30 Mart 2016 Çarşamba

Kereviz Tohumu Yağı


Yemeklerde kullanılan kerevizden elde edilen doğal yağımız kerevizin kendisi kadar son derece yararlıdır. Bizlerde bu yararları sizler ile paylaşarak nasıl kullanacağınıza dair bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Kereviz Tohumu Yağı

Kereviz Tohumu
Ancak 2 yılda tohumlaşan kereviz bitkisinin genellikle kök ve yaprakları sebze olarak yemeklere katılırken Kereviz Tohumu Yağı ise pek çok rahatsızlıkta yardımcı tedavi yöntemi olmaktadır. Özellikle içerdiği apiol adlı madde ile idrar yolları enfeksiyonlarının giderilmesinde etkili olmaktadır. Bitkinin tüm kısımları yağ çıkarır, ancak en önemlisi yüzde 2 - 3 oranında uçucu yağ üreten tohumlardan gelmektedir. Bu açık sarı ve çok sıvı, güçlü kereviz aroması içerir. Başlıca bileşenler: Lakton sedanolid, palminik asit ve terpenik hidrokarbonlar (limonen, selinen) bulunmaktadır.

Kereviz Tohumu Yağı Faydaları

  • Uyarıcı etkisi bulunan Kereviz Tohumu Yağı, iştahı açar, sindirimi kolaylaştırır ve bu nedenle oluşabilecek gaz sancılarını ortadan kaldırır. Özellikle bacaklarda etkili olan romatizma, gut ve artrit ağrılarının giderilmesinde ve bu hastalıkların giderilmesinde tedavi edici özelliği bulunmaktadır. 
  • Sinirleri yatıştırdığı gibi bedeni güçlendirici bir etkisi de bulunmaktadır. Mantar ve bakteri oluşumunu azaltır. Ayrıca afrodizyak etkisi de bulunur. Halk arasında bilinen pek çok faydası olmasına rağmen tıbben kanıtlanmış yararları bulunmadığından 2. Sınıf şifalı yağlar grubunda yer almaktadır. 
  • Kereviz tohumu yağı , vücuttaki toksinlerin ve diğer zararlı maddelerin yok edilmesini kolaylaştırdığından, vücuttaki detoksifikasyon işlemlerine yardımcı olabilir. Bir diüretik ajan haline getiren doğal kimyasal bileşenlerin varlığıyla, kereviz tohumu yağı aşırı yağ, tuz, safra, ürik çıkarmak için  idrar miktarını  artırır ve kolay idrar yapmanızı sağlar. Nihayetinde böbrekleri böbrek taşlarının, çakıl ve mesane taşlarının oluşumunu ve büyümesini engellemeye yardımcı olan böylesi aşırı ve toksik maddeleri uzaklaştırmaya teşvik eder.   
  • Kereviz tohumu yağı  da yararlı bileşenleri  hipertansiyon seviyelerini düşürmek ve kan basıncını sağlıklı bir seviyeye düşürmek için yardımcı olur. Bu, merkezi sinir sistemi üzerindeki gevşetici bir etkiyi uyarmak ve basınç birikimini azaltmak için kan damarlarının genişlemesi yoluyla yapılır. 
  • Kereviz tohumu   yağı sindirim organlarının düzgün sindirimi ve düzgün bakım sağlamak için mükemmeldir. Bu, mide buğusudur, böylece tükettiğimiz besinlerdeki besin maddelerinin doğru parçalanmasına yardımcı olan sindirim suyu ve enzimlerinin uygun şekilde salgılanmasını sağlar. Bu nedenle hazımsızlık, şişkinlik, iştahsızlık ve ishal gibi sindirim ile ilgili sorunların önlenmesine büyük ölçüde yardımcı olur.
  • Kereviz tohumu yağı  güçlü bir böcek kovucu ajan olarak davranır  antibakteriyel ve antifungal bileşikler içermektedir. Sivrisinekleri öldürmeye ve onları evinizden uzak tutmaya yardımcı olur. cek ilacı ve kovucu olarak nasıl kullanılabileceğini göstermektedir.
  • Kereviz tohumu yağı da adet döngüsü ile ilişkili olan ağrı ve rahatsızlık yaşayan kadınlar için yararlı bir müttefikidir. Bu, kramp ağrılarına yardımcı olur ve aylık adet kramplarından kaynaklanan ağrıyı azaltır ve yorgunluk , mide bulantısı semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur. Ayrıca, adet kanamasını uyardığı ve menstrüasyonun menstrüel akıntının uterustan dışarı çıkmasını önlediği için düzenli menstruasyon döngüsünü sağlar.

Kereviz Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır ?  


  • Günde 4-5 damla olarak 2-3 defa ağız yoluyla alınabilen Kereviz Tohumu Yağı, vücuda masaj yapılmak suretiyle sürülmek istendiğinde Jojoba, susam, avokado yağı gibi yağlarla karıştırılarak kullanılmak zorundadır. Banyo suyuna dökülmek istendiğinde ise süt, deniz tuzu gibi malzemelerde çözdürülmesi gerekmektedir.
  • Kereviz tohumu   yağı ve hindistan cevizi veya kuşburnu yağı gibi bir taşıyıcı yağı kullanarak bir masaj karışımı oluşturabilir ve detoksifikasyonu teşvik etmek için hafifçe karın bölgesine masaj yapabilirsiniz. Alternatif olarak, yaklaşık 5-6 damla yağını ılık su banyosuna ekleyebilir ve birkaç dakika içinde içebilirsiniz.
  • Yaklaşık 5 damla kereviz tohumu yağını 2,5 ml zeytinyağıyla karıştırıp, etkilenen bölgelere hafifçe masaj yapabilirsiniz. Alternatif olarak, iltihaplanmayı azaltmak için  ve rahatlatıcı bir ayak banyosu için yaklaşık 3 damla yağını ılık suyla doldurun.
  • Ader döngüsü ağrıları için 1.5 ml hindistancevizi yağıyla 3 damla kereviz tohumu yağı ekleyerek bir masaj karışımı oluşturabilir ve karın bölgesine hafifçe masaj yapabilirsiniz.
  •  2.5 ml susam veya hindistancevizi yağı ile kereviz tohumu yağı 5 damla seyreltilerek, menstruasyon sorunlarınızdan bir miktar rahatlama ve rahatlama sağlamak için alt karın bölgesine hafifçe masaj yapın.








Bir önceki yazım  Karabaş Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilir, aklınıza takılan soruları bize sorabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder