31 Mart 2016 Perşembe

Kırmızı Sandal Ağacı Yağı


Kırmızı Sandal Ağacı
Sandal ağacı yağı artık herkes tarafından bilinmektedir fakat artan maliyetler ve doğa tahribatı , kırmızı sandal ağacı yağına insanları yönlendirmektedir. Bizlerde bu ender rastlanan doğal yağ hakkında size bilgiler vermeye çalışacağız. İyi okumalar dileriz. 

Kırmızı Sandal Ağacı Yağı

Kırmızı sandal ağacının ana vatanı Hindistan’dır. Ülkemizde de Ege ve Akdeniz bölgelerinde bu ağaca rastlayabilirsiniz. Çünkü o bölgelerin iklim şartları ağaç için uygundur. Sandal ağacının büyümesi oldukça yavaştır. Meyvesi yenebilen bir ağaçtır. Sandal ağacı yağı tanıdık gelmektedir ve genelde artan maliyetler yüzünden kırmızı sandal ağacı kullanılmaya başlanmıştır. Faydaları her ikisi için de aynı düzeydedir. 

Kırmızı Sandal Ağacı Yağı Faydaları 

  • Günümüzde kozmetik sanayisi kırmızı sandal ağacından yağ elde etmektedir. Birçok şeyde doğal bakım olarak tercih edebileceğiniz niteliktedir. Kırmızı sandal ağacı yağının faydalarını şöyle sıralayabiliriz:
  • Kuru bir cilde sahipseniz ya da cildinizde çatlaklıklar oluşmuş ise bu yağı birkaç damla parmaklarınıza döküp vücudunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Rahatlatıcı, dinlendirici özelliği vardır.
  • Sandal ağacının esansiyel yağı antiseptik bir ajan olarak çok iyidir. Hem iç hem de dış uygulamalar için güvenlidir. Yutulur, iç korunmasına yardımcı olur yaralar ve ülserler gelen enfeksiyonlar . Benzer şekilde, cilde uygulandığında , yaraları , yaraları , çıbanları ve sivilceleri , gelişmekte olan enfeksiyonlardan veya septik hale gelmekten korur .
  • Hem sandal ağacı  yağı hemde kırımızı sandal ağacı yağı anti-enflamatuar ajanlar olarak çok etkilidir. Soğutma etkisi ve inflamasyon için her türlü yardım sağlar;  beyin , sindirim , sinir , dolaşım ve boşaltım enfeksiyonlar, sonucu sistemler ateşlenir, antibiyotiklerin yan etkileri vardır. Bu durumda kırmızı sandal ağacı yağı sinir ve dolaşım iltihabı vakalarında özellikle faydalıdır . 
  • Spazmlara karşı gevşetici ve rahatlatıcı olarak görev yapar. Bu  sinirleri , kasları ve spazmları ve kasılmaları azaltır.  Böylece, kramplar , ağrılar  gibi   problemlerin tedavisinde faydalıdır . 
  • Çok hafif olmasına rağmen, bu uçucu yağ, diş etlerinde , kaslarda ve deride kasılmalara neden olan bazı büzücü özelliklere sahiptir . Bu  diş etlerinin tutulmasını , kasların kuvvetlenmesini ve cildin sıkılaşmasını güçlendirmek açısından yararlıdır . 
  • Kırmızı sandal ağacının  yağı cildi rahatlatır , yaraların ve lekelerin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur .  
  • Kırmızı sandal ağacının  yağı,   bağırsaklarda ve karın kaslarında gevşemeye neden olarak gazların giderilmesini kolaylaştırır . Ayrıca fazla gazların oluşmasını önler.
  • Rahatlatıcı ve anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle, üriner sistemdeki enflamasyonu rahatlatır ve gevşemeye neden olur, böylece idrarın kolay geçmesini sağlar . Aynı zamanda idrar sıklığı ve idrar hacmini arttırır . Bu, idrar yoluyla tehlikeli toksinleri temizlediği için üriner sistemdeki enfeksiyonları ve iltihapları tedavi etmeye yardımcı olur .
  • Kırmızı sandal ağacı yağı, cildi rahatlatır, iltihap ve tahrişten kurtarır, enfeksiyonları iyileştirir ve sizi taze ve serin hissetmenizi sağlar. 
  • Kırmızı sandal ağacı  yağı bir balgam söktürücü olarak davranır ve özellikle öksürüklerin tedavisinde etkilidir.  
  • Kırmızı sandal ağacı  yağı kan basıncını düşürmeden , belleği geliştirmede, endişe, korku ve stresi azaltmada etkilidir. 

Kırmızı Sandal Ağacı Yağı Kullanımı 





Cildiniz alerjik bir cilt ise antiseptik şekilde cildinizi temizlemek amaçlı kullanabilirsiniz. Siyah nokta, sivilce oluşumunu engellemek için de güzel bir doğal yöntemdir. Uyku sorunu, stres, gerginlik gibi durumlar için yatıştırıcı bir özellik gösterir.




Aynı zamanda öksürük, balgam sökememe gibi rahatsızlıklara da iyi gelmektedir. Kırmızı sandal ağacı yağını pek çok aktariyeden bulabilirsiniz ya da internetten de sipariş edebilirsiniz. Hiçbir yan etkisi bulunmayan kırmızı sandal ağacı yağını rahatlıkla kullanabilirsiniz.




Bir önceki yazım  Kına Kına Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı okudğunuz için teşekkür ederiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder