16 Nisan 2013 Salı

Argan Yağı ve Faydaları


 Kullanım alanı son derece yaygın olan argan yağı hakkında her şey bu yazımızda mevcuttur. Argan yağının sağlık faydalarının yanında saç ve cilt için yararlarından da bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Argan Yağı 

Argan Yağı
Argan ağacı (Argania spinosa L.) çekirdeklerinden elde edilen bu bitki yağı Fas'a özgü bir yağdır.  Dünyadaki insanlar, cilt enfeksiyonlarını, böcek ısırıklarını ve deri döküntülerini tedavi etmek için  argan yağı faydalarından yararlandı. Ve şimdi tüm dünyada erkekler ve kadınlar tarafından cilt ve saç için etkili ve doğal bir nemlendirici olarak kullanılmaktadır.  Argan yağının bu kadar tedavi edici olmasının en önemli nedenlerinden biri, A vitamini ve E vitamini açısından zengin olmasıdır.  Ancak, Fas argan yağı da antioksidanlar , omega-6 yağ asitleri ve linoleik asit de barındırmaktadır. Araştırmalar cilde uygulandığında, cildi nemlendirirken argan yağı faydalarının inflamasyonu kolaylaştırdığını göstermektedir.  

Harici olarak uygulandığında, E vitamini ile üretilen trokoferol, sağlıklı deri ve saçları teşvik ederken hücre üretimini artırmaya yardımcı olur. Bu nedenle kozmetik şirketleri, yüksek kaliteli anti-aging, saç ve cilt bakım ürünlerinde yer almaktadır.

Argan Yağının Cilde Faydaları 

  • Argan yağı, cildi nemlendirmek ve yumuşatmak için en çok cilt nemlendiricisi olarak kullanılır. Yüksek E vitamini ve yağ asidi içeriği ile argan yağı, cilde doğal bir destek vermek için ideal bir üründür. Kolayca emer ve yağsız ve tahriş etmez, bu da onu doğal bir nemlendiricidir. 
  • Yüz ve boyun dahil olmak üzere vücudun her yerinde kullanımı kolaydır. Yüzünüze ve vücut losyonunuza olduğu gibi hafif sürtünme hareketlerini kullanarak cildinize birkaç damla pürüzsüz bir şekilde uygulayın.  
  • Argan yağı sadece etkili bir nemlendirici olarak değil, aynı zamanda cilde genç bir parlaklık kazandırmak için kullanılmaktadır ve kırışıklıkların görünürlüğünü azaltır. Anti-oksidan etkisi, argan yağını ideal yaşlanma karşıtı ürün haline getirir. Esnekliği geri kazandırır ve cildin daha dolgun ve yumuşak hissetmesini sağlar. 
  • Kuru ciltler  ve cildin kaşınmasına neden olabilen egzama gibi rahatsızlıklardan muzdarip insanlar argan yağından büyük ölçüde faydalanacaktır. Argan yağındaki E vitamini ve yağ asitleri, hasarlı cildin onarımı ve daha fazla kuruluk ve tahriş olmasını önleyecek olan besin maddeleri ile cildiniz için mükemmeldir. Argan yağı ayrıca cildi yumuşatan bileşenler içerir. Az miktarda yağı doğrudan etkilenen cilde uygulamak ve nazikçe masaj yapmak, rahatlama sağlayabilir ve iyileşmeyi teşvik edebilir. 
  • Birçok yağ ve nemlendiricinin akne gibi cilt rahatsızlıklarını şiddetlendirdiği durumlarda, argan yağı aslında cildi rahatsız etmez ve iyileşmeyi destekler. Akne genellikle yağlı cildin bir sonucudur. Argan yağı yağsız olduğundan, doğal nem sağlayarak cildi dengelemeye yardımcı olur. Argan yağı ayrıca hasar görmüş cilt hücrelerini iyileştirmeye ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan antioksidanlar içerir.  
  • Argan yağındaki antioksidanlar genellikle tahriş olmuş, çatlamış, zarar görmüş hatta yanmış cildi iyileştirmek için faydalıdır. En iyisi kuru ya da acıyan ciltler için koruyucu olarak kullanılır, fakat aynı zamanda iyileşmeyi hızlandırmak için de kullanılabilir. Özellikleri  inflamasyonu azaltmak, ağrıyı  yatıştırmak ve iyileşme oranını arttırmak için kullanılır. 
  • Çatlak izleri birçok gebe kadın için bir sorundur, ancak argan yağı, doğumdan sonra ciltte gerilmelere ve sarkmaya karşı ideal koruma sağlar. Argan yağı, E vitamini içeriği nedeniyle cildin elastikiyetini artırır. Hamilelik sırasında göğüslere, mide ve  baldırlara sürmek için birkaç damla argan yağı kullanılması, göze çarpmayan çatlakların oluşma olasılığını azaltacaktır. 

Argan Yağı ile  Ayak, El ve Tırnak Bakımı

Argan yağının yumuşatıcı özellikleri kırılgan tırnaklar, kuru eller ve  ayaklar  için idealdir. Her ikisi de cildi nemlendirir ve yumuşatır, elleri ve ayakları esnek ve yumuşak bırakır, güçlü ve sağlıklı tırnaklar kazanmanızı sağlar. Her gece yatmadan önce birkaç damla argan yağını tırnaklarınıza, ellerinize ve ayaklarınıza masaj yapmayı deneyin.

Argan Yağının Saça Faydaları 


İnsanlar her zaman görünümlerini geliştirmenin yollarını ararlar ve bu özellikle saçlar için geçerlidir. Dünya çapında milyonlarca insanı rahatsız eden bölünmüş uçlardan muzdarip olursanız , doğrudan saçınıza argan yağı sürebilir hızlı ve etkili bir çözüme kavuşabilirsiniz. Argan yağı  konsantrasyonu arasında E vitamini bulunmaktadır ve saçları  canlandırmak parlaklık ve genel görünümü iyileştirmek için kullanılır. Ayrıca  saç folikülünü korur ve sağlıklı gelişimini sağlar.  

Argan Yağı Dudak Nemlendirici


Özellikle soğuk veya kuru havalarda dudaklar kolayca ağrılı, kuru ve çatlayabilir. Argan yağı, dudakların dolgun, yumuşak ve esnek kalmasını sağlamak için ideal bir üründür. Bir damla veya ikiyi kuru dudaklara bir balsam olarak sürün - ama fazlalığı sildiğinizden emin olun.


Argan yağı hakkında bilgi almak için Saf Argan Yağı yazımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder