18 Nisan 2016 Pazartesi

Soya Yağı

Ülkemizde genelde soya sütü daha yaygın kullanılmaktadır. Fakat biz bu yazımızda sizlere soya yağının faydalarından ve soya yağının cilde sürülümünden bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Soya Yağı 

Soya Yağı
Özellikle diyet yapan ve dengeli beslenmek isteyen kişilerin mutlaka kullanması gereken soya yağı kolesterolü düzenleyici etkisiyle kilo vermenizde mutlak yardımcı olacaktır. Soya yağı bitkisel bir yağ olduğu için herhangi bir şekilde içerisinde kolesterol içermez.   Ayrıca soya yağı içerisinde her insanın mutlaka tüketmesi gereken linoleic ve linolenic adında iki adet çok önemli yağ asidini gerekli miktarda barındırır. Bu yağ asitlerinin tükettiğiniz gıdalar ile birlikte mutlaka alınması gerekmektedir. Çok fazla miktarda doymuş yağ barındıran gıdaları tüketen kişilerde, kandaki LDL ( düşük dansiteli lipoprotein ) buna genellikle kötü huylu protein de denir, seviyesi artacağından kalp hastalığı riski normale nazaran daha fazla artmaktadır. 

Soya Yağı Faydaları


Doymamış yağ oranı oldukça yüksek olan soya yağı ile birlikte vücudunuzda bulunan kötü hutlu proteinlerden kolaylıkla arınacak ve sağlıklı bir hayat sürmeye devam edeceksiniz. Kandaki kolesterol seviyesinin azalmasında oldukça etkili olan soya yağı bu sayede de kan şekerini düşürür ve kalp rahatsızlığı yaşama olasılığınızı mümkün oldukça aşağı çeker. Soya yağı kullana kişiler içeriğindeki soya lifi sayesinde kolon kanseri riskini mümkün oldukça düşük seviyelere çekiyor ve bu kansere yakalanmamanızı sağlıyor. Aynı zamanda zengin bir vitamin ve mineral kaynağı olan soya içerisinde barındığı yüksek demir, çinko, fosfor, magnezyum ve B vitamini ile sizi hemen tüm rahatsızlıklardan korur ve sağlıklı bir yaşam sürmenizde yardımcı olur.


Soya Yağı Kullanımı



Soya yağı faydaları tüm bu saydığımız etkilerden dolayı çok fazladır. Soya sağladığı E vitamini ile birlikte özellikle çocukların beyin hücrelerinin gelişmesinde çok önemli bir katkı sağlar ve çocuğunuzun daha zeki bir birey olarak yetişmesini sağlar. Soya yağının mucizesi ile sağlıklı yaşayın.

Soya Yağının Cilde Sürülümü


Soya  yağı , en üst tabaka olan epidermise nüfuz etmesini sağlayan küçük moleküler yapılardan oluşur. Elastin, kolajen ve diğer proteinlerin sentezini uyararak cildinizin hücresel yapısına yerleşir. Bu hücre büyümesinde, rejenerasyonda ve anormal hücre fonksiyonlarının geri dönüşünde anahtardır.
Soya, topikal olarak uygulandığında cildinizi besleyebilen esansiyel yağ asitleri, E Vitamini, lesitin ve antioksidanlar açısından zengindir.

  • Antioksidan özellikleri sayesinde, E Vitamini rejenerasyon ve iyileşmeyi destekler. Cildi nemlendirmek, pürüzsüz ve sağlıklı tutmak için yararlıdır.
  • Esansiyel yağ asitleri cilt yüzeyinin altındaki kolajen nemlendirmeye yardımcı olurken lesitin cildin elastikiyetini korur, ince çizgileri yumuşatır ve erken yaşlanmayı önler.
  • Soya  yağı, hormonal değişikliklerin neden olduğu pigmentasyonu düzeltmeye ve güneşe maruz kalmanın verdiği zararın genel bir etkisine sahiptir. Aknenin neden olduğu cilt lekelerinin çıkarılmasında etkili olabilir.
  • Soya yağındaki antioksidan özellikler, cilt hücrelerini serbest radikal hasarından koruyarak, yaşlanma etkilerini ve kırışmayı azaltarak cildi iyileştirmek için mükemmeldir.
Soya, sadece saf veya organik formunda bir yüz nemlendiricisi olarak kullanılmalıdır. Hafiftir ve cilt tahrişlerine neden olmaz. Östrojen içermesine rağmen, bunlar kan akışınıza girecek türden değildir, sadece hücrelerin gençleşmesine yardımcı olur. 






Bir önceki yazım  Sedir Ağacı Yağı hakkında detaylı bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı takip ederek bitkisel ve doğal yağlar hakkında bilgiler almaya devam edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder