak kullanın. Bu kuru ve pul pul cilt etkili bir şekilde nemlendirmeye yardımcı olacaktır.  
  • Kanoladaki yağ asitleri kuru ve tahriş olmuş cildi yatıştırır ve vücudun her yerinde yumuşak, pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt ortaya çıkarır. Yüz yağında olduğu gibi, kanola yağının bir çorba kaşığı için birkaç damla uçucu lavanta yağı ekleyin ve sıcak bir banyodan sonra tüm vücuda uygulayın.  

Saç için Kanola Yağı Faydaları 

Kanola tohumundan ekstrakte edilen yağ, saç için çok faydalıdır. Sıcak yağ saç bakımları kuruluk, kırılma, kıvırcık saç ve bölünmüş uçlar için mükemmel bir çözümdür. Kanola yağı, gevşek ve hasarlı saçlar için ucuz ve muazzam etkili bir ilaçtır. Yağ, kir ve güneşten kaynaklanan hasarlara karşı koruma sağlar ve hasarlı kilitleri nemlendirmek ve onarmak için saç teline nüfuz  eder.

Kanola Yağının Kullanımı 

  • Kanola yağını ısıtın. Sıcak yağı saça uygulayın ve saç derisne iyi masaj yapın. Yağın saç millerine nüfuz etmesine izin vermek için, bir duş başlığı takın. Saçlarınızı yaklaşık yirmi dakika kapalı tutun ve şampuan ve ılık su ile durulayın. Kilitleriniz parlaklığını geri kazanacak ve Kanola yağı tedavisinden sonra yumuşak, kabarık, nemlendirilmiş ve pürüzsüz saçlarla kalacaksınız.
  • Kıvırcık saçlardan kurtulmak için birkaç çay kaşığı bir bardak ılık suda karıştırın ve solüsyonu bir sprey şişesinde doldurun. Dışarı çıkmadan önce karışımı saçınıza püskürtün. Kanola yağı doğal bir nemlendiricidir ve saçlarınızdaki nemi tutar, kıvrık saçlara yol açan kilitlerin kurumasını önler. 
  • Kanola yağındaki yüksek sterol miktarları, hasarlı gerginliklerin onarılmasına, bölünmüş uçların yumuşamasına ve saçın üzerinde kuruluğu, kıvrımları veya güneşin zarar görmesini önlemek için koruyucu bir kaplama oluşturmaya yardımcı olur. Kanola yağını nazikçe saçınıza dökün ve gece boyunca bırakın. Nem tutma için uyurken saçlarınızı bir havlu ile örtün. Sabah saçlarınızı hafif bir şampuanla yıkayınız. 
  • Kepek için etkili bir tedavi, üç çay kaşığı çay ağacı yağı ile yaklaşık 10 çay kaşığı Kanola yağını karıştırmaktır. Karışımı ısıtın ve saç  derisine uygulayın. Yağ karışımını yaklaşık 10 dakika boyunca saç köklerine yavaşça masaj yapın. Saçlarınızı 30 dakika sonra ılık su ve hafif bir şampuanla yıkayın. Saç derisinin kanola yağı ile tedavisi birkaç uygulamada kepeklerden kurtulmanızı sağlar. 
  • Saç dökülmesini önlemek ve saç büyümesini hızlandırmak için - kanola yağı, zeytinyağı ve badem yağını eşit miktarlarda karıştırın ve birkaç damla lavanta  yağı ekleyin. Ayrıca biberiye yağı ekleyin. Saçınıza bu karışımla masaj yapın ve yaklaşık yirmi dakika boyunca saçınıza bırakın. Saçlarınızı ılık su ve hafif bir şampuanla yıkayın. Bu tedavi saç dökülmesinin önlenmesine yardımcı olur ve saç büyümesini destekler.

Kanola Yağı Canan Karatay


Kanola yağı soya bulunmasından ve GDO'lu olduğundan kaynaklı önermemektedir. Repsit maddesi barındırdığını ve bunun hardal gazı ile ilişkili olduğunu söylemektedir. 

Bir önceki yazım  Hodan Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder