30 Mart 2016 Çarşamba

Kafur Yağı


Size bu yazımızda kafur yağı hakkında bilgiler vereceğiz. Kafur yağı zayıflatır mı , faydaları nelerdir ve nasıl kullanılır aktaracağız. Ayrıca genelde kafur yağının kokusunu merak edenlerde yazımızda bunun cevabını bulabilir.  İyi okumalar dileriz. 

Kafur Yağı

Kafur
Güney Çin ve Güney Japonya gibi uzak doğu da kafur ağacından üretilen bu kafur yağı uzun yıllar boyunca üretilmektedir. Sabun yapımın da kullanılan bu yağ birçok hastalığa ve ağrıya birebirdir. Yağlı enjeksiyon olarak kullanılan kafur yağı kalp hastalıkların da ya da solunum hastalıkların da birebir gelmektedir.

Kafur Yağı Faydaları 

  • Kafur yağı, binlerce yıldır birçok kültürde etkili bir mikrop öldürücü, böcek ilacı ve dezenfektan olarak bilinir. Yenilebilir kafur, özellikle yaz aylarında ve suyla taşınan hastalıkların bulaşma olasılığının normalden daha yüksek olduğu musonlarda suları daha erken dezenfekte etmek için kullanıldı. Ek olarak, bir şişe kafur yağı açmak, hatta yakmak da böcekleri uzaklaştırabilir ve mikropları öldürebilir.
  • Kafur yağı, vücuttaki birçok organ sistemi için uyarıcı görevi görür. Sindirim sistemini harekete geçiren enzimlerin salgılanmasını uyarır. Sindirim işlemi tamamlandığında, vücudun dolaşım sisteminin sağlıklı olmasını sağlar. Buda, besinlerin vücudun her yerine taşınmasını sağlar  
  • Kafurdaki bileşikler, vücuttaki gaz birikimini önlemede son derece etkilidir. Ayrıca, gazı vücuttan sağlıklı bir şekilde çıkararak da tedavi edebilir. 
  • Kafur yağının doğrudan uygulanması uyuşukluğa neden olabilir . Etkili bir anestetik ve analjezik olarak davranır. Çalışmalar ayrıca, kafur yağının kronik anksiyete , sinirlilik, konvülsiyon ve epileptik atak gibi sinir bozukluklarının şiddetini azaltmada etkili olduğunu göstermiştir . 
  • Daha önce tartışıldığı gibi, kafur yağı oldukça yoğunlaşmıştır. Bu nedenle dışarıdan uygulandığında derin dokuya nüfuz edebilir. Soğutma özellikleri ile birlikte, bu yağ iltihabı tedavi etmenin en iyi organik yollarından biridir. Ek olarak, etkilenen alan üzerinde cilde uygulanmış olsa bile iç organların iltihaplanmasını iyileştirebilir. 
  • Dolaşım sistemi için uyarıcı olmanın yanı sıra, kafur yağı da detoksifiye edici özelliklere sahiptir. Uygulandığı bölgeyi detoksifiye ederek ve kan akışını uyararak,  eklem ağrısını tedavi edebilir. Ayrıca, semptomatik eklem ağrısını gut, artrit ve romatizmada da tedavi edebilir .  
  • Bir dekonjestan olarak kullanmak için, herhangi bir kafur tüketmemesi gerekir. Sadece onu yakmak ve kokuları solumak gerekir. Bu kendi içinde mukus ve balgamda biriken mukus, larenks , farinks, bronşlar ve akciğerleri seyreltebilir .  
  • Kafur yağının, insanların sıtma olmasını engelleyebilmesinin iki yolu vardır. İlk olarak, yandığında, çevrelerindeki sivrisinekler gibi böcekleri öldürebilir. Ek olarak, vücut üzerinde küçük miktarlarda uygulandığında, sivrisineklerin sizi ısırmasını önleyebilir 
  • Nevralji, dokuzuncu kraniyal sinirin, yakınlardaki kan damarlarının şişmesinden ciddi şekilde etkilendiği zaman meydana gelen sinirsel bir bozukluktur. Oldukça acı verici ve bu durumdan etkilenenler, durum tedavi edilene kadar yatalak hale getirilebilir. Kafur yağı, bu durumu tedavi etmenin en yaygın yollarından biridir. Etkilenen alana harici olarak uygulanabilir. Yakındaki kan damarlarının iltihaplanmasını azaltır, bu nedenle dokuzuncu kranial sinir üzerindeki basıncı azaltır. Bu, analjezik ve anestetik özelliklerinin bir başka avantajıdır. 
  • Kafur yağı, gevşetici ve yatıştırıcı özelliklerde yüksektir. Bu, hipertansiyon hastalarını tedavi etmek için kullanılmasının en önemli nedenlerinden biridir . 
  • Kafur yağı çok etkili bir antispazmodik olduğundan, mide krampları gibi çok çeşitli rahatsızlıkları spazmodik kolera gibi daha şiddetli durumlara karşı tedavi edebilir .  
  • Bildiğimiz gibi, kafur yağı büyük bir uyarıcıdır. Kafur yenildiğinde ya da bir dakika içinde yağ tüketildiğinde, beynin cinsel arzularını uyandıran kısmını da uyarabilir. Dış uygulamalarının , etkilenen bölgeye kan dolaşımını arttırarak, erektil disfonksiyon gibi cinsel bozuklukları iyileştirdiği bilinmektedir .



Kafur Yağı Nasıl Kullanılır ?





  • Bal ile ya da gargara yapılarak ağız yaralarına da iyi gelmektedir. Ateş düşürücü etkisi de bulunmakla beraber egzama gibi durumlarda da etkilidir. Kalbi de kuvvetlendiren bu yağ beyini de dinç tutabilme özelliği vardır. Ancak kafur yağı fazla kullanılması ile beraber böbreklere zarar verme durumu vardır.
  • Kafur yağını çiğ bir yumurta ile karıştırın ve saçınıza, özellikle köklerine uygulayın.
  • Eşit parçalar kafur yağı ve hindistan cevizi yağı karıştırın.Saçınıza masaj yapın, köklerin yağını aldığınızdan emin olun.

Kafur Yağı Zararları 


Kafur yağı alerjik etkileri nedeni ile cilde kullanılmadan önce yama testi yapılmalıdır. Ayrıca kafur yağı içsel olarak fazla alınmamalı yani besin olarak tüketilmemelidir.  Kafur yağı zehirlidir ve aşırı yutulduğunda ölümcül zehirli olabilir. 2 gram bile öldürücü olabilir. Hafif bir doz aşımı, aşırı susama, kusma ve vücut sıcaklığında bir düşüş dahil olmak üzere zehirlenme belirtileri gösterebilir. Böcekler için zehirli olan bir maddenin insan için de zehirli olabileceğini hatırlamak her zaman önemlidir.




Bir önceki yazım Itır Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı takip ederek daha fazla bilgi alabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder