23 Mart 2016 Çarşamba

Çay Ağacı Yağı

Oldukça yaygın bir kullanım alanına sahip olsa da çay ağacı yağı genelde sivilce ve egzama gibi sorunların giderilmesi için kullanılmaktadır. Bizler bu yazımızda çay ağacı yağı sabunu , kremi ve saf hali hakkında bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Çay Ağacı Yağı Nedir ?

Çay Ağacı  Yağı
Çay ağacı yağı , Queensland ve Yeni Güney Galler, Avustralya'ya özgü küçük bir ağaç olan Melaleuca alternifolia'nın yapraklarından gelir.  Melaleuca alternifolia çay ağacı olarak bilinmesine rağmen , siyah, yeşil ve oolong çayı yapmak için kullanılan yaprakları üreten bitki ile karıştırılmamalıdır.  Çay ağacı yağı, yüzyıllardır Aborijinler tarafından geleneksel bir ilaç olarak kullanılmıştır. Bu doğal yağı için Avustralyalılar  öksürük ve soğuk algınlığı tedavisi için teneffüs edilmiş veya şifa için cilde doğrudan uygulanan yağı çıkarmak için çay ağacı yapraklarını ezilmiştir.

Bugün, çay ağacı yağı,% 100 seyreltilmemiş veya  temiz  bir yağ olarak yaygın şekilde mevcuttur. Seyreltilmiş formlar da, cilt için tasarlanmış ürünlerde % 5-50 arasında değişen güçte mevcuttur.Çay ağacı yağı, bazı bakterileri, virüsleri ve mantarları öldürdüğü gösterilmiş terpinen-4-ol dahil olmak üzere birçok bileşik içerir. Terpinen-4-ol, mikropların ve diğer yabancı istilacılarla mücadeleye yardımcı olan beyaz kan hücrelerinizin aktivitesini de arttırır gibi görünmektedir. Bu germ mücadele özellikleri, çay ağacı yağını, bakteriyel ve fungal cilt hastalıklarının tedavisi için, enfeksiyonun önlenmesi ve iyileşmenin desteklenmesi için değerli bir doğal ilaç haline getirir.  


Çay Ağacı Yağı Sabunu


Bu tarif, zeytin, hindistancevizi, badem ve avokadodan, çay ağacının iyileştirici özellikleriyle yumuşak ve besleyici yağları birleştirir. Sonuç, aşırı sebumu düzenleyen ve akne , cilt döküntüleri yatıştırmaya yardımcı olacak nazik, temizleyici ve iyileştirici bir sabun olarak karşımıza çıkar.

  • % 45 zeytinyağı
  • % 30 hindistancevizi yağı
  • % 13 tatlı badem yağı
  • % 12 avokado yağı
  • Su
  • Sodyum Hidroksit
  • çay ağacı esansiyel yağı
Belirli bir miktarda sabun için ne kadar yağ, sodyum hidroksit ve suya ihtiyacınız olduğunu öğrenmek için tarifi bir hesap makinesiyle yapın.  

  • 7.2 oz zeytinyağı
  • 4.8 oz hindistancevizi yağı
  • 2.08 oz tatlı badem yağı
  • 1.92 oz avokado yağı
  • 6.08 oz su
  • 2.27 oz lye
  • 0.7 oz çay ağacı 
Ne kadar güçlü olduğuna bağlı olarak, çay ağacı yağını 5 ila 1 oz PPO'da (her libre yağ) kullanın. Çay ağacı yağı çok temiz, kamptolojik, tıbbi bir kokuya sahiptir. Bazı insanlar bunu seviyor, bazı insanlar bundan nefret ediyor. Saf sevmiyorsanız, diğer esansiyel yağlarla bir karışım oluşturabilirsiniz.

Çay ağacı ile iyi uyum sağlayan bazı  bitkise yağlar arasında;   fesleğen , bergamot , karabiber , papatya , tarçın , adaçayı , karanfil , okaliptüs , sardunya , lavanta , limon , mür , hindistan cevizi , nane , çam , biberiye , gül ağacı , sandal ağacı ve vetiver vardır.

Standart sabun yapım prosedürlerini izleyin. Sodyum hisreksiti suya dikkatlice ekleyerek başlayın ve  çözünene kadar karıştırın. Sodyum hidroksit çözünürken yağları ağırlaştırır ve eritir. Hem yağlar hem de  suyu 60 derece  civarında olduğunda, yavaşça yağları suya ekleyin ve bir çubuk karıştırıcıyla karıştırın. Karışım hafif bir kıvama ulaştığında, çay ağacı yağını (ve kullanmak istediğiniz diğer her türlü uçucu yağları) ekleyin ve tam olarak birleştirilene kadar biraz daha karıştırın. Kalıplara dökün ve 24 ile  48 saat süreyle bekletin.  Sabun yeterince sert olduğunda (yerel koşullara bağlı olarak daha uzun sürebilir), açmayın, kesiniz ve 4 ile 6 hafta boyunca iyi havalandırılmış bir alanda kurumaya bırakınız.

Bir önceki yazım  Gül Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı takip ederek bitkisel yağlar hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder