4 Nisan 2016 Pazartesi

Hint Sümbülü Yağı

Oldukça az bilinen ama sağlık faydalarına gelince saymakla bitmeyen hint sümbülü yağının kullanımı ve faydaları hakkında aşağıda yer alan yazımız meraklarınızı gidermeye yetecektir. 

Hint Sümbülü Yağı 

Hint Sümbülü Yağı
Hint sümbülü yağı  , botanik olarak Nardostachys olarak bilinen Valerian ailesinin bir parçası olan çiçekli bir bitkiden elde edilir.  Spesifik olarak, bitkinin sapları veya rizomları ezilir ve elde edilen reçinenin buhar damıtılmasıyla yağ ekstrakte edilir. Ağır, odunsu, baharatlı ve tatlı olan, yosun kokusuna çok benzeyen ve kehribar üreten yoğun bir aromaya sahiptir. 

Bitki genellikle Nepal, Çin ve Hindistan'da ve yağda yetişir. Antik çağlarda oldukça saygıyla karşılanmıştır. Dünyevi ve odunsu kokusu nedeniyle aromaterapi için mükemmel ve parfüm olarak yaygın olarak kullanılır.   Ayurvedik tıbbında uykusuzluk, depresyon, anksiyete, stres, yorgunluk ve daha pek çok tedavide etkili olduğu bilinmektedir. Bununla birlikte, Hint sümbülü yağının, yağda bulunan yararlı özelliklerin bolluğu nedeniyle sayısız sağlık yararı ve kullanımı da vardır.  Hint sümbülü yağı, içerisinde bulunan vitaminler ve bileşenler sayesinde saçınızı onarmakla kalmayıp ona yepyeni, parlak ve canlı bir görünüm de kazandırmaktadır.  

Hint Sümbülü Yağı Faydaları 


  • Saçınıza kazandırdığı canlılığın yanı sıra uyku problemi yaşayanlar için tamamen doğal, bitkisel bir ilaç görevi görür. Hoş kokusu ve sıcak yapısı sayesinde rahatlamanızı ve kolayca uyumanızı sağlar. Baş ağrısına da iyi gelen bu kudretli yağ, sarılık, kalp çarpıntısı, solunum yetmezliği, böbrek taşı gibi birçok ciddi rahatsızlığın tedavisinde de kullanılabilir. Ayrıca gün içinde sürüldüğünde tüm gerginliğinizi ve stresinizi de alacaktır.
  • Antibakteriyel özelliği ile birlikte Hint sümbülü yağı etkili bir cilt bakım maddesidir. Enfeksiyonları deride atmaya ve , dermatit , derideki lekeleri, kaşıntı , deride deformasyon ve sedefi yok etmeye yarar . 
  • Hint sümbülü yağı, bakteriyel enfeksiyonlardan kaynaklanan birçok cilt koşulu için güçlü bir ilaçtır. Bu sadece  ciltte değil, aynı zamanda bakteriyel  sorunları sonlandırmak için vücut içinde kullanılır.  
  • Hint sümbülü yağı toprak ve yosunsu kokusu burun delikleri ve zihin için hoştur. Sinir ve zihin için çok rahatlatıcı   his verir. Böyle bir kokunun bir deodorant olarak kullanılması şaşırtıcı değildir.   
  • Hint sümbülü yağı anti-enflamatuar özelliği, sinir , sindirim veya solunum sistemlerini etkileyip etkilememesine rağmen, hemen hemen her tür iltihapla savaşır . 
  • Hint sümbülü yağı, kabızlık veya uygunsuz atılımı tedavi etmek için müshil olarak çalışır; bu da, acı çeken hastalıkların neredeyse yüzde yetmişinin temel sebebidir.  
  • Hint sümbülü yağı iyi bilinen bir yatıştırıcıdır ve fiziksel, zihinsel ve psikolojik dengeyi korumaya yardımcı olur .Sinir sisteminde iltihap tahrişleri , sinir sıkıntılar , kasılmalar, depresyon , stres ve  anksiyete , öfke ve panik durumlarına karşı iyi gelmektedir .  
  • Bu yağ uterus ve yumurtalıklar için depuratif olarak kullanılır . Rahim ve yumurtalıklarını ve östrojen ve progesteron gibi hormonların salgılanmasını sağlayarak, bu organların uygun sağlık ve üreme kabiliyetlerini korumaya yardımcı olur.


Hint Sümbülü Yağı Kullanımı 





Eğer uykusuzluk şikayetiniz için kullanmak isterseniz pir pamuğa 3 damla damlatıp şakaklarınıza doğru masaj yaparak uygulayın. Bu rahatlayıp hemen uykuya dalmanıza yardım eder.
Hint sümbülü yağı sıcak su buharında bir kap içine ekleyin. Buharı almak için bir havlu alın ve başınızın üzerine örtün.  Su hala buharlı olduğu sürece, en iyi sonuç için işlemi tekrarlayabilirsiniz.





Bir önceki yazım  Orjinal Hindistan Cevizi Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklamanız yeterlidir. Blog sayfamızı takip edebilir, yorumlar kısmından aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder