23 Mart 2016 Çarşamba

Ceviz Yağı


Kendisi ve yağı oldukça etkili ve sağlıklı olan ceviz yağının sağlık, cilt ve saç için faydaları hakkında sizlere hazırladığımız yazımız umarım yararlı olacaktır. İyi okumalar dileriz. 

Ceviz Yağı 

Ceviz Yağı
Soğuk presleme teknikleri ile ekstrakte edilen ceviz yağı, satın alabileceğiniz en pahalı yağlardan biridir.Ceviz yağı çok farklı amaçlar için kullanılabilen ve her kullanım alanında faydalı ve lezzetli sonuçlar veren bir yağdır. Cilt bakımından, saç bakımına kadar bir çok kişisel bakımda ve salata sosundan et soslarına kadar bir çok alanda kullanılır. Ancak küçük bir tavsiye, yemeklerinizde ve soslarınızda bu eşsiz lezzetlendiriciyi kullanırken az miktarda kullanmanız yemeğin kendi tadını bastırmasını önleyecektir.

Ceviz Yağının Faydaları 

  • Ceviz yağı içerisinde bulunan antioksidan ellagic asitten dolayı oldukça faydalıdır. Ayrıca içeriğinde magnezyum, meletin, ve bakır sayesinde de kalp hastalıklarının genel nedeni olan endotelin seviyesini düşürerek kalp rahatsızlığı yaşamanızı engeller.
  • Cilde yumuşatıcı bir etkisi olan ceviz yağı bir çok masaj salonunda da tercih edilmektedir. Mutlaka yemeklerinize ya da cildinize bu yağı her gün uygulayınız. Eğer uygulama imkanınız yoksa da günde en az 3 – 4 ceviz yiyerek içinde bulunan A, E, C, ve B vitaminlerini kolayca alabilirsiniz. 
  • Ceviz yağının sağladığı vitaminler sağlıklı bir cinsel yaşam için gerekli olan vitaminlerdir. Ayrıca saçınızın ve cildinizin daha sağlıklı olmasını istiyorsanız da bu zengin besini mutlaka kullanınız.
  • Tüketilen ceviz yağı, vücuttaki kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Bu şekilde kardiyovasküler hastalık riskini azaltmaya yardımcı olur. Düzenli diyetinize ceviz yağı eklemelisiniz. 
  • Ceviz yağı tüketimi, kan damacanalarının genel olarak işleyişini artırmada büyük yarar sağlar. Ceviz yağı kullanan farklı tarifleri deneyin. Ceviz yağı kullanarak çok lezzetli tarifler bulabilirsiniz.
  • Ceviz yağı, göbek yağını azaltmaya yardımcı olur. Diğer yağın ceviz yağıyla değiştirilmesiyle kolaylıkla tüketilebilir.
  • Ceviz yağı uykusuzluklarla savaşmanıza yardımcı olur ve iyi bir gece uykusu sağlar. Uykuyu destekleyen ve düzenleyen melatonin içerir. Düzensiz uyku düzenleri olan insanlar için iyidir.

Ceviz Yağının Cilde Faydaları 



  • Ceviz yağı hem vitamin hem de mineral bakımından yüksektir. Cilt üzerinde harikalar yaratır ve kusursuz ve yumuşak bir cilt isteyen insanlar için tavsiye edilir.
  • Ceviz yağı kırışıklarla savaşmak için harikadır. Yağlı bir yapıya sahiptir ancak normal uygulaması, ince çizgilerin ve kırışıklıkların zamanla kaybolmasına yardımcı olabilir.  
  • Hepimiz bizi çaresiz hissettiren korkunç mantar enfeksiyonlarını deneyimliyoruz. Ceviz yağı, bu enfeksiyonlara karşı hem koruma sağlar hem de geçirebilir.  
  • Hepimiz sedef hastalığı denilen kalıcı cilt problemiyle yüzleşiyoruz. Ceviz yağı sedefi tedavi etmenize yardımcı olur. Topikal olarak uygulayabilir veya sadece banyonuza ekleyebilirsiniz. 
  • Ceviz yağı çok iyi bir antioksidandır ve yaşlanmaya karşı gerçekten iyi bir şekilde yardımcı olur. Cildiniz için son derece iyidir. 


Ceviz Yağının Saçlara Faydaları 


  • Hepimiz bu güzel görünümlü saçların hayalini kuruyoruz, tüm sorunlardan uzak. Ancak bugünün kirlilik dolu ortamı hayalimizi pek tatmin etmiyor. İşte saç için ceviz yağının faydaları: 
  • Kimse tararken saçlarında düşen saç tellerinden  görmekten hoşlanmaz. Saç dökülmesi stresli olabilir. Ceviz yağı çoğu zaman insanların hücre hasarını önleyen Omega-3 yağ asitleri yardımıyla saç dökülmesine karşı savaşmasına yardımcı olmuştur. 
  • Ceviz yağı da kepekle savaşmak için harika olabilir. Tüm kirleri temizleyerek kafa derisini temiz tutmaya yardımcı olur. Maksimum fayda sağlamak için düzenli olarak uygulayın. Saç derisinin pul pul dökülmesini önler, böylece kepek sorunlarını gidermektedir. 
  • Ceviz yağı, potasyum üzerinde yüksek olduğu için saç gelişimini destekler. Potasyum esastır çünkü hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur ve böylece saç büyümesini hızlandırır.  

Ceviz Yağı Nasıl Kullanılır ? 


Ceviz yağı, yemeklerde tatlı, kokulu bir katkıdır, fakat aynı zamanda pahalıdır ve sadece küçük şişelerde satın alınmalıdır çünkü hızlı bir şekilde oksitlenebilir. Çok ısıtılmış ceviz yağı kullanmayın. Isıtıldığında acılaşabilir. Sote ederken acılığını kullanmadan veya sadece pişirildikten sonra yiyeceklere ekstra lezzet katarak kullanabilirsiniz. Yağları ılımlı bir şekilde kullandığınız sürece, her zaman etkili olacaktır. 

Ceviz Yağı Yüze Sürülmesi


Bir yüz bakımı olarak, ceviz yağı bal, yulaf ezmesi tozu ve yoğurtla karıştırılabilir. Yüz maskesi doğal olarak kuruyana kadar cildinizde tutulabilir. Ilık su ile yıkanabilir Sonuçları görmek için ceviz yağı ayrıca en az haftada bir kez uygulayın. Cildiniz daha yumuşak ve parlak olmasını sağlar. Ceviz yağı istenirse  hindistancevizi yağı veya güçlü anti-fungal olan kekik yağı ile karıştırabilir.


Bir önceki yazımız  Çam Terebentin hakkında bilgi almak için linke tıklamanız yeterlidir.  Blog yazımızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder