29 Mart 2016 Salı

Küçük Hindistan Cevizi Yağı

Muskat yağı olarak da bilinen küçük hindistan cevizi  yağı hakkında sizlere hazırladığımız yazımızda bu ilginç yağ faydaları ve kullanımı hakkında bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Küçük Hindistan Cevizi Yağı

Küçük Hindistan Cevizi
Küçük hindistan cevizi yağı, düz, grimsi kahverengi kabuğu ve yeşil dalları ile   tropik olarak yetişen ve  yaprak dökmeyen ağacın ürünüdür. Bir küçük hindistan cevizi ağacının meyvesi bir şeftali andırır ve yağı üreten bir somun içerir. Küçük hindistan cevizi yağı eski çağlardan beri bilinmektedir ve şifalı bir bitki olarak kabul edilir. Hindistan cevizi yağının standart dozu, bir içeceğin veya balın içine eklenebilen günde 3 ile 5 damladır.  

Hayatımızın birçok alanında bize alternatif tedavi yöntemleri sunan bitkisel yağlardan biri olan küçük Hindistan cevizi yağı, vücudumuzun eksiklerini gidermede ve bakım konusunda en büyük yardımcılarımızdandır.  Aynı zamanda muskat diye de bilinen küçük Hindistan cevizi yağı, portakal ağacını andıran tropik bir ağaçtan gelir.  Yağı meyve çekirdekleri kullanılarak, damıtma işlemiyle elde edilir. Grenada, Endonezya, Sri Lanka gibi tropik bölgelerde yetişir.

Küçük Hindistan Cevizi Yağı Faydaları


  • Küçük hindistan cevizi yağı, beyin fonksiyonlarının artmasına yardımcı olan kafeine benzer uyarıcı görevi görür. Bu özellik nedeniyle, küçük hindistan cevizi yağı, depresyon, zihinsel stres ve zihinsel yorgunluk gibi ruhsal bozuklukların tedavisinde başarılı olmuştur. 
  • Küçük hindistan cevizi yağı kas ve eklem ağrılarını tedavi etmek için anti-inflamatuar ve doğal bir yöntem olarak kabul edilir. Küçük hindistan cevizi yağı, özellikle bir merhem olarak farmasötik ürünlerinde kullanılmaktadır. Romatizmal ağrı ve artrit gibi kronik ağrıyı hafifletebilir. Küçük hindistan cevizi yağı da şiddetli adet krampları yaşayan kadınlara yardımcı olur. Yağ spor sonrası burkulma ve yorgunluğu giderebilir. Acıyı rahatlatmak için, ağrı bölgesine küçük hindistan cevizi yağı sürülebilmektedir.
  • Küçük hindistan cevizi yağı da sindirime yardımcı olduğu bilinmektedir. Küçük hindistan cevizi yağı düzenli tüketimi, hazımsızlık ve iştah kaybı için bir çare olarak kabul edilmektedir. Hazımsızlıktan muzdarip kişiler için önerilen küçük hindistan cevizi yağı dozu, bir yemekten sonra bir çorba kaşığı kadar tüketilebilir.
  • Küçük hindistancevizi yağı  olumlu kardiyovasküler etkilere sahiptir. Bu kimyasal, kardiyovasküler sistem için bir uyarıcı görevi görür ve kan dolaşımını artırır. Bu özellik nedeniyle, küçük hindistan cevizi yağı koroner arterlerde plak oluşumuna karşı etkili bir tedavidir. Ayrıca, hindistan cevizi yağı da kan akışını artıran kanın çok kalınlaşmasını önlemeye yardımcı olur. 
  • Küçük hindistan cevizi yağının diğer bir terapötik faydası, ağız ağrısının tedavisidir. Şişmiş, ağrılı diş etleri veya diş ağrısı yaşayan kişiler, hindistan cevizi yağını doğrudan ağrı bölgesine uygulayarak rahatlama sağlayabilirler. Buna ek olarak, hindistan cevizi'nin odunsu aromatik özellikleri nedeniyle, ağız kokusunu tedavi etmek için birçok diş macununda ve ağız gargaralarında etkili bir şekilde kullanılır. 


Küçük Hindistan Cevizi Yağı Kullanımı 


Baharat olarak kullanımının yanında dünyanın farklı bölgelerinde pek çok çeşit yemekte farklı şekillerde kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra tedavi amaçlı olarak, gaz söktürme, iştah açma ve bulantıyı yok etme gibi özelliklere sahiptir. Ayrıca vücudu güçlendirici etkisi vardır.

Küçük Hindistan cevizi yağı masaj ve banyo alanında da kullanılmaktadır. Vücut için rahatlatıcı ve terapi niteliğindedir. Ancak masaj sırasındaki uygulama oldukça dikkatli yapılmalıdır ve doğrudan aromaterapi yağları vücuda sürülmemelidir. Aksi takdirde tahriş edici olabilir. Banyodaysa ılık suya az miktarda damlatılarak kullanılabilir. Ayrıca yaşanılan alanı sakinleştirici hale getirmesi için koku vb. amaçlarla kullanılmaktadır.




Bir önceki yazım  Kayepu Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Sağlıklı günler diler blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder