23 Mart 2016 Çarşamba

Greyfurt Yağı


Meyvesindeki C vitamini sayesinde son derece yararlı olan gereyfurt ayrıca içerisinden çıkarılan doğal yağ ile de sağlık açısından son derece faydalıdır. 

Greyfurt Yağı Nedir ? 

Greyfurt Yağı
Greyfurt esansiyel yağı ( Citrus  paradisi ), daha az kullanılan fakat çok güçlü ve tedavi edici bir yağ olan, yağı çıkarmak için meyvenin kabuğuna soğuk sıkma ile oluşturulur. Kahvaltıda greyfurt yemenin bir sebebi uzun  kilo kaybına yardımcı olmasıdır. Bu meyvede bulunan yağlar metabolizmaya inanılmaz derecede faydalıdır. Yağın aroması temiz, taze, biraz acı ve tabii ki narencidir. 
Bu yağın enerji seviyenizi yükseltici kokusuyla arttırdığı, size daha fazla enerji ve dayanıklılık sağladığınız ve aktivite seviyenizi artırmanıza yardımcı olduğu bilinmektedir. Sistemin içten dışa temizliğini destekler. Ve tüm sisteminizi arttırır, vücudunuzu optimum sağlığına döndürmenize yardımcı olur.

Greyfurt Yağının Faydaları

  • Meyvenin kendisi gibi, greyfurtun  yağı da antioksidanlar açısından zengindir . Öncelikle, bol miktarda C vitamini bulunmaktadır. Bu vitamin , greyfurt  yağında bulunan diğer antioksidan bileşenlerle birleştiğinde, bağışıklık sistemini güçlendirir ve serbest radikallerin aktivitesine karşı savaşır. Bu yağ, vücudun erken yaşlanma, dokuların dejenerasyonu, maküler dejenerasyon, görme kaybı ve işitme, zihinsel ve fiziksel durgunluk, sinir bozuklukları ve diğer ilgili problemler de dahil olmak üzere çeşitli oksidan ve toksinlerle yapılan tüm zararlardan korunmasında etkilidir. 
  • Greyfurt  yağının antiviral ve antimikrobiyal özellikleri onu iyi bir dezenfektan olmasını sağlar.  Bu sadece vücudu yeni enfeksiyonlardan korumakla kalmaz, aynı zamanda mevcut enfeksiyonları da ortadan kaldırır. Özellikle kolon, mide, bağırsak, idrar sistemi, boşaltım sistemi ve böbrek enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir. Ayrıca, ağız ve oküler enfeksiyonların yanı sıra deri enfeksiyonları için de faydalıdır . 
  • Greyfurt  yağının antiseptik özellikleri, mikrobiyal enfeksiyonlardan korunmak için çürükler , yaralar , kesikler ve sivilceler için mükemmeldir. Ayrıca, bir antiseptik olarak, tetanoz gelişmesini ya da septik hale gelmesini önler. 
  • Bu yağ hem vücut hem de zihin üzerinde uyarıcı etkilere sahiptir. Beynini aktif hale getirerek uyarır ve düşüncelere yeni bir yön verir. Ayrıca, endokrin bezlerini uyarır ve hormonların ve enzimlerin uygun sekresyonunu teşvik eder, böylece metabolizmayı arttırır . Sinir sistemini uyarır ve sizi daha aktif ve uyanık yapar. Sindirim sistemi ayrıca midede gastrik sıvıların ve safranın salgılanmasını ve aynı zamanda bağırsaklardaki yedikleri yiyeceğin hareketini uyardığı için bu esansiyel yağdan yararlanır . Ayrıca, lenfatik, dolaşım ve boşaltım sistemini uyarır . 
  • Greyfurt  yağı zihninde canlandırıcı ve rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Pozitif umut duyguları yaratır, depresyona çarpar, endişe ve stresleri hafifletir . Bu etki, aromadan ve zihni yükselten belirli hormonlar üzerindeki uyarıcı etkilerinden kaynaklanır. 
  • Greyfurt  yağının diüretik özellikleri, idrar sıklığını ve hacmini artırarak vücudunuzu hafif ve toksinlerden arındırır. Fazla su, yağ, sodyum , ürik asit ve diğer toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur ve ayrıca kalbi sağlıklı tutmak için kan basıncını azaltır . Sık idrara çıkmayı sağlar ve ayrıca idrar yolunu enfeksiyondan korur. Tüm kalker ve ürik yataklarının böbreklerini temizler ve böbrek taşı ve enfeksiyonlarına karşı korur. 
  • Lenfatik bir madde olarak aktivitesi muhtemelen greyfurt  yağının en iyi özelliğidir. Lenf sistemi, vücudumuzda hayati bir rol oynar ve istenmeyen toksik maddelerin giderilmesinde rol oynar. Greyfurt yağı , lenfatik sistemin sağlıklı çalışmasını sağlar ve aktivitesini artırır, böylelikle toksinlerin vücutlarını temizler ve selülit, kan üre, romatizma, artrit , gut ve böbrek taşı gibi problemleri giderir. 
  • Bir tonik, genellikle organ sistemlerini canlandıran bir şeydir. Saç tonik tonları saç folikülleri ve saçlarınızı sağlıklı ve güçlü tutar. Sindirim, dolaşım, metabolik, sinir ve boşaltım sistemleri de dahil olmak üzere vücudunuzun içinde çalışan tüm organ sistemlerini eksiksiz bir sağlık tonuyla tonlar. Genel sağlığı ve gücü arttırır. Benzer şekilde, karaciğer tonik karaciğeri uyarır ve salgı oranını ve işlevini artırır.
  • Daha az yemek gerektiğini düşünüyorsanız, bu uçucu yağ çok yardımcı olabilir. Ancak, bu bir yemekten hemen önce almanız gerektiği anlamına gelmez. Düzenli bir doz iştahınızı azaltabilir ve kilo yönetimine yardımcı olabilir.  






Bir önceki yazım Fındık Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder