30 Mart 2013 Cumartesi

Karite Ağacı (Shea Butter)


Karite ağacı yağı olarak bilinen ama tüketiciler tarafından daha çok shea butter yağı olarak satın alınan bu sağlıklı yağımız hakkında sizlere faydalı bilgiler aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Shea Butter Yağı Nedir ? 

Shea Butter
Afrika'ya özgü shea ağacının ( Vitellaria paradoxa ) fıstıklarından elde edilen shea yağı, oda sıcaklığında katı olarak bulunan yağlı bir yağdır.  Karite ağacı meyveleri taşır ve meyvelerin içindeki fındıklar birincil öneme sahiptir. Bu kabuklar ezilir, kaynatılır ve genellikle shea yağı olarak adlandırılan açık renkli bir yağı çıkarmak için manipüle edilir.

Shea yağının ana bileşenleri oleik asit, stearik asit, linoleik asit vb. içerir. Vücut sıcaklığında eridiği için cilde hızla emilir. Nemlendirici ve iyileştirici özellikleri birçok cilt sorunu için faydalıdır. Ayrıca birçok rahatsızlığı tedavi etmek için kullanılabilen anti-enflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere  sahiptir. Birçok bitkisel yağa benzerliği, beslenmeye de uygun olmasını sağlar. 

Shea Yağının Cilde  Faydaları

Düzenli cilt bakım rutininize shea yağı ekleyerek  cildinizde bir dizi soruna çözüm bulabilir ve cildinizi korurken aynı zamanda daha sağlıklı ve parlak bir cilde ulaşabilirsiniz. Shea yağının cilde faydaları arasında aşağıdakiler bulunmaktadır. 

Kuru Cilt Nemlendirir

Shea yağı yüz ve vücut için mükemmel bir nemlendiricidir. Yağ içeriği, yumuşatıcı ve nemlendirici özellikler barındırmaktadır. Ciltte nemi kilitler ve uzun süre nemlendirir. Kuru  cilt sert ve pullu hale gelir. Vücudun belirli bölgeleri, kuruluktan dolayı cilt çatlakları bile geliştirebilir. Shea yağı, yağ içeriği ile cildi besler. Ayrıca, elleriniz ve ayaklarınızdaki cildin yumuşatılmasına ve esnekleşmesine yardımcı olabilir. Gözenekleri tıkamadan cilde kolayca nüfuz eder ve kuru ciltler için etkilidir. 

Shea Yağı Sivilce 


Shea yağı, çeşitli yağ asitleri ve oleik, palmitik, stearik ve linolenik asitler gibi bitki sterollerinin varlığına atfedilebilen iyileştirici özellikleri ile bilinir. Shea yağı, diğer fındık yağlarından ve bitkisel yağlardan daha fazla yağlandırmaz, bu da onu iyileştirici potansiyeli arttırır. Ham, rafine edilmemiş shea yağı, deri döküntülerini tedavi etmede etkilidir , cilt soyulmasından sonra bronzlaşmada, yara izlerinde, çatlaklarda,  yanıklarda, sporcu ayağı ve mantar hastalığında, böcek ısırıkları ve sokmalarında ve akne için ideal bir çözümdür. 

Cilt İltihaplanmasını Azaltır.

Shea yağı, anti-enflamatuar özellikler sergileyen çeşitli sinamik asit türevlerine sahiptir. Bu özellikler, iltihaplı bileşiklerde artıştan kaynaklanan cilt koşullarının iyileştirilmesinde yararlıdır. Etkilenen bölgede shea yağı kullanılarak dermatit ve rosacea gibi durumlardan kaynaklanan genelleşmiş inflamasyonlar hafifletilebilir. Şişmeye neden olabilecek güneş yanığı, kızarıklık, kesik ve sıyrıklar da bu tereyağı kullanılarak tedavi edilebilir. 

Anti-Aging  Shea Yağı 

Shea yağı, cilt için en iyi yaşlanma karşıtı ajanlardan biri olarak kabul edilir. Ciltte genç iskele proteini olan kolajen üretimini uyarır. Bu tereyağında bulunan A ve E vitaminleri cildi esnek, besleyici ve ışıltılı tutar. Düzenli kullanıldığında kırışıklıkları azaltır ve ayrıca erken kırışıklık ve yüz hatlarını da önler. Yaşlanma karşıtı özellikleri, cilde dolaşımını artırma ve hücre yenilenmesini destekleme yeteneğine de bağlanabilir.

Bu vitaminler, kateşinler ile birlikte, cilde zarar veren serbest radikallere karşı da bir antioksidan etki gösterirler. Bu serbest radikaller genellikle çevremizde kirleticiler ve tahriş edici maddelerde bulunur. Güneş ışınları cildimizdeki serbest radikalleri de artırabilir, bu da cilt hücrelerine kolayca zarar verebilir. Shea yağındaki sinamik asit esterleri, cildinize antioksidan destek vererek bu bileşiklerin zarar görmesini önler. 

Ciltte Kaşıntı ve Tahrişi Azaltır 


Cildi kaşıntısı ve tahrişi için shea butter'ın hem nemlendirici hem de anti-inflamatuar özellikleri faydalıdır. Kuruluk, cildinizin soyulmasına ve / veya pul pul haline gelmesine neden olabilir. Cildin kaşınmasına neden olabilir. Shea yağı'nın nemlendirici yağ asitleri, cildi ihtiyaç duyduğu yağlarla besleyerek rahatlama sağlayabilir. Kaşıntı sedef hastalığı gibi bir cilt rahatsızlığından kaynaklanıyorsa, shea yağının anti-enflamatuar aktivitesi onu hafifletmek için iyi çalışır.

Çatlak İzlerini Azaltır


Shea yağı genellikle streç işareti tedavisi için ticari olarak hazırlanan merhem veya kremlerde baz olarak kullanılır. Bunun nedeni, kilo alımı ve / veya kilo kaybı nedeniyle ve hamilelik sırasında oluşan çatlakları önlemeye ve azaltmaya önemli ölçüde yardımcı olmasıdır. Bu işaretler, cilt elastik kapasitesinin ötesine uzandığında oluşur. Shea yağı uygulaması, cildin doğal elastikiyetini ve aynı zamanda kolajen üretimini iyileştirir. Doğal bir yumuşatıcıdır. Bu cilt iyileştirici bitkisel yağ ile etkilenen alanın günlük masajı, çatlakları hafifletebilir.  

Saçlar İçin Shea Yağı Faydaları

  • Shea yağı saçlardaki kayıp nemin geri kazanılmasına yardımcı olabilir. Ayrıca saçı sert hava koşullarından , havadaki ve sudaki zararlı serbest radikallerden korur. Ayrıca shea yağı, ultraviyole radyasyona maruz kalmanın neden olduğu güneş hasarından saçı korumak için yeterli olan düşük bir SPF'ye sahiptir. 
  • Shea yağı yağının yağ asitleri saç derisini ve saçları şekillendirir. Ayrıca, hem saç derisini hem de saç sağlığını iyileştiren birçok temel besin içerir. Bunlar, daha sonra saç köklerinizi güçlendirecek ve saç dökülmesini  azaltacaktır . Saç kaybını önleyebilen shea  yağı'nın bir başka önemli özelliği de anti-enflamatuar özellikleridir. Saç derisi koşulları bu bileşiklerle tedavi edilebilir ve böylece saç dökülmesini azaltabilir.  
  • Shea yağı, kuru, kaşıntılı bir saç derisi veya kepeği geçirmede etkilidir. Gözenekleri arındırmak için cilde nüfuz eden anti-inflamatuar niteliklere ve zengin yağlara sahiptir.  Bu nedenle, kuru bir saç derisi, saç derisi sedef hastalığı ve diğer saç derisi koşullarından rahatlama sağlamada son derece etkilidir. 
  • Shea yağı saç ve saç derisinde nemlendirici ve rejeneratif etki gösterir. Bu saç tellerini güçlendirir ve kırılmayı azaltır . Ayrıca A ve E vitaminleri bakımından zengin olan bu ürün kuru saçları yatıştırır ve bölünmüş uçları yumuşatır. 
  • Vitamin A ve E'nin varlığı shea tereyağını saçlarınızı köklerden uçlara kadar nemlendirmek için mükemmel bir seçim yapar. Doğal bir klima olarak kullanılabilir. Saçları yağlı veya ağır bırakmaksızın nemi kilitlemede oldukça etkilidir.  
  • Shea yağı kırılgan saçları yumuşatmak ve canlandırmak için harikadır. Yağlı olmayan yapısı nedeniyle sa. derisindeki fazla yağı kontrol eder. Saçları cömert miktarlarda shea yağı ile masaj yapmak yumuşak, ipeksi ve tatlı saçları size verebilir.   

Shea Yağı Kullanımları

Bir masaj yağı, yüz yağı, vücut yağı ve saç yağı da dahil olmak üzere shea yağı için bir dizi mükemmel kullanım bulunmaktadır .

  • Masaj: Bir masaj yağı olarak, sadece 5-10 damla gereklidir ve kaslardaki ağrıların hızlı bir şekilde rahatlatılması için sırt, boyun kasları veya bacaklara sürülebilir. Bunun nedeni, yağda bulunan hızlı emilim, vitamin ve antioksidanlardır.
  • Yüze Sürülümü: Bu yağı yüzdeki iltihap lekelerine ve gözlerin altındaki torbalara ve kırışıklıklara uygulayabilirsiniz. Taşıyıcı yağ ile birlikte sadece birkaç damla uygulanması, 1-2 hafta boyunca günlük olarak yapılan iyi sonuçlar için yeterli olabilir.
  • Vücut Bakımı:  Eğer cildiniz ya da iltihapınız varsa, sonuçları görmek için haftada bir kez bölgeye birkaç damla sürün.
  • Saç:  Saçınıza shea yağı kullanmak için şampuan ve saç kreminize shea yağı ekleyebilirsiniz. Karıştırma  daha sağlıklı saç derisi, daha az kırık uçlar ve daha az istenmeyen  saç dökülmesi ile sonuçlanacaktır.
Sağlıklı yağlar arasında bulunan Kayısı Çekirdeği Yağı  hakkında bilgi almak için linke tıklamanız yeterlidir. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder