23 Mart 2016 Çarşamba

Badem Yağı


Badem Yağı
Cilt bakımından saç bakımına , genel sağlığımızdan içsel sağlığımıza kadar bir çok konuda kullanılan badem yağı hakkında sizlere hem kendi bilgilerimizi hem de sağlıklı bir siteden elde ettiğimiz alıntımızı sunacağız. İyi okumalar dileriz. 

Badem Yağı Nedir ?

İnsanlar tarafından uzun yılladır kullanılan badem yağı faydaları saymakla bitmez. E vitamini bakımından son derece zengin bir yağ olan badem yağı, kozmetikte ve cilt bakımında da sıkça kullanılır.Badem yağında yoğun bir miktarda protein vardır.

Badem yağını elde etmek için hiçbir şekilde kimyasal bir işlem uygulanmaz, soğuk pres yoluyla elde dilen bu yağdan en iyi derecede verim alabilmek için kaliteli badem yağı kullanmakta fayda vardır.

Badem Yağı Yararları

Badem yağı tüm bu yararlarının yanı sıra cilde, Saçlara ve kirpiklere de oldukça iyi gelerek neredeyse tüm sorunlarınıza çözüm niteliğinde bir yağdır. Yazımın bundan sonraki kısmına bademyagi.wordpress.com sitesinden yaptığım bir alıntıyla devam edeceğim.


Badem Yağının Faydaları

Kuru ve çatlak ciltleri çok olumlu etkiler ve pürüzlerini giderir. Ayrıca saç besleyici olup, saç dökülmesini önler. Kabızlık giderici özelliği sahiptir. Kaşları yanan/küsen ya da bir şekilde dökülmüş kişilerin periyodik olarak kaşlarına badem yağı sürmesi çok başarılı sonuçlar verir. Özellikle karın, bel, basen ve kalça kısmında oluşan cilt çatlaklarının giderilmesinde, besleyici, onarıcı, koruyucu, yumuşatıcı ve nemlendirici olarak cilt bakımında badem yağı kullanılmaktadır

Haricen, yumuşatıcı, yara tedavi edici, yanıkları iyileştirici ve saçları gürleştirici olarak faydalanılıyor. Ayrıca badem yağı saçları güçlendirdiği için saça da uygulanabilen yağdır. Kırık oluşumunu engelleyici, besleyici, koruyucu ve nemlendirici olarak saç bakımında kullanılmaktadır.

Özellikle karın, bel, basen ve kalça kısmında oluşan cilt çatlaklarının giderilmesinde, besleyici, onarıcı, koruyucu, yumuşatıcı ve nemlendirici olarak cilt bakımında badem yağı kullanılmaktadır. Kaşları yanan ya da bir şekilde dökülmüş kişilerin periyodik olarak kaşlarına badem yağı sürmesi çok başarılı sonuçlar verir.

Badem Yağı Nasıl Kullanılır






Badem yağı haricen uygulandığında, saç, sakal ve bıyıkların daha gür ve sağlıklı olmasını sağlar. Göz kapaklarındaki alerjik durumlarda, göz kapağını ve çevresini nemlendirip kurumasını engellemesiyle de başka bir güzelliği olan bitkisel yağdır.
Mineral katkısı yüksek, cildin ve saçların E vitamini gereksinimini karşılayan çok yararlı bir yağdır. Özellikle saçlar için, badem yağı bir mucizedir. Saç güçlendirici, kırık oluşumunu engelleyici, besleyici, koruyucu ve nemlendirici olarak saç bakımında kullanılmaktadır.





Badem yağı aynı zaman da göze de güçlendirici bir etkisi vardır. Kalori değerinin oldukça yüksek olması nedeniyle de kilo alma konusunda sıkıntı yaşayan kişiler için kurtarıcı niteliktedir. Baş ağrısı, böbrek ağrısı gibi bir çok ağrıyı hafifletir. Bronşite iyi gelmesiyle birlikte soğuk algınlığını da ortadan kaldırır. Kabızlığı giderir, böbrekleri temizler, böbrek iltihabını temizler ve böbrek kumu dökmeye yardımcı olur.




Konumuzla alakalı olarak " Acı Badem Yağı " hakkında yazımada bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder