30 Mart 2016 Çarşamba

İncir Çekirdeği Yağı


İncir herkesin sevdiği ve besin değeri yüksek olan bir meyvedir. İncir çekirdeklerinden elde edilen yağ ise oldukça faydalıdır ve kullanım alanı son derece geniştir. Sizlere bu yazımızda bu güzel yağın faydalarına ve kullanım alanlarına değineceğiz. İyi okumalar dileriz. 

İncir Çekirdeği Yağı

İncir Çekirdeği
Bitkisel yağların etkisi giderek daha çok bilinmeye başlamıştır. Bir çok tedavide destek olarak kullanılan bu yağlar hem kolay bulunabilir olması hem de uygun fiyatlardan satın alınabildiği için hastaların büyük bir kısmı tarafından dikkat çekmektedir.  Her tür bitkisel yağın bir faydası olduğu bilinmektedir. İncir çekirdeği yağı kısırlık konularında büyük bir yarar sağlayacağı düşüncesiyle çalışmalara başlanmıştır.

İncir Çekirdeği Yağı Faydaları 

Yüz ve göz çevresi için kullanılmaktadır. “Kargalar ayakları” çizgileri için idealdir, göz çevresindeki koyu halkaların ve şişliklerin görünümünü azaltır. Hiper pigmentasyon veya koyu lekeler sorunları ile cilt üzerinde faydalıdır. Yüksek yağlı asit içeriği, cildin elastikiyetini ve cildi sıkılaştırıcı, cildi sıkılaştırmaya ve sıkılığı arttırmaya yardımcı olur. Olgun, hasarlı veya kuru ciltler için idealdir. Organik bir nemlendirici olarak kullanmak için saf argan yağı ile karıştırılabilir.  Daha pürüzsüz bir cilt dokusu için gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı olur.  Düzenli tedavi erken yaşlanmayı ve kırışık oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Kullanımı iltihaplı ve kuru cilt rahatsızlıklarını yatıştırmak için, etkilidir. Ayrıca egzama, sedef hastalığı için kullanılmaktadır. 

İncir tohumu yağı kuru saç ve saç derisi için bir tedavi olarak kullanılabilir. Küçük miktarlar kullanın ve hasarlı saçların hedef bölgelerinde çalışın. Saçın parlamasını artırmak ve saç durumunu iyileştirmek için saç tedavileri için argan yağı ile beraber kullanılabilir.  

İncir tohumu yağı, Betalains, Vitamin E ve Vitamin K bakımından zengindir. İncir çekirdeği yağında bulunan betain türevleri, hücre büyümesi ve inflamasyonu üzerinde yararlı etkiler göstermiştir. K vitamini, örümcek damarlarını ve büzülme damarlarını azaltmakla ünlüdür. E vitamini de ışık işaretlerinin solmasına yardımcı olur.  Bu, incir çekirdeği yağını göz altı koyu halkaları hafifletmek ve örümcek damarlarını azaltmak için ideal kılar.



İncir Çekirdeği Yağı Kullanımı 


  • İncir çekirdeği  yağı, temizlendikten sonra ıslak veya kuru cilde uygulanır.  Parmaklarınızın ucuna bir veya iki damla koyun ve tedaviye ihtiyaç duyan bölgelere hafifçe masaj yapın. Yağ, cildin yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlar.  Günde bir kerede ekstra özen gerektiren yüz bölgelerinde kullanın. Göz çevresi, dudaklar ve kırışıklıkları olan alanlar. Uygulanması için ideal zaman, tohum yağının gece boyunca çalışmasına izin vermek için yatmadan önce yapılır.
  • Kuru, kimyasal veya ısıyla zarar görmüş saçlar için yağı avuç içine sürün, ısıtın ve yağı saçlarınızdan dikkatlice uygulayın. Saçları sıcak havlulara sarın ve 30 dakika bekleyin. Gerekirse havluları değiştirirken 30 dakika boyunca saçları sıcak tutmaya çalışın. Gerekirse temizleyici-kimyasal olmayan şampuanla yıkayın ve durulayın.
  • İncir çekirdeği yağı ayrıca sağlıklı yararları ve özellikleri ile büyük bir kesim tarafından dikkatle tüketilmektedir. Her geçen gün daha da genişleyen kullanım alanı hastaların derdine derman olmasını sağlamaktadır. Faydalı özelliklerinin yanında zararlı özellikleri neredeyse olmayan bu yağ ile sizler de sağlıklı beslenmeye başlayabilirsiniz. Bir çok hastalıktan korunmak için incir çekirdeği yağı tüketebilirsiniz.







Bir önceki yazım: Havuç Tohumu Yağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder