4 Nisan 2016 Pazartesi

Orjinal Hindistan Cevizi Yağı


Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan cevizi yağı günümüzde son derece popüler doğal yağlar arasında bulunmaktadır. Neredeyse işe yaramadığı alanın olmadığı bu yağ hakkında detaylı bilgi için yazımızı okumaya devam edin. 

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı; cildi nemlendirme ve kırışıklıkları önleme gibi özelliğiyle cilt bakımında kullanıldığı gibi, zayıflamaya ve emziren annelerin sütünün çoğalmasına da çok önemli bir etki yapmaktadır. Hindistan cevizi yağları doğal bir nemlendiricidir. Tüm vücuda uygulanabilir. Hücrelerdeki kolajen seviyesini arttırır ve kırışıklıkların oluşmasını engel olur.

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Bu yağ orta zincirli yağ asitleri (MCFA)'ni bünyesinde barındırır. Diğer yağlara oranla oldukça sağlıklı bir yağ asididir ve metabolizmayı oldukça hızlandırır. Böylece kilo verme işlevini arttırır. Zayıflamada kullanıldığında ise günde 2 yemek kaşığı kadar kullanmak yeterli olur.

Vücuttaki ölü derileri soyma işleminde de yine bu yağla pürüzsüz ve yumuşak bir cilde sahip olmak mümkün. Bu işlemde ise bu yağla toz şekeri karıştırılır ve vücuda sürülür, daha sonrasında ise ılık suyla durulanır. yazmın bun dan sonraki kısmına hindistanceviziyagi.wordpress.com sitesinden yaptığı alıntıyla devam edeceğim.

...




Orjinal Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Çıkarılır ?


Olgunlaşmış Hindistan cevizlerinin içindeki suyu ayrıldıktan sonra sert kabuğuna yapışık olan kalın etli beyaz kısmının çıkarılması ve büyük kazanlarda parçalanarak suyla tabi bırakıldığı soğuk pres yöntemiyle elde edilen hindistan cevizi yağını değerli bir yağ olmasını sağlayan en önemli özelliği, olgunlaşmış bir meyveden neredeyse 15-200 gr yağ elde edilmesidir.

Burada hindistan cevizini yağının orjinal olmasını sağlayan “corpa” yani beyaz etli kısmının parçalanmalanmasının ardından preslenerek elde edilen sütünden, yağın ayrıştırılması durumudur. Yani değeerli olan hindistan cevizi yağı sütünün kapalı ortamda bekletilmesiyle elde edilir. Bekleme sürecisinde süt dibe çökerken, yağ yüzeyde kalarak birbirinden ayrışır. Genellikle endüstriel üretimde üretimi hızlandırmak için preslenerek elde edilen sütün kaynatılmasının ardından yağın elde edilmesi yağın kalitesini etkilemektedir. Birde bu duruma yetişdiği iklim koşulları eklendiğinde orjinal hindistan cevizi yağı dikkatli seçilmesi gereken bir yağa döner.

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Hindistan cevizi yağı, oldukça hafif bir yağ olduğu için, bütün dünyada oldukça yoğun tüketilen bir yağdır, bu yağın kullanıcıları, birçok yararından bahsetmektedirler. Vücut bu yağdan diğer yağlara nazaran daha kolay yararlanır. Bu yağ hem fiziksel hem de kimyasal özelliği bakımından tereyağına çok benzer. Hindistan cevizi bütün amino asitleri içeren yüksek kalitede protein içeriğine sahiptir. Potasyum, sodyum, magnezyum, ve kükürt açısından da zengin bir besindir.

Hindistan cevizi yağı cilt için mükemmel bir masaj yağıdır. Tüm cilt tipleri için etkili bir nemlendirici olarak kullandırılabilir ve tüm kış boyunca kuruyan cilt oluşumuna karşı faydalıdır. Yağın, birçok anti bakteriyel ve antiseptik özelliği vardır. Bu sebeple, ciltte oluşan kızarıklık, döküntü, isilik ve kabarmaların azalmasına yardımcı olur.

Ayrıca, psoriyazis (sedef), dermatit (cilt iltihabı), egzama ve diğer cilt enfeksiyonların tedavisine yardımcıdır. Hindistan cevizi yağı saçlar için en iyi ve doğal besleyicilerden biridir. Hindistancevizi yağı ile saça düzenli olarak masaj yapıldığında ya da duştan sonra saç şekillendirici olarak kullanıldığında saç derisini kuru bile olsa kepek ve bitlerden arındırır, saçların uzun ve güçlü olmasına katkı sağlar.

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır


Gıda tüketiminde doymuş yağ asitlerinin yüksek oranda oluşu kısmen dikkat gerektiren bir durumdur. Yani düzenli kullanımında kollesterolü tetikleyebilen hindistan cevizi yağını her yemekte kullanmaktan ziyade özel yemekler yada kızartmalarda tercih etmek faydalı olacaktır.

Cilt Hastalıklarında Hindistan Cevizi Yağı


Cilt bakımında çok popüler olan, hindistan cevizi yağı sedef ve egzama gibi deri hastalıkjlarında da özellikli bir tedavi edicidir. Sedef ve egzamanın oluşturduğu tahriş ve kabuklanmanın çabuk iyileşmesi için ve oluşmuş yaraların mikrop kapmaması için 50 ml hindistan cevizi yağı 50 ml shea yağı, 30 ml jojoba yağı, 10 ml çay ağacı yağı, 10 ml e vitamini karıştırarak yapacağınız yağ sedef ve egzama konusunda size yardımcı olacaktır. Hem oluşmuş kabuklanmalar daha fazla yayılmayacak, hem de kaşıntı gibi durumların önüne geçerek yaşam kalitenizi daha fazla yükseltebilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı Saç Bakımı


Özellikle saç derisinin sağlığı saç bakımının ve sağlıklı saçların en önemli referansıdır. Aşırı kuru saç deriniz varsa saç sağlığının önemli bir parçası olan saç kökleriniz zamanla zayıflar. Bunu engellemek için saç derisinin gün içinde belirli bir miktarda nemli olması gerekir. Saç derisi ayrıca kötü beslenme sonucu yaşanan vitamin eksikliği nedeniyle de kuruyabilir. Hindistan cevizi yağı E, K vitaminleri ve demir minerali yönünden zengindir ve saç derisini nemlendirmek için idealdir. Bu yüzden hindistan cevizi yağı saç bakımı için kullanılan çeşitli ürünlerin içerisinde ve cilt bakım ürünlerinde de sıkça kullanılır.






Konumuzla alakalı olarak ” Hindistan Cevizi Yağının Faydaları ” başlıklı yazımızda okumanızı tavsiye eder, iyi okumalar dileriz.


...

Vücudu nemlendiren Hindistan cevizi yağı, saçlara da çok iyi geldiği bilinmektedir. Bu yağ için doğal bir deodorant diyebiliriz. Bu yağda bulunan laurik asitlerin, kötü kokuların da oluşumlarını ortadan kaldırdığını söyleyebiliriz.




Bir önceki yazım: Macademia Yağı




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder