21 Mart 2016 Pazartesi

Acı Biber Yağı


Genelde zayıflamak ve göbek eritmek isteyenlerin merak ettiği acı biber yağı hakkında sizlere hazırladığımız yazımızda acı biber yağının nasıl elde edildiğini ve faydalarını aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Acı Biber Yağı Nasıl Elde Edilir ? 

Acı Biber
Acı biber yağı acı biber çekirdeklerinin sıkılması sonucunda elde edilen yüzde yüz doğal olan bir yağ çeşididir. Acı biber yağı, biberler ile infüze edilen bitkisel bir yağın popüler bir preparasidir. Acı biber yağı , Capsicum cinsindeki bitkilerden elde edilen  meyvelerdir ve bu biberler Meksika menşeli iken, bu yağ dünya çapında mevcuttur ve dünyanın çeşitli yerlerinde çeşitli biberler yetiştirilmektedir. Çoğunlukla Asya ülkelerinde ve mutfakta kullanılmasına rağmen, biber yağı , güçlü antioksidan ve anti- enflamatuar etkileri nedeniyle çok geniş bir tıbbi durum için kullanılabilir. Acı biber yağı, vücut üzerinde derin bir etkisi olan aktif bileşen kapsaisin açısından zengindir. Ayrıca, bu yağın bazı C vitamini ve A vitamininin yanı sıra bazı önemli antioksidanlar ve yararlı yağ asitleri vardır.   Kilo vermek istiyorsanız acı biber yağını kullanabilirsiniz. Çünkü uyguladığınız bölgenin yağ akışını hızlandırır ve o bölgenin incelmesine yardımcı olur.

Acı Biber Yağı Faydaları

  • Her 100 gramlık biber, bir gram protein içerir . Daha fazla protein yediğinizde, vücudunuzu otomatik olarak kas kütlesi kaybından, bağışıklığın zayıflamasından, kötü solunum sistemi ve hatta ölümden korursunuz.  Protein ayrıca kanın oksijen taşımasına da yardımcı olur. Kasları, kıkırdakları oluşturur ve sinir sistemini düzenler. 
  • Acı biber yağı, besin maddeleri, vitaminler ve minerallerle doludur. Alzheimer hastalığına, kemik zayıflamasına ve kanser ataklarına karşı sizi koruyan D vitamini içerir.   
  • Acı biber yağı ayrıca vücudunuza çok sayıda yarar sağlayan Vitamin A, E ve K içerir. İyi kemik sağlığının korunmasında yardımcı olur . Diş gelişimi, bağışıklık sistemi, hücre bölünmesi ve üremesinde önemli rol oynayan antioksidanlar içerirler. K vitamini de kan pıhtılaşmasının azaltılmasına yardımcı olur. 
  • Acı biber yağı da demir içerir. Demirle doldurulmuş gıdalar yemek glossit gibi çeşitli hastalıkları önler.Aynı zamanda kendinizi rahat hissetmenize yardımcı olur. Demir, yorgun ve bitkin hissetmenizi önleyen başlıca besinlerden biridir. Aslında demir eksikliği anemiye , öksürüğe ve diyalize yol açar  
  • Acı biber yağının bir diğer faydası, kardiyovasküler sisteme büyük özen göstermesidir. HDL kolesterol seviyelerini yükseltmek ve kalbinizi sağlıklı tutmak için küçük miktarlarda Capsanthin gibi yararlı bileşikler içerir. 
  • Acı biber yağında ayrıca sizi vuruşlardan, koroner kalp hastalıklarından ve diğer kardiyovasküler hastalıklardan koruyan C vitamini bulunur. C vitamini, soğuk algınlığını  tedavisinde kullanılmaktadır. 

Acı Biber Yağı  Zayıflama


Acı biber yağı  kalori yakımına yardımcı olmak dışında kullanılmaktadır.  Genelde göbek ve basenleri eritmek adına kullanılan bitkisel bir yağdır.  Doğum sonrası alınan kilolar yüzünden sıkıntı çekenler için de etkili olduğu saptanmıştır.

Çatlakların ve kırışıklıkların giderilmesinde etkilidir. Sindirim sistemine zarar vermeden diyet yapmaya gerek kalmadan kilo vermekte yardımcı olduğu göz önünde bulundurularak hazırlanmış bir yağ çeşididir. Düzenli kullanıldığında bölgelerin incelmesinde, sıkı olmasında, pürüzsüz görünmesinde yardımcı olacağı görülmüştür.

Acı Biber Yağı Nasıl Yapılır ? 



Ev yapımı acı biber yağı hazırlamak oldukça kolaydır. Yapmanız gereken ilk şey temel yağınızı seçmek olacaktır.  Fıstık yağını, badem yağını ve hatta susam yağını deneyebilirsiniz . Genelde ülkemizde evde zeytin yağı bulunmasından kaynaklı zeytin yağı da kullanılır. Yağı alın ve yavaşça tavaya dökün. Uzunluğa göre  biberleri dilimleyin. Çekirdeği de çıkarın. 8 dakika  yağda hafifçe ısıtın. Daha sonra temiz bir kavanoza seçtiğiniz yağı koyun ve üstüne bu biberleri koyarak soğumaya bırakın. Kavanozu bir kapak kullanarak kapatın.

Acı Biber Yağı Nasıl Kullanılır ?


Uygulanacak bölgeye dairesel hareketlerle, 10-15 dakikalık masajla yayacaksınız. Uyguladıktan sonra streç film ile bölge sarılacak ve 45 dakika yatarak vücut dinlendirilecektir. Hamile olan kişilerin kullanması tavsiye edilmemektedir. Fakat hamilelik sonrasında kullanabilirsiniz. Mide rahatsızlığı bulunan insanlar da kullanmamalı ve vücutlarına zarar vermekten kaçınmalıdır.

Konumuzla alakalı olarak Bitkisel Yağlar ve Kullanımı yazıma da göz atmanızı tavsiye ederim. Blog sayfamızı takip ederek bitki yağları hakkında bilgiler edinebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder