4 Nisan 2013 Perşembe

Hindistan Cevizi Yağı

Kullanım alanı oldukça geniş olan ve bu kullanım yaygınlığı kadar faydalarının da son derece fazla olduğu hindistan cevizi yağı hakkında sizlere hazırladığımız yazımızda bu güzel yağın faydalarından bahsedeceğiz. Cilt ve saç için ayrı ayrı faydalarına değinerek nasıl kullanılması gerektiği hakkında da bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Hindistan Cevizi Yağı  Nedir ?  

Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan cevizi yağı hindistan cevizinden gelir. Temel olarak, genellikle biraz daha lapa lapa olsa da, fındık tereyağı kıvamında kıvam veren etli yapısı bulunmaktadır.   Hindistan cevizi, bir süredir bir yıldız yiyecek maddesi olarak kullanılmaktadır. Çok sayıda kültüre sağlık açısından büyük faydalar sağlamıştır çünkü hem gıda hem de tıbbın değerli bir kaynağı olarak kabul edilmektedir. Hindistan cevizi yağı,  sağlık açısından yararlı özelliklerin çoğuna sahiptir ve cilt, saç gibi topikal ve kozmetik bakımlarda da kullanılmaktadır. Örneğin, hindistancevizi yararları kilo kaybına yardımcı olmak, bağışıklığı arttırmak ve daha fazlasını içerir.

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları 


  • Hindistan cevizi yağı , kalp sağlığını geliştirmeye yardımcı olan HDL kolesterol (iyi kolesterol) düzeylerini artırmaya yardımcı olur. Hindistan cevizi yağında bulunan laurik asit, yüksek kolesterol düzeyleri ve yüksek tansiyon gibi çeşitli kalp problemlerini aktif olarak önlemeye yardımcı olur. LDL kolesterol düzeylerinde bir artışa yol açmaz ,yaralanma ve arterlere zarar verme insidansını azaltır ve bu nedenle aterosklerozun önlenmesine yardımcı olur.
  • Hindistan cevizi yağı da bağışıklıklarınızı iyileştirmek için iyidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, çünkü antifungal, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip antimikrobiyal lipitler, laurik asit, kaprik asit ve kaprilik asit içerir. İnsan vücudu laurik asidi monolaurine dönüştürür; bu araştırma, herpes, grip, sitomegalovirüs ve hatta HIV gibi hastalıklara neden olan virüs ve bakterilerle başa çıkmak için etkili bir yol olarak desteklenmiştir  . 
  • Hindistan cevizi yağı , sindirim sistemini iyileştirmeye yardımcı olur ve bu nedenle irritabl bağırsak sendromu (IBS) dahil olmak üzere çeşitli mide ve sindirim ile ilgili sorunları önler. İçinde bulunan doymuş yağlar antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve hazımsızlığa neden olabilen çeşitli bakteriler, mantarlar ve parazitlerle mücadelede yardımcı olur.
  • Sistemik kandidiyazis olarak da bilinen Candida, midede Candida albicans adı verilen mayanın aşırı ve kontrolsüz büyümesinin neden olduğu trajik bir hastalıktır. Cilt bakımı için Hindistan cevizi yağı , hem harici hem de dahili olarak candida'nın neden olduğu iltihaptan kurtulmayı sağlar. Yüksek nem tutma kapasitesi cildin çatlamasını veya soyulmasını önler. Hindistan cevizi yağında bulunan kaprik asit, kaprilik asit, kaproik asit, miristik asit ve laurik asit, Candida albicans'ın yok edilmesine yardımcı olur. 
  • Hastalıklı kısımların uygulandığında, hindistan cevizi yağı, dış toz, hava, mantar, bakteri, ve virüsler enfekte gövde bölümü koruyan kimyasal bir tabaka oluşturur. Çürükler üzerinde oldukça etkilidir, çünkü hasarlı dokuların iyileşme sürecini hızlandırır. 
  • Hindistan cevizi yağında orta zincirli trigliseritlerin ve yağ asitlerinin varlığı, karaciğer hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur. Bunun nedeni, bu maddelerin karaciğere ulaştıklarında kolaylıkla enerjiye çevrilmesi, böylece iş yükünün azaltılması ve aynı zamanda yağ birikiminin önlenmesidir. Böbrek ve safra kesesi hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur ve böbrek taşlarını eritmeye yardımcı olur. Hindistan cevizi yağının da pankreatiti tedavi ederek pankreasın sağlıklı tutulmasında yararlı olduğuna inanılmaktadır. 
  • Hindistan cevizi yağının HIV ve kanser hastalarının viral duyarlılığını azaltmada araçsal bir rol oynadığına inanılmaktadır . Ön araştırma, Hindistan cevizi yağının HIV hastalarının viral yükünü azaltma üzerindeki bu etkisinin bir göstergesi olduğunu göstermiştir.  
  • Hindistan cevizi yağı gribe neden olan virüsleri öldürür ve  kızamık , hepatit, herpes, SARS ve diğer ciddi sağlık risklerini ortadan kaldırır.   Ayrıca ülser, boğaz enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları, zatürre ve gonore neden bakterileri öldürür. Son olarak, hindistancevizi yağı, mantar ayakları, pamukçuk ve bebek bezi döküntülerine neden olan mantar ve mayaların giderilmesinde de hindistancevizi yağı etkilidir. 


Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları 


Tropik kıyı bölgelerindeki kadınların uzun ve parlak saçlarının sebebini biliyor musunuz? Evet, hindistancevizi yağıdır. Dünyanın tropikal kıyı bölgelerindeki kadınlar bu yağı neredeyse her gün saçları için kullanırlar. Bu kalın sağlıklı yağımız, saçlarınızın sağlıklı büyümesine yardımcı olur ve saç tellerine parlaklık verir. Ayrıca, eğer kontrol edilmezse saçınızda çeşitli sağlıksız niteliklere yol açabilecek olan protein kaybını azaltmada  oldukça etkilidir.  Bu, saç bakım yağı olarak ve çeşitli saç kremi ve kepek giderici kremlerin üretiminde kullanılmasının sebebidir. En iyi çeşiti ise sağlıklı saçlar için organik ekstra  hindistan cevizi yağıdır. Saçınıza topikal olarak uygulayın ya da hindistan cevizi yağı saç maskesi kullanın.

Kafanızı hindistan cevizi yağıyla düzenli olarak masaj yaparak, saç derisi kronik olarak kuru olsa bile saç derisinin kepeksiz kalmasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca saçlarınızı ve saç derisini bitler ve bit yumurtalarından arındırmaya yardımcı olur. 

Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları 


Hindistan cevizi yağının cilt için harika olduğunu biliyor muydunuz? Saf soğuk preslenmiş, organik, GDO olmayan hindistancevizi yağı , kuru ciltler de dahil olmak üzere tüm cilt tipleri için etkili bir nemlendirici görevi gören mükemmel bir masaj yağıdır . Mineral yağın aksine, bu yağın uygulanmasından cilt üzerinde herhangi bir olumsuz yan etkisi olma şansı yoktur. Bu nedenle, kuruluk ve cilt dökülmesini önlemek için binlerce yıldır güvenle kullanılmaktadır.  

Ayrıca sedef hastalığı , dermatit ,  egzama ve diğer cilt enfeksiyonları gibi çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde de yardımcı olur . Bu nedenle, hindistancevizi yağı, cilt bakımı için kullanılan sabun, losyon ve krem ​​gibi çeşitli vücut bakım ürünlerinin temel bileşenini oluşturur.  

Hindistan Cevizi Yağı Zayıflatır mı ? 


Hindistan cevizi yağı da kilo kaybı için faydalıdır. Saçlar , cilt ve yemek pişirmek için rafine edilmemiş, soğuk preslenmiş hindistancevizi yağı aşırı kilo almaya yardımcı olan kısa ve orta zincirli yağ asitleri içerir. Araştırma , kadınlarda abdominal obeziteyi azaltmaya yardımcı olduğunu göstermektedir.  Diğer yemeklik yağlara kıyasla sindirimi kolay ve tiroid ve endokrin sisteminin sağlıklı işleyişine yardımcı olur. Ayrıca, stresi kaldırarak vücudun metabolik hızını artırır   pankreas üzerinde, böylece, daha fazla enerji yakmak ve obez ve aşırı kilolu insanlar için kilo vermek yardımcı olur. Bu nedenle, her gün hindistan cevizi yağını birincil pişirme yağı olarak kullanan tropik kıyı bölgelerinde yaşayan insanlar,  obez veya aşırı kilolu değildir. 

Hindistan Cevizi Yağı Diş Bakımı 


Kalsiyum dişlerimizin önemli bir bileşenidir. Hindistan cevizi yağı vücut tarafından kalsiyum emilimini kolaylaştırdığından, güçlü dişler geliştirmeye yardımcı olur. Aynı zamanda diş çürümesini durdurur. Son zamanlarda yapılan araştırmalar , plak oluşumu ve plak kaynaklı diş eti iltihabının azaltılmasında da yararlı olduğunu göstermektedir. 

Hindistan cevizi Yağı Nasıl Yapılır ? 

9 ile 10 hindistancevizi, size yaklaşık 150 gram hindistancevizi yağı çıkarabileceğiniz 3 litre hindistan cevizi sütü verecektir.  3 ile 4 hindistancevizi size 1 litre hindistancevizi sütü verir ve bunlardan 50 gram yağ ekstrakte edilebilir. Hindistan cevizi yapmanız için ; 

  • Eti hindistan cevizinden çıkarın. Eti bütün hindistancevizi topladıktan sonra rendeleyin. 
  • Hindistan cevizi sütünün, elinizle  bez içinde  sıkılarak eti çıkarın. Sıvıyı toplamak için bezin altında bir kase bulundurun. Tüm sütü işlemek ve sıkmak için çok az sıcak su ekleyebilirsin. 
  • Hindistan cevizi sütü çıkarıldıktan sonra, herhangi bir kirliliği gidermek için bir  bez  kullanarak süzün.  
  • Hindistan cevizi sütünün bir kaba yerleştirin ve ocağa atın. 2 ile 3 saat pişirin, ancak sıcaklığın düşük tutulduğundan emin olun. 
  • Her seferinde karıştırmaya devam edin ve sonra süt rengi kahverengileşene kadar devam edin. Bununla birlikte, hindistan cevizi sütünün çok hassas bir dokuya sahip olması nedeniyle yanmamasına dikkat edin.  
  • Süt konsantre hale geldiğinde, ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. Soğutulmuş koyulaştırılmış sütleri  beze yerleştirin ve yağı sıkın. Bir kasede toplayın ve bir kutuya veya bir plastik şişeye saklayın. 

Hindistan cevizi yağı hakkında daha fazla bilgi almak için Orjinal Hindistan Cevizi Yağı yazımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder