14 Nisan 2016 Perşembe

Mısır Yağı

Kullanım yaygınlığı nedeni ile merak konusu olan mısır yağı hakkında sizlere bu yazımızda geniş bilgiler vereceğiz. Sizlerin mutfağını süsleyen mısır yağı faydalarından , ayçiçek yağı ile farkından ve kullanımından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Mısır Yağı Nedir ? 

Mısır Yağı
Mısır yağı, mısır bitkisinin, en yaygın olarak yetiştirilen bir embriyosunun türetilir ve dayanıyordu olan bitkileri de dünya . Bu büyük kullanılabilirlik nedeniyle, en ucuz bitkisel yağlardan biridir ve bu nedenle en popüler biridir. Mısır yağı, genişletilmiş bir ekspeller presleme, arıtma ve buhar damıtma işlemiyle elde edilebilir . Bu , çok yüksek bir duman noktasına sahip olan bir yağ yaratırken , onu pişirme için ideal kılarken, aynı zamanda yağdan yararlı bileşiklerin birçoğunu da saflaştırır, bu durumda, birkaç sağlık yararı vardır. Bu petrolün rafine edilmemiş versiyonu bile çok yüksektir.yağ ve kalori ve zeytin veya badem yağı gibi diğer bitkisel yağlardan daha az sağlıklı kabul edilir . Mısır yağı kullanmaktan faydalanmak istiyorsanız, soğuk basılmış ve organik veya rafine edilmemiş çeşitler bulun . Bunlar daha düşük bir duman noktasına sahip olacak, fakat aynı zamanda mısır yağının çeşitli sağlık yararları sağlayan tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlara da sahip olacaktır.

Mısır Yağı Faydaları 

Mısır yağı son yıllarda kan kolesterolünü düşürme kabiliyeti nedeniyle çok dikkat çekmiştir. Aynı zamanda sağlık yararları açısından hangi yağın daha iyi performans gösterdiğini öğrenmek için zeytinyağıyla karşılaştırılmaktadır. Mısır yağı önemli miktarda fitosterol içerir. Bunlar, bitki kaynaklarından elde edilen ve yapıdaki kolesterol benzeri olan sterol bileşikleridir. Birçok bitki sterolü kolesterol emilimini azaltmak için güçlü bir yeteneğe sahiptir. Bazıları vücudun daha fazla kolesterol kullanmasına yardım eder, böylece serumda daha az bulunur.

Bu popüler çalışmada, mısır yağının aslında vücutta kolesterol emilimini etkilediği bulunmuştur. İnsanlar kolesterol açısından zengin bir diyetle beslenmilerdir. Sterollerin indirgenmiş olduğu mısır yağında çok daha yüksek kolesterol emilimi vardı. Bu etki, 150 mg / kg vücut ağırlığı mısır yağı takviyesi kullanılarak gözlenmiştir. Bu, mısır yağının, doymuş yağ içeriğinin kolesterol seviyelerini artırdığı kadar yüksek miktarlarda alınmadığı sürece, diyette mısır yağı, yemek pişirmek veya salata sosu gibi, LDL kolesterolü düşürmesi gerektiğini anlamına gelmektedir. 

Mısır yağı, sınırlı alındığında kardiyovasküler sistemin sağlığı için iyidir. Mısır yağı, linoelik asitler ve diğer çoklu doymamış yağ asitleri açısından zengindir. Bunlardan elde edilen toplam enerjinin yaklaşık% 8-10'unu içeren bir diyet, kalp sağlığı açısından iyidir.  Çoklu doymamış yağ asitleri, hipertansiyondan muzdarip kişilerde yüksek tansiyonu düşürmektedir [5]. Mısır yağı, özellikle kan basıncı seviyelerini yaklaşık% 10 düşürür. Bununla birlikte, her zaman olduğu gibi, ne kadar sağlıklı olursa olsun, yağ tüketimini sınırlar içinde tutmalıdır.

Mısır Yağının Cilde Faydaları 


Bir masaj yağı olarak cilt için mısır yağı uygulayabilir. Zeytin, hindistan cevizi veya tatlı badem gibi iyi bilinen masaj yağları kadar iyi olmasa da güzel bir yumuşatıcıdır. Rafine edilmemiş mısır yağı, bazı insanlar tarafından tercih edilebilecek hafif bir mısır aromasına sahiptir. İçinde linoleik asit ve E vitamini bulunması nedeniyle cildin işleyişini iyileştirir. Mısır yağı yumuşak bir yağdır ve dudak balsamı, gece yağları gibi ev ürünleri için kullanılabilir. Mısır yağı yaklaşık % 59 linoleik asittir ve bu yağ nedeniyle cilde hızla nüfuz eder.


Mısır Yağının Saça Faydaları 


Mısır yağı, geleneksel olarak bir saç yağı  değildir. Bir haftada 1-2 kez sıcak yağ tedavisi olarak kullanılabilir. Kuru ve beslenmemiş saçlara yardımcı olur. Saçı nemli tutar  ve pürüzsüzleştirir.Mısır yağı, saç ve cilt bakımı için ev ilaçlarında kullanılır ve birçok sağlık yararı sunar. Bununla birlikte, sektörlerde de bazı uygulamaları vardır.



Mısır Yağı ve Ayçiçek Yağı Farkı 


İkisi arasındaki temel fark , doymuş yağ oranı ve yanma noktasıdır. Mısır yağı için yanma noktası, ayçiçek yağı için yanma noktasından daha düşüktür, yani ayçiçek yağı daha iyi  pişirme yağı olarak kullanılabilir.  Ayçiçek yağı da doymuş yağlarca daha azdır  ve bu oran yaklaşık% 10'dur, mısır yağı ise yaklaşık% 15 oranında doymuş yağ barındırmaktadır. 

Mısır Yağı Nasıl Kullanılmaktadır ? 


Mısır yağı özellikle kızartma tarzı yemekleri  pişirmek için tercih edilen bir yağdır. Yanma noktası, sadece soya fasulyesi yağı için ikinci olan 450 ° F'dır. Bu, mısır yağını patates kızartması gibi derin kızarmış tarifler yapmak için en iyi yağlardan biri yapar. Ayrıca  sabun yapımı, ilaçlar için taşıyıcı yağ olarak kullanılır.  Böcek öldürücü bir madde olarak, demir yüzeylerde korozyonu önleme (paslanmaya karşı koruma) yardımcı olur. Nitrogliserin imalatı ve Biyodizel teknolojisinde de kullanılır.


Bir önceki yazım  Çitlenbik Yağı  hakkında bilgi almak için linke tıklamanız yeterlidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder