11 Nisan 2016 Pazartesi

Limon Çekirdeği Yağı


Limon Çekirdeği Yağı
Oldukça aşina olduğumuz saç ve cilt bakımından kullandığımız limon ve limon suyunun bir de limon çekirdeği yağı olarak kullanımını ve faydalarını sizlere sunuyoruz. İyi okumalar dileriz. 

Limon Çekirdeği Yağı

Limon çekirdeği yağı, meyve tohumlarından ekstrakte edilir ve rafine edilerek nispeten kokusuz ve renksiz hale gelir. Bununla birlikte, hafif, keskin ve taze bir kokusu vardır ve açık yeşilimsi-sarı renktedir. Limon çekirdeği yağı, limon meyvesinden elde edilen çok faydalı aromatik bir yağdır. Birçok yerde kullanım alanları mevcuttur. Sağlık alanında, güzellikte ve ev içinde olmak üzere pek çok kullanım alanı bulunmaktadır.

Limon Çekirdeği Yağı Faydaları

  • Bu yağın faydalarına bakacak olursak: Vücudumuzdaki şişlikleri günde bir defa bir damla limon yağı ile ovmak hem şişliği azaltır ve hem de acısını giderir.
  • Selülitli bölgeleri yine bu yağla ovalamak o bölgeler için faydalıdır. 
  • Diş eti kanamalarında, siğillerde, varis problemlerinde, ağız ülserlerinde ve dudak uçuklarında yine limon yağının çok yararı vardır.
  • Limon çekirdeği yağı donuk cilt için idealdir . Bir büzücü ve detoksifiye olan limon çekirdeği yağı gençleştirir ve  sarkmış veya yorgun görünümlü cilde yardımcı olur. Antiseptik özellikleri sivilcelerin ve çeşitli diğer cilt bozukluklarının tedavisinde yardımcı olur . Limon ayrıca ciltte aşırı yağın azaltılması için tavsiye edilir. 
  • Limon çekirdeği yağı  sakinleşitirir ve bu nedenle zihinsel yorgunluğu,   baş dönmesini , endişeyi , sinirliliği ve sinir gerginliğini gidermeye yardımcı olur .  
  • Limon çekirdeği yağı yüksek  C vitaminine sahiptir  bunun için harika bir bağışıklık sistemi destekleyicisidir. Ayrıca beyaz kan hücrelerini uyarır , böylece hastalıklarla savaşma yeteneğinizi arttırır . Bu yağ ayrıca vücuttaki kan dolaşımını artırır . 
  • Limon çekirdeği yağı astım tedavisi için yararlı olduğuna inanılmaktadır , limon aroması teneffüs edilince burun kanalları ve sinüsleri açar.  
  • Limon astım yağının sağlığa faydaları arasında uykusuzluktan kurtulma yer alır . Bu yağ kullanılması iyi  uyku yardımcı olmaktadır.  
  • Limon astım yağı karminatif olduğundan, hazımsızlık, asitlik , mide ve kramplar gibi çeşitli mide problemlerinin tedavisinde kullanılabilir . 
  • Limon astım yağı da saç toniği olarak etkilidir . Birçok insan bu yağı güçlü, sağlıklı ve parlak saçlar elde etmek için kullanır . Kepek kurtulmak için de kullanılır . 
  • Limon astım yağı iştahınızı tatmin ederek kilo vermede çok faydalıdır , bu sayede aşırı yemeyi en aza indirir. 
  • Limon astım yağı ateş , sıtma ve tifo gibi bulaşıcı hastalıklara karşı etkilidir .

Limon Çekirdeği Yağı ile Cilt Bakımı

Limon çekirdeği yağı cilt temizleyecisi olarak kullanılmaktadır. İçeriğindeki antitoksidan cildimizi serbest radikallere karşı korumaktadır. Ayrıca limon çekirdeği yağı cilt beyazlatma, cilt lekeleri ve siyah noktaların giderilmesinde kullanılır. C vitamini ve salislik asit barındırması ile akne yani sivilce tedavisinde de etkilidir. 

Limon Çekirdeği Yağı Cilt Beyazlatma 


Limon çekirdeği yağındaki sitrik asit güçlü, doğal ve güvenli bir cilt ağartma maddesidir. Cilt tonunu ve akne izlerini yavaşça ve güvenle hafifletir. Limon çekirdeği yağı da cildinizin doğal pH'ını dengeler. Parlak  bir cilde ulaşmak için dengeli bir cilt pH değeri çok önemlidir. Limon çekirdeği yağı, lekeleri temizleyerek, akne izlerini azaltarak , akne ile savaşarak ve cildin doğal pH'ını dengeleyerek cildi beyazlatmaya yardımcı olur. Tamamen doğal olan, toksik olmayan ve sadece gece kullanıldığında  etkili olan bir bitkisel yağdır. 

Limon Çekirdeği Yağı Cilt Beyazlatma 


Limon çekirdeği yağı, tıpkı limon gibi, cilt sıkılaştırma etkilerinden dolayı siyah noktaların ve lekelerin giderilmesinde yardımcı olur. Cilt lekeleri ve siyah noktalar barındırabilen büyük gözenekleri büzerek oluşumlarını  önleyebilir. Limon çekirdeği yağı, siyah noktaların etrafındaki cildi sıkılaştırarak ve kurutarak siyah noktaların gözeneklerden güvenli bir şekilde çıkarılmasını sağlar. Ayrıca, siyah başın çıkarıldığı gözeneklerdeki herhangi bir enfeksiyonu veya akneyi önleyen antibakteriyel özelliklere de sahiptir.

Limon Çekirdeği Yağı Sivilce Tedavisi



Limon çekirdeği yağı en güçlü anti-akne esansiyel yağlarından biridir. Antioksidanlar, C vitamini, sitrik asit, vb. gibi mikroplara engel olan içerikler ve  kollajen üretimini arttıran etken maddeler barındırmaktadır, böylece yara izi azaltan güçlü içerikler içerir. Limon ve çay ağacı esansiyel yağları içeren bir yüz kremi yaparak sivilce ile savaşabilirsiniz.   

Limon Çekirdeği Yağı Kullanımı 


  • Limon çekirdeği yağı temizlik durumlarında da yine kullanılmaktadır.1 Kova suya yaklaşık olarak 10 damla limon bile o suyla halıları ve kilimleri temizlemeye yardımcı olacaktır.Yine bir spreye doldurulan limon çekirdeği yağı ve su havanın temizlenmesine ve ferah bir ortamın oluşmasına yardımcı olur.
  • Limon iyi bir temizleyicidir , bu yüzden vücudun, metal yüzeylerin , bulaşıkların ve giysilerin temizliğinde kullanılır . Aynı zamanda bir dezenfektandır, bu nedenle kasap bıçakları ve çok kolay kirlenebilen bloklar gibi yüzeylerin temizlenmesi için yaygın olarak kullanılır .
  • Kesme tahtalarının ya da bıçaklarımızın limon yağının bir damlasıyla ovalanması bu nesnelerde bakteri oluşumunu da engeller. Bu özellikleriyle limon ve çekirdeğindeki yağ insanların önemli tüketim besinidir.
  • Limon yağı, parfüm ve potpourris için iyi bir bileşen olan belirgin bir ferahlatıcı aromaya sahiptir . Birçok kokulu mum da bu yağı içerir.
  • Limon suyu ve limon çekirdeği yağı hem sabunlarda , yüz yıkamalarında , hem de diğer kişisel ve cilt bakım kozmetiklerinde antiseptik kalitesi nedeniyle kullanılır.


Bir önceki  Kuşburnu Yağı yazımız hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder