24 Mart 2016 Perşembe

Civanperçemi Yağı


Oldukça hoş bir görünüme sahip olan sarı çiçekli bitkimizden elde edilen civan perçemi yağının sağlık açısından faydaları hakkında sizlere bu yazımızda bilgiler vereceğiz. Ayrıca sizlere bu yağın nasıl elde edildiğini aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Civan Perçemi Yağı Nedir ? 

Civanperçemi Yağı
Civan perçemi  yağı botanik olarak bilinen Achillea Millefolium , Avrupa'da iyi bilinen çok yıllık bir bitkidir . Bu bitkinin bir dizi rahatsızlık ve hastalık için bir çare olduğu ve Avrupa kültüründe de başka bir önemi olduğu düşünülmektedir. Meyve suyu, sağlık yararlarını artırmak için bazen alkollü içeceklerle karıştırılmaktadır .

Civan perçemi  yağı, kurutulmuş bitkinin buharla damıtılmasıyla ekstrakte edilir. Başlıca bileşenleri Alpha Pinene, Borneol Asetat, Borneol, Beta Pinene, Camphene, Cineole, Kafur, Chamazulene, Gamma Terpinene, Isoartemisia Ketone, Limonene, Sabinene ve Tricyclene'dir. Bu bileşenlerle şu ana kadar iyi faydaları ile bilinmektedir ve sizlerde temel bir yağın sadece bileşenlerine bakarak hangi tıbbi özelliklerin sahip olabileceğini varsayabilirsiniz.


Civan Perçemi Yağının Faydaları

  • Artrit veya romatizma hastası olan hastalar, etkilenen bölgelerdeki kan akışını uyararak tedavi edilebilir. Ürik asitin vücutta birikmesi, eklem bölgelerinde iltihap ve sıvı tutulumunun nedeni olabilir. Civan perçemi  yağı, romatizma ve artrit semptomlarını yaşayan bölgelerde kan akışını düzenleyen dolaşım stimülasyonu özelliklerini gösterir. Herhangi bir taşıyıcı yağa birkaç damla eklenebilir ve ürik asit retansiyonu gösteren eklemler ve bölgelere masaj yapılabilir. 
  • Civan perçemi  yağı, çeşitli iltihap türlerini tedavi etmek için kullanılabilen çok amaçlı bir yağdır . Artrit ve romatizma sıklıkla eklem iltihabının bir sonucudur. Fakat bu yağın iyileştirici özellikleri bu hastalıkların ötesine uzanır. Nazal kavitenin iltihaplı solunum sistemini tedavi etmek için kullanılabilir. Bu yağ kullanılarak iltihaplı bir sindirim sistemi de rahatlatılabilir. 
  • Bu yağın antiseptik özelliği eşsizdir. Geleneksel ilaç civanperçemi yağının iyileştirici ve koruyucu özellikleriyle rekabet edemez.  Yarayı temizlemeye ve mikroplardan kurtulmaya yardımcı olur. Bu, yara ve enfeksiyon arasında hızlı bir iyileşme ile sonuçlanan bir engel oluşturmaya yardımcı olur. 
  • Spazmlar ölümcül olabilir; vücuttaki anormal kasılmalar, etki sonrası ciddi olabilir. Nöbetler, beyinde kalıcı sinir hasarı ile sonuçlanabilecek bir dizi spazmodik aktivitedir. Şiddetli spazmlar nadir olabilir, ancak PMS'den muzdarip ve diyare hastaları için yaygın olan kadınlarda spazmlar yaşanabilir. Civanperçemi  yağı bu hastalık için etkili bir ilaçtır ve hemen konvülsiyonları azaltır. Antispazmodik özellikleri kasılmaların tedavisinde ve sinirlerin sakinleştirilmesinde kullanılabilir. 
  • Gözenek büyüklüğünü azaltmak, saç foliküllerini sıkmak  için kullanılabilir. Bu özellik dişleri güçlendirmeye ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olabilir. Tonerinize birkaç damla ekleyerek daha küçük gözenekler elde edebilirsiniz. Bu ayrıca yaşlanan cildin görünümünü sıkılaştırmaya yardımcı olabilir ve genç bir parıltı verir. 
  • Şişmanlık çeken biri için hayat zor olabilir. Dahası, semptomlar göğüste sıkışma, baş ağrısı, hazımsızlık gibi rahatsız edici bir durumdur. İyi haber, civanperçemi  yağının , mide ve karın bölgesine masaj yapmak için vücut yağına veya nemlendiriciye eklenmesidir . Bu, karşılaştığınız herhangi bir gazı anında tahliye etmeye başlayacak ve nihayetinde sorunu iyileştirecektir. 
  • Bu, cildinizin yüzeyinden izleri  temizlemede çok etkili bir yöntemdir. Bu ayrıca sivilce yara izi veya yanık izlerinin azaltılmasına yardımcı olur. Bu yağı günlük nemlendiricinize ekleyerek kullanın.
  • Bu yağ olağanüstü sakinleştirici özelliklere sahiptir. Ayrıca, anksiyetenin tedavisinde de çok etkilidir ve terapistler tarafından da kullanılır. Uykusuzluktan mustarip insanlar bu özelliği gece için difüzörlerinde kullanarak kullanabilirler.  
  • Civanperçemi  yağı, bitkisel ilaçlarda ateşin tedavisi için yaygın olarak kullanılan bir ilaçtır. Civanperçemi  yağı, vücut sıcaklığını düşürmeye yardımcı olan terlemeyi artırır. 
  • Kanama ciddi sağlık durumlarına yol açabilir. Civanperçemi  yağı kanama şansını azaltmaya yardımcı olan hemostatik özelliklere sahiptir. 
  • Civanperçemi yağı, bir doktor tarafından önerilen hafif dozlarda uygulanabilir. Bu, şiddetli hipertansiyondan muzdarip insanlara yardımcı olur ve kan basıncını kontrol altında tutar. Bu özellik kalp krizi ve beyin kanaması riskini azaltır. 

Civan Perçemi Yağı Zararları 



Civan perçemi yağının ciddi anlamda herhangi bir yan tesiri bulunmamaktadır. Fakat aşırı kullanılması tavsiye edilmez. Nadir olarak kimi bünyelerde alerji yapabilir ve deri döküntülerine sebep olur. Ayrıca gebelik süresince kullanılması uygun değildir.




Bir önceki yazım  Çilek Yağı  hakkında bilgi almak için linke tıklamanız yeterlidir. Blog sayfamızı takip ederek bitkisel yağlar hakkında daha fazla bilgi alabilir ve bu yağların kullanımını öğrenebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder