6 Nisan 2016 Çarşamba

Kavun Çekirdeği Yağı


Kavun Çekirdeği
Kulağa ilginç gelse de kavun çekirdeği yağı kullanım alanına sahiptir. Bizlerde bu az bilinen yağ hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Kavun Çekirdeği Yağı 

Yaz boyunca severek tükettiğimiz kavunun kendisi kadar kavun çekirdeği yağı da gerçek anlamda bir şifa kaynağı ve birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Hatta kavun çekirdeğin-den yapılan bir detoks içeceği de özellikle vücuttaki toksinlerden atmak için kullanılabiliyor.

Kavun Çekirdeği Yağı Faydaları

  • Özelliğinde A, C, E ve B grubu vitaminleri, magnezyum, kalsiyum, potasyum, demir, sodyum karbonhidrat mineralleri ve fosfor bulunan kavun yaz aylarında serinletici olarak tüketilir. Sonbaharda olgunlaşamayan küçük meyvelerinden ise turşu yapıldığı olur. Kavun çekirdeği yağı basura ve kabızlığa ve iyidir, yatıştırıcı özelliği de bulunur. Ama ülseri olanlar, mide ve bağırsak rahatsızlığı yüksek şekeri ve tansiyonu olanlar fazla tüketmemelidir 
  • Kavun çekirdeği yağı, doğal bir yüz temizliği için mükemmel bir seçimdir. Yağ linolenik asittce zengindür; tüm içeriğinin% 50 ile % 70'ini oluşturur. Yüzünde kullanıldığında, gözenekleri açmadan ve aşırı sebumu cildinizin yüzeyinden temizleyerek çalışır.  Cildi sıkılaştırır ve kırışıklıkların görünümü genellikle azalır. Antioksidanlar ve A, C ve E vitaminleri dolu, uygulandığında nemlendirici ve sıkılaştırma etkisi vardır.
  • Cilt dostu vitaminlerin kombinasyonu rahatlatıcı bir etkiye sahip olduğundan, akne gibi rahatsızlıklardan kaynaklanan yanmayı azaltır.Kavun çekirdeği yağı şaşırtıcı derecede hafif ve cilt tarafından kolayca emilir. 
  • Yağ, cilt hasarını ve yara izlerini onarmaya yardımcı olarak etkili olabilir. Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri vücutta doğal olarak yaratılmazlar bu yüzden gerçekleştirilmeleri için faydaları da eklenmelidir. Ve evet, sanırım,  kavun çekirdeği yağı her ikisinde de çok zengindir. Bunlar cilt hücresi büyümesini uyarır, rejenerasyona yol açar ve cilde daha dolgun, daha taze bir görünüm verir.
  • Harika  saç ve saç derisi için bir saç kremi olarak çalışır. Son yıllarda saç yağı tedavisi popülerlik kazanırken,  kavun çekirdeği yağı  daha az yağlıdır; belki de en yağsız yağ  seçeneği olarak bilinir. 





Kavun Çekirdeği Yağı Kullanımı





Kavun çekirdekleri ve yağları öksürüğe, idrar atmaya, ateş ve parazit düşürmeye; balgam söktürmeye çok faydalıdır. Demir eksikliği ve kansızlık tedavilerine de faydalı olduğu uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Kavun çekirdeği yağı sağlığınıza sağlık katıyor! Anemi yani kansızlık hastalığının önemli belirtileri; halsiz olma, erken yorulma, üşüme hissi ve baş ağrısı gibi durumlarda da önemli besinlerdir.  Kavun çekirdeği yağı aşağıdaki etkiler ile kullanılabilir. 

Kavun çekirdeği yağı cilt için mutlak bir tedavidir. Günlük nemlendiricinize  beş ileon damla ekleyin ve iyice karıştırın. Bir el blenderi kullanarak bir parça kavun çekirdeği yağı ile iki parça shea yağı karıştırıp bir vücut losyonu olarak kullanın.  Sonra derinden besleyici bir cilt takviyesi için serbestçe uygulayın.

Popüler argan ve hindistancevizi yağları gibi kavun çekirdeği yağı da saç üzerinde harikalar yaratıyor ve onu kullanmanın birkaç yolu var. Her zamanki saç bakım rutininizi arttırmak için şampuan veya saç kreminize on veya daha fazla damla ekleyin ve iyice karıştırın. Alternatif olarak, yıkandıktan sonra saçınıza birkaç damla masaj yapıp ıslanmaya bırakabilirsiniz,  bu da ona zengin ve beslenmiş bir görünüm kazandırır.



Bir önceki yazım  Maydonoz Tohumu Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Bitkisel yağların faydaları ve kullanımları hakkında daha fazla bilgi almak için blog sayfamızı takip etmeye devam edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder