28 Mart 2016 Pazartesi

Gece Mumu Yağı


Gece mumu yağı hakkında sizlere hazırladığımız yazımızda gece mumu yağının faydalarından ve kullanımından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Gece Mumu Yağı

Gece Mumu
Güneş damlası yağı olarak da bilinen gece mumu yağı, bitkisinin tohumlarının sıkıştırılmasıyla oluşturulmuştur.Kadınların en sancılı dönemidir adet sancısı dönemi. İşte bu dönemdeki gerginlik, baş ağrısı ve karın ağrısından kurtulmak istiyorsanız bu yağ size çok fayda sağlayacaktır.Ayrıca cildinizin kurumasından yakınıyorsanız saç dökülmesi artık baş edilemez bir sorun haline geldiyse gece mumu yağıyla mutlaka tanışmalısınız.Tırnak sağlığınıza da çok iyi gelecektir. Ayrıca dikkat dağınıklığınız varsa artık korkmayın. Soğuk algınlığı tedavisinde de oldukça etkilidir.

Gece Mumu Yağı Nasıl Kullanılır ? 

Masaj olarak kullanılacaksa tahriş edici özelliğinden dolayı direkt ciltle temas edilmemeli taşıyıcı yağlarla etkisi seyreltilmelidir. Bir başka kullanımı da sevdiğiniz koku lambalarının üzerine damlatarak rahatlamanızı sağlayabilirsiniz. Diğer bir yöntemse içerek faydalanabilirsiniz. Bunun için 1 çay kaşığına 3-4 damla damlatmanız yeterli olacaktır. Ya da meyve suyunun içine 7-8 damla ekleyebilirsiniz.

Dikkat edilecekler: Hepatit, epilepsi hastası olanlar, kanser hastaları özellikle de östrojen üretimini arttırdığından meme kanseri olanlar mutlaka doktoruna danışmalı. Göze direkt temastan kaçınılmalı. Hamileyseniz ve başka ilaçlar kullanıyorsanız tercih edilmemeli.


Bir önceki yazım  Funda Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Bitki yağları hakkında size daha fazla bilgi vermek amacı ile daha çok araştırma yapmaktayız. Sizlerde güncel faydaları ve kullanımları öğrenmek adına blog sayfamızı takip edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder