28 Mart 2016 Pazartesi

Funda Yağı


Son derece ender bulunan fakat oldukça faydalı olan funda yağı hakkında sizlere sunacağımız yazımızda ; funda yağının ne işe yaradığından ve nasıl kullanılacağından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Funda Yağı Neye Yarar 

Funda Yağı
Yağ parçalayıcı özelliğinden dolayı zayıflamaya yardım ettiği bilinen funda yağı, idrar yollarındaki taşlara karşı idrar söktürücü, böbrek temizleyici, ödem söktürücü etki gösterir.Ayrıca böbrek de ki kum ve taşların dökülmesine de yardımcıdır.

Emzirme dönemindeki annelerin sütünü arttırıcı özelliğe de sahiptir. Terletici özelliğinden dolayı zayıflamaya yardımcı olurken doğal bir ağrı kesici olmasından dolayı romatizmaya da iyi geldiği bilinmektedir. 

Funda Yağı Nasıl Kullanılır 


Kaynamakta olan suyun içine atılan funda yaprağı 5 dakika kadar kaynatıldıktan sonra 15-20 dakika kadar demlenmesi için beklenir ve günde 3 sefer aç karnına içilir. Zayıflamak için son derece etkili olan bu çay diğer iç hastalıklar içinde oldukça faydalıdır.

Romatizma için ise 3 kg suya 500 gr funda yaprağı konularak 20 dakika kaynatılır ve sıcak suyun içerisine oturulup 15 dakika beklenir. Zeytinyağı ile karıştırılıp merhem haline getirilen funda yağı çıban ve egzamalar üzerine sürülmesi de faydalıdır.




Bir sonraki yazım Hardal Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklamanız yeterlidir. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 




1 yorum:

  1. Merhaba,burda anlttiginiz distilize veya maserasyon yag degil cayi acaba masarasyon yagi yapilabilir mi

    YanıtlaSil