8 Temmuz 2014 Salı

Çay Ağacı Yağının Saça Uygulanması


Çay ağacı yağının faydalarından ve kullanımından çokça bahsettik. Hala çay ağacı yağı yazısı yazmamızın sebebi bu yağın hem oldukça faydalı olması hem de kullanım alanının son derece geniş olmasıdır. Bu yazımızda da çay ağacı yağının saça faydalarından ve uygulanmasından bahsedeceğiz. Ayrıca bir alıntı ile saç kıran sorunun da çay ağacı yağını nasıl kullanacağınızı aktaracağız.

Saç Uzatmak için Çay Ağacı Yağı 


Çay Ağacı
Çay ağacı yağı, saç büyümesini doğrudan hızlandırmasa da, saç köklerinin açılmasını ve köklerin beslenmesini sağlayarak saçların büyümesini teşvik edebilir. Kepekten ve saç dökülmesinden muzdarip olursanız, kepeklerin gözenekleri tıkayabileceği ve kılların dökülmesine neden olabilecek sürekli kaşıntı ve iltihaplanmalara neden olabileceği durumlara yardımcı olacaktır. 

Çay ağacı yağını daha uzun, daha kalın saçlar için kullanabileceğiniz çeşitli yollar vardır. En iyilerinden biri, onu saç derisinde bir masaj yağı olarak kullanmaktır, bununla birlikte ilk önce bir taşıyıcı yağda sulandırmanız gerekecektir . Sıvı formunda badem, zeytinyağı veya hindistancevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağa birkaç damla ekleyin ve saç derisine masaj yapın. Daha sonra saçlarınızı bir havluya sarın ve durulamadan önce yağların tüm faydalarını sağlaması için yaklaşık 10 dakika bekletin. Tedaviyi haftada iki ile üç kez uygulayarak başlayın ve istenen sonuçları aldıktan sonra, haftalık olarak devam edin.

Kepek Sorunu için Çay Ağacı Yağı

Bahsedildiği gibi, çay ağacı yağı kepek mücadele için harikadır, bu yüzden saç dökülmesi ve / veya  kepek ile ilgili bir sorun varsa bile, orada en iyi ilaçların biri çay ağacı yağı olacaktır. Çaya ağacı yağı  antifungal ve antibakteriyel özellikler barındırmaktadır.  Yağ, saç derisini kurutmadan kepek oluşturan mantarla savaşır. Aynı zamanda doğal bir saç kremi olarak hizmet eder ve saç derisine pul pul dökülmeleri ortadan kaldırır.

Kepeği tedavi etmek için çay ağacı yağı kullanmak için, şampuanın içerisine 10 damla  ekleyerek kullanabilirsiniz. Saçlarınızı normal şekilde yıkayın, ancak şampuan ve çay ağacı yağının, saç derisinin faydaları görmesini sağlamak için durulamadan önce beş dakika bekletin.

Daha hızlı, daha etkili sonuçlar için, badem yağı, hindistancevizi yağı, zeytinyağı veya jojoba yağı ile  15 damla çay ağacı yağını iyice karıştırın. Saç derisine birkaç dakika masaj yaparak saç  derisinin tamamen doymasını sağlayın. Saçınızı uyumadan önce havlu veya duş başlığı ile sarın. Sabah saçınızı her zamanki  gibi yıkayın.



Çay Ağacı ve Tarçın Yaprağı Yağının Saça Uygulanması




Burada anlattığımız tedavi metodu mantar enfeksiyonunun oluşturduğu saçkıran hastalığı içindir.

Bir kaba beş ml. Çay ağacı yağı beş ml. Tarçın yaprağı yağı beş ml tesbih ağacı yağı ve jojoba yağı ekleyin. Saç kıran olan bölgeye uygulayın. Eğer saçkıranlı bölgeyi jilet yardımı ile tıraş ederseniz saçkıran daha fazla yayılım gösterir.

Bu işlemi haftada bir gün deneyin, en geç üç hafta sonunda saçkıranlı bölgede kılların yavaş yavaş çıkmaya başladığını göreceksiniz. Ancak bu süreç çok uzun sürüyor.

Saçlarınızı aşağıdaki videodaki gibi bir berbere tıraş ettirirseniz sonra bu saçkıran veya sakal kıran dişi mi erkek mi diye muhabbet edersiniz. Saçkırana yol açan mantarı yayarsınız tıraş ederek.


Kaşıntılı Saç Derisi  için Çay Ağacı Yağı

Saçı aşırı derecede tahriş edebilen ve saç dökülmesi gibi diğer sorunlara yol açabilen kaşıntılı bir saç derisinden mustarip olabilirsiniz. Kaşıntılı bir saç derisi tipik olarak bir mantar, bakteri veya alerjik reaksiyondan kaynaklanır ve çay ağacı yağının bu problemlerle savaştığı kanıtlanmıştır. Saç derisi egzama ve kafa derisi folikülitine bile yardım edebilir. Bu durum için ;

  • 10 damla çay ağacı yağını, bir çorba kaşığı organik, rafine edilmemiş hindistancevizi yağı ile küçük bir kapta birleştirin.
  • Hindistan cevizi yağı tamamen sıvı hale gelene kadar iyice karıştırın.
  • Yağ karışımını saçınıza uygulayarak, kuru, kaşıntılı bölgelere yoğunlaşarak, saçtan kaçınarak ve kafa derisinde olabildiğince tutarak iyice nüfuz etmesini sağlayın.
  • En az 30 dakika beklesin, ama ideal olarak bir gece durabilir.
  • İyi durulayın ve sonra normal olarak şampuanlayın ve iyi bir kremi uygulayın.
  • İşlemi haftada en az bir kez tekrarlayın.  

Çay ağacı yağı kullanımı ile ilgili daha fazla bilgi almak ve bu yağ hakkında daha ayrıntılı bilgiler elde etmek isterseniz Çay Ağacı Yağı ve Çay Ağacı Yağı Faydaları başlıklı yazılarımıza da bakabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder