23 Mart 2016 Çarşamba

Çilek Yağı


Meyvelerin en tatlısı olan çilek , özellikle çocukların her zaman yemek istediği bir meyvedir. Sağlık açısından da son derece yararlı olan bu meyveden elde edilen çilek yağı da cilt saç ve genel sağlığa son derece faydalıdır. Bizlerde bu faydalara değinerek sizlere bu meyve yağı hakkında bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz.

Çilek Yağı

 Çilek Yağı
Çilekli  yağı mükemmel bir antioksidan ve tokoferol kaynağıdır. Soğuk pres yöntemiyle yağ küçük tohumlardan elde edilir. Çilekli tohumlar, az miktarda bulunan doğal polifenollere sahiptir. Yağ, açık viskoziteye sahip koyu yeşildir. Çilek benzer tatlı ve ince aroma vardır. Omega-3 Linolenik asitin yaklaşık% 38'ini içerir. Vitamin B, A, E, C ve potasyum, bor, fosfor, flor, kobalt, magnezyum, kalsiyum ve kükürt gibi minerallerin mükemmel bir kaynağıdır. Çilleri çıkarmak için kozmetikte kullanılır. Limon suyu ve çilek yağı karışımı cildi arındırmaya, çillerin görünümünü azaltmaya ve cildin durumunu iyileştirmeye yardımcı olur.

Çilek Yağı Faydaları

  • Cildin esnekliğini korumaya yardımcı olur.
  • Vücut, dudak, yüz, masaj ve saç bakım ürünlerine eklenebilir.
  • Cildi nemlendirir, kırışıklıkları, cilt çizgilerini ve kuruluğu azaltır.
  • Cilt hücrelerinin yenilenmesinde yardımcı olur.
  • Egzama, sedef hastalığı, akne, güneş yanığı, dermatit, çatlak izleri, selülit, yara izleri, kesikler ve yanıklar gibi cilt hastalıklarının tedavisinde yararlıdır.
  • Hasarlı, kuru saçları, kırılgan tırnakları ve kuru kafa derisini tedavi etmek için kullanılır.
  • Çatlamış, kuru, hassas dudakları etkili bir şekilde tedavi eder.
  • Cildin UV ışınlarından zarar görmesini önler.
  • Cildin esnekliğini ve pürüzsüzlüğünü geri kazandırır.
  • Aromaterapi ve masaj amaçlı kullanılır.
  • Metabolizmayı teşvik etmek, gastrointestinal sistemi arıtmak, artroz, karaciğer hastalıkları, gut ve anemi için kullanılır. 
  • Ağrılı kasların rahatlamasını sağlar.

Çilek Yağının Cilde Faydaları

Gördüğünüz gibi, çilek yağı, yaşlanmayı geciktirici bir nemlendirici arayanlar için iyi bir seçimdir. Ya da daha doğrusu yaşlanma için karşıtı anti aging bir cilt bakım seçeneğidir.  Çilek  yağı, aynı zamanda, bitkilerin fito hücrelerinde bulunan fenolik bir anti-oksidan olarak kısa vadeli terimlerdeki ellagik asitin de zengin bir kaynağıdır. Çeşitli araştırmalar ellagic asitin çeşitli düzeylerde çalışabileceğini göstermiştir: Güneşin UV ışınların maruz kalmanın ve cildin zarar görmesinden sonra derideki beyazlaşmanın azaltılması ve  güneşe maruz bırakıldıktan sonra cilt pigmentasyonunun azaltılması için kullanılır.  

Gördüğünüz gibi, çilek, özellikle  sadece güzel bir meyveden daha fazlasıdır. Değerli C Vitamini ile çilek günlük  C vitaminini alımınızı sağlar - ve çok yönlü bir sağlık ve doğal cilt bakımı için sayısız yararları ile kokulu ve fonksiyonel bir meyvedir.

Çilek Yağının Saça Faydaları


Çilek yağı, saç sağlığı için gerekli olan önemli miktarda magnezyum, omega üç yağlı asit ve bakır içerir. Ellagic asit özellikleri de saçı inceltme veya kırılmaya karşı korur. Çilek yağının ayrıca kekik yağı, çay ağacı yağı ve biberiye yağı gibi antifungal etkileri vardır , bu da kepekten kurtulmaya yardımcı olur. Bu yağın antioksidan özellikleri saçlarınızı nemlendirir. Çilek yağı saçlarınız için doğal bir saç kremi olarak davranır ve parlak hale getirir. Parlak ve tatlı kokulu saçlar için yağı düzenli olarak saçınıza masaj yaparak kullanabilirsiniz.   Çilek yağı ayrıca silika ile yüklenir, saç dökülmesini önler ve saçların büyümesinde yardımcı olur.




Bir önceki yazımız  Çay Ağacı Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı okudğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder