31 Mart 2016 Perşembe

Macadamia Yağı


Macadamia yağı  cilt ve saç bakımında oldukça yararlı olan ve ülkemizde de bu yararların yavaş yavaş keşfedildiği bitkisel bir yağ olarak karşımıza çıkmaktadır. Bizlerde sizlere bu faydalı yağ hakkında bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Macadamia Yağı 

Macadamia
Macadamia, Avusturalya ve Doğu sahillerinde yetişen fındıkgiller ailesinden bir meyvedir. Halk arasında cadı fındığı olarak bilinen bu Macadamia fındığı, palmitoleik asit içermektedir. Bu asit hiçbir meyvede bulunmamaktadır. Yine omega7 sadece macadamia yağında bulunmaktadır.

Kozmetik sanayisinde tercih edilen Macadamia, yağ olarak kullanılmaktadır. Nedeni daha çok nemlendirici özelliğidir. Macadamia yağı içerisinde oleik asit, palmitoleik asit, linoleik asit, omega6 ve omega3 bulunmaktadır. Aynı zamanda fındıkgillerden olmasının etkisiyle kolesterol dengesini sağlar.

Macadamia Yağı Neye Yarar



Saçınıza düzenli olarak macadamia yağı ile tarayıp saça hem masaj yapmış olursunuz hem de saçın kurumasını azaltırsınız. Geceleri yatmadan önce cildinize sürüp sabah yıkayabilirsiniz. Duştan sonra vücudunuza masaj olarak uygulayabilirsiniz. Böylece hem rahatlamış hem de daha pürüzsüz bir vücuda sahip olursunuz. Yazımın bundan sonraki kısmına macadamiayagi.wordpress.com sitesinden yaptığım alıntıyla devam edeceğim.




...

Macadamia Yağının Faydaları Nelerdir 

  • İçeriğinde yüksek oranda bulunan selenyum vücudun bağışıklık geliştirirerken aynı zamanda zararlı maddeleri nötralize ederek etkisiz hale getirmesiyle güçlü bir antioksidan etkisi gösterir. 
  • Güçlü bir anti-tümör faktörü yaratan yapısı vücutta metabolik süreçleri harekete geçirirerek kalp hastalığı riskini önemli derecede azltır. 
  • Üreme sistemini uyarır, sinir sistemi stabilize , endokrin sistemin çalışmasını normale iltihabı azaltır, cilt durumu, saç ve tırnaklarda üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. 
  • Palmitoleik asit içeriği ile tam anlamıyla yaşlanma karşıtı olan macadamia yağı cilt bakımında gösterdiği etkili sonuçları gıda tüketimiyle yoluylada sağlayabilen ender yağların başında gelir. 
  • Macademia yağının 300 dereceyi gören dayanıklılığı ile yemeklik yağ tüketiminide en sağlıklı yağ olarak kullanımı tavsiye edilir.  

Cilt Bakımında Macadamia Yağının Faydaları


Cilde yoğun nem verir. Macadamia fındık yağı, cildimizin sebumunda önemli bir görevi olan palmitoleic asit içerir. Yaşlandıkça cildimiz bu asidi az üretmeye başlar. Macadamia fındığı haricinde hiçbir bitki bu asidi içermemektedir.

Macadamia yağı, yara izleri, güneş yanıklarının tedavisinde, küçük yaralarda, cilt tahrişlerinde ve cilt lekelerinde yüksek nemlendirici ve emilim özelliğinden dolayı gözle görülür ciddi iyileşmeler sağlamaktadır.

Tüm yüze 4-5 damla macadamia yağı ile masaj yapılarak gece boyunca ciltte kalması sağlanır ve sabah sadece su kullanılarak yıkanmalıdır. Boyun, eller, diz, dirsek, boyun, bacaklar, karın gibi bölgelere masaj yapılarak uygulanır. Yapısı gereği insan vücudundaki yağın yapısına en yakın yağ olduğundan ve içeriğindeki yağ asitleri ve Omega-3-6-7 barındırmasından dolayı etkin nemlendirme hızlı emilim sayesinde çatlakları engelleyecektir. 

Macadamia Yağının Saça Faydaları


Kuru, ısıl işlem görmüş, boya ve açıcı gibi işlemlere tabi tutulmuş saçların yoğun beslenmesi, yumuşatılmasında, dolaşan saçlarda, elektriklenen saçlarda pürüzsüz, parlak ve yumuşaklık sağlar. Macadamia yağı saçların rengini, parlaklık ve derinliğini arttırır, uv ışınlarından ve günümüzün olumsuz hayat şartları gibi faktörlerden korur.

Macademia yağı, Saça düzenli uygulandığında kurutma süresini %40-50 azaltmaktadır Az miktarda nemli saçlı deri ve saç boylarına uygulanıp tahta bir tarak yardımı ile hem saçlı deriye hemde saç boylarına tarama yoluyla masaj yapılır.  





... 


Macadamia yağı saç ve ciltte sağlıklı dokulara sahip olmanızı sağlar. Güneş yanıkları, yara izleri gibi cilt kusurlarını gidermekte kullanılır. Yoğun kimyasallara maruz kalmış ya da düzleştirici vs. ile yıpranmış, bakımsız saçlara parlaklık kazandırır. Eski sağlıklı hale gelmesini sağlar. 






Bir sonraki yazım  Lavanta Yağı hakkında bilgi almak için linkimize tıklayabilirsiniz. Hoş kokulu olan lavanta ve lavanta yağı faydalarını kaçırmayın. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder