23 Mart 2016 Çarşamba

At Kestanesi Yağı


At Kestanesi Yağı
At kestanesi yağının faydaları ve kullanımı ile ilgili hazırladığımız yazımızda sizlere doğru ve yararlı bilgiler vermeye çalışacağız. İyi okumalar dileriz. 

At Kestanesi Yağı Nedir ? 

At kestanesi (Aesculus Hippocastanum, Conkers ve Buckeye olarak da bilinir), pembe ve sarı püskürtülü noktalar ile parlak pembe veya beyaz çiçeklerin koni şeklinde demetlerine sahip bir ağaçtır. Yapraklardan, çiçeklerden, kabuklardan ve at kestanesi tohumlarından elde edilen özler, yüzyıllardan bugüne kadar kozmetikte birçok bitkisel ilaçta kullanılmıştır.  Bitkisel yağlar arasında en çok dikkat çekenlerinden biri olan at kestanesi yağı bir çok rahatsızlığa karşı kesin çözüm getirmektedir.

At Kestanesi Yağı Faydaları

At kestanesi yağı kan dolaşımının düzenleyen içeriği ile birlikte vücudunuzdaki tıkalı damarların açılmasına yardımcı olur ve bu sayede de varis rahatsızlığı yaşayan kişilerin tedavisinde oldukça etkili olur. Hasar görmüş ve oldukça gergin olan ve yoğun bir biçimde varisleri olan ayak ve bacaklara bakım yaparak yeniler. 

Gün içerisindeki yoğun çalışma temposundan dolayı oluşan yorgunluk, zedelenme, şişkinlikten ve romatizmadan dolayı oluşan ağrıları hafifleten at kestanesi yağı iltihap önleyici yapısı sayesinde de kramp oluşmasını engeller.

Şişkinlikleri hafifleterek sizi rahatlatır ve kuru ciltleri nemlendirici bir özelliği de vardır. İhtiyaç duyduğunuz bölgeye günde ortalama üç defa uygulamanız yeterli olacaktır. Sağlıklı ve rahat günler için at kestanesi yağını tercih edebilirsiniz.

At Kestanesi Yağı Ne İşe Yarar 

Aescin, damarlar ve kılcallar için tam hizmetli bir tonik olarak çalışmaktadır. İlk ve en önemlisi, damarların ve kılcal damarların duvarlarında mukavemet ve tonu artırmaya yardımcı olur. Bazı araştırmacılar buna  vasküler sıkılaştırma  etkisi diyorlar. Yüzümüze büzücü kremler koyduğumuzda elde ettiğimiz etkiden pek farklı değildir. Bu, kanın kalbe dönüşünü iyileştirir ve CVI olan kişilerin ayak bileklerinde ve alt bacaklarında sıklıkla görülen kan birikimini ve ortaya çıkan ödemi (sıvı tutulmasını) engeller. Bu anti-ödem etkisi, aeskin'in çevreleyen dokulardan kılcal damarlara geri akıtılan sıvı boşaltımına yardımcı olma kabiliyeti ile de güçlendirilir. Aesin'in anti-ödem ve anti-inflamatuar etkileri, suşlar ve burkulmalar gibi travmatik yaralanmalar için topikal bir tedavi olarak başarı bir şekilde yardımcı olmaktadır. 



Bir önceki yazım  BademYağı hakkında bilgi almak için linke tıklamanız yeterlidir. Sizlere bitkisel yağlar hakkında daha çok bilgi vermek adına araştırmalarımız devam etmektedir. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder