31 Mart 2016 Perşembe

Kukui Yağı


Kukui yağı hakkında bilgilendirme sunacağımız yazımızda bu yağın faydalarından ve nasıl kullanılması gerektiğinden bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Kukui Yağı

Kukui Yağı
Kukui ağacı, Güney Deniz çevresinde yetişmektedir. Hawaiiler cilt bakım olarak yüzyıllardır kullanmaktadırlar.  Kukui yağı, kukui ağacının meyvesi soğuk perslenme yapılarak üretilmektedir. İçerisinde Omega3, Omega6 yağ asitleri ve A,F,E vitaminleri bulunmaktadır.

Kukui Yağı Faydaları 

Kukui yağı hem sağlık hem de kozmetik alanında bir çok fayda sağlamaktadır. Bizlerde bu yararlara ayrı ayrı başlıklar halinde değineceğiz.

Saç Gücünü Artırır

Kukui  yağı   geleneksel kullanım ile  saç maskesi şeklinde saça uygulanmaktadır , şampuanlar veya kremleri veya sadece  saç derisi masajı ve saç uçlarına sürülmesi ile saf halinde kullanılmaktadır. Bu yağda bulunan  linolenik yağ asitleri   saçı besler, cildi nemlendirir  hatta saç ve cildin  görünümünü  iyileştirilmesinde ve  parlaklığında rol oynar. 
Kukui  yağı saçlarınıza  nemi kitlemesi ile kuru saç derisini engeller ve kaçınılmaz olarak  kepek önleme yeteneği vardır.  Yağın bu nemlendirici kalitesi, saç köklerinin sağlıklı ve işleyişini korumaya yardımcı olur , bu da erken saç dökülmesinin önlenmesine yardımcı olabilir. 

Egzama  için Kukui Yağı 


Kontrol altında tutması en zor cilt koşullarından biri egzamadır , fakat kukui yağı sadece cilde nem sağlamakla kalmaz aynı zaman da  etkili bir şekilde  iltihabı engeller  ve kaşıntıyı önler . Bu fındık yağı aynı zamanda sedef hastalığı ve rosacea semptomlarına karşı da etkilidir . 

Kuru Cilt Nemlendirir

Ellerin ve vücudun diğer bölümlerinin kuru, çatlamış  olması enfeksiyon için mükemmel bir üreme alanıdır . Ellerinizle düzenli olarak çalışıyorsanız veya sıklıkla öğelere maruz kalıyorsanız, bir kukui  yağı uygulayarak cildin kolayca kırılmasını önleyebilir ve yeni hücrelerin büyümesini teşvik edebilirsiniz.  

Yaraları  İyileştirir 

Eğer  herhangi bir ufak travmadan kaynaklı çizik , çürük , kesik veya aşınma hissederseniz , yara iyileşmesini hızlandırmak, ağrıyı hafifletmek ve şişmeyi önlemek için yaranın olası bir enfeksiyondan korunmasını sağlamak amacıyla, yaraya seyreltilmiş bir kukui   yağı uygulayabilirsiniz . 

Kırışıklıklara Karşı Kukui Yağı 


Yaşlandıkça kırışıklıklar ve yaşlılık lekeleri gibi kaçınılmaz olan bazı şeyler vardır , ancak bu antioksidanca zengin yağ bu etkilere karşı koruma sağlayarak, kollajen üretimini hızlandırabilir ve ölü deri hücrelerinin dökülmesini teşvik ederek sağlıklı yenileri için yer açabilir. . Cilt gerginliği durumunda, hamile kadınlar veya hızlı kilo dalgalanmaları yaşayan kişiler için , bu yağı günlük olarak uygulayarak görünümünü en aza indirebilir. 

İnflamasyonu Düşürür

Kukui  yağının en popüler kullanımı masaj yağı olarak kullanılmasıdır. Yağ asitlerinin zengin karışımı inflamatuar etkileri , cildin derinliğine nüfuz ederek yatıştırmaya yardımcı olabilir. 

Analjezik  Kukui Yağı 


Kronik ağrıya yakalanırsanız veya yakın zamanda bir ameliyat veya yaralanma yaşadıysanız, bu yağın kullanılması makul miktarlarda tavsiye edilir. Kukui  yağı, ağrı reseptörlerini ve iltihaplı bölgeleri hızlı bir şekilde önleyebildiği için, yanıkların giderilmesi için de popüler bir seçimdir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Zengin E vitamini ve C vitamini ,   antioksidan etkiler ile bağışıklık arttırıcı potansiyeli ile doludur. Cildiniz her gün sayısız patojen ve tahriş ediciye maruz kalmaktadır , ancak düzenli olarak kukui  yağı uygularsanız, özellikle elleriniz ve yüzünüze   enfeksiyonlara  karşı koruma sağlamış olursunuz. 

Kukui Yağı Nasıl Kullanılır ? 





Kukui yağı kullanımı üç şekildedir: Masaj, inhalasyon ve banyo. Birinci yöntem olan masaj daha çok insan vücudunu iyi bilen masörler yapmaktadır. Taşıyıcı yağlarla seyreltilir ve esansiyel yağlarla da harmanlanmış olarak vücuda masaj şeklinde uygulanır.


İkinci yöntem inhalasyondur. Bu yöntem bulunduğunuz ortamı daha da farklı kılmak, sizi dinlendirmek, rahatlatmak için iyi bir yoldur. Salonda koku taşları vs. üzerine birkaç damla damlatmanız yeterli olacaktır. Özellikle kışın soğuk algınlığına iyi gelmektedir. Üçüncü yöntemse banyodur. Ilık su dolu küvete biraz damlatın. En az on dakika suda kalarak etkisini hissedebilirsiniz.






Bir önceki yazım  Kivi Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Meyvelerden elde edilen yağların vitamin içeriklerinin fazla olması ile yarar sağlayacaklarını unutmayınız. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder