3 Ekim 2014 Cuma

Aloe Vera Yağı


Aleo vera uzun zamandır cilt ve saç bakımında sıkça kullanılan bitkisel bir kaynak olarak karşımıza çıkmaktadır. Bizlerde az bulunmasına rağmen rağbet gören aleo vera yağı hakkında sizlere bir yazı hazırladık. Umarım yararlı olur iyi okumalar dileriz. 

Aloe Vera Yağı Nedir

Aloe Vera
Besin değeri son derece yüksek olan Aloe Vera yağı, ülkemizde sarısabır ( öd ağacı, azvay isimleriyle de adlandırılır) olarak bilinen bitkiden elde edilmektedir. Bu bitki genellikle sıcak bölgelerde yetişir ve yaprakları yüksek bir sapın tepesinde bulunan süs bitkisidir. Aloe vera yani sarısabır bitkisi, kalın yapraklarından çıkarılan, kahve renkli aloe vera yağı genellikle bakımlarda ve boyacılıkta kullanılır. Aloe vera yağı, aloe vera yapraklarını ya da jeli, aktif bileşenlerin ve besin maddelerinin birçoğunu ekstrakte eden bir taşıyıcı yağa batırmak suretiyle yapılır . Bu nedenle , aloe vera yağı gerçek bir esansiyel yağ değildir , ancak topikal uygulamalar ve bitkisel ilaçlar için son derece güçlü ve popülerdir.  Aloe vera  olarak bilinen aloe bitkisinden yapılmış olan bu yağın çeşitleri, binlerce yıldır kültürel ve tıbbi amaçlı kullanılmaktadır. 

Aloe Vera Yağı Faydaları


Aloe Vera yağı, kolon kanserini önleyebilen antioksidanlar içerir. Bu ayrıca hücre yenilenmesini ve epidermal büyümeyi uyarır. Aloe Vera yağı kemoterapide zararlı radyasyonun yan etkilerinden hızlı iyileşmeyi sağlar. Bu yağ, anormal tümör hücrelerinin büyümesini durdurarak tümör büyümesini önlemede olumlu sonuçlar göstermiştir. 
Aloe Vera yağı inflamasyonu azaltmak  için yararlıdır. Bu, kanın oksijenlenmesine yardımcı olur ve iç sindirim problemlerini iyileştirebilen hücre çoğalmasını harekete geçirir. Bu irritabl bağırsak sendromu, kabızlık ve asit reflü tedavisinde yararlıdır.
Aloe Vera suyu  ve yağı her ikisi de dahili olarak kullanılabilir. Aloe Vera yağı kabızlığı iyileştirmek ve dışkıyı yumuşatmak için faydalıdır. Bu aynı zamanda iştahınızı artırır ve sindirim sağlığını iyileştirir. 
Aloe Vera yağı, vücuttaki kan glikoz seviyelerini korumak ve şeker hastalığını tedavi etmek için kullanılır. Ayrıca bağışıklık sisteminizi güçlendirerek ve enfeksiyonlara karşı mücadele ederek epilepsi, astım ve osteoartriti iyileştirebilir. Bu yağ anti-bakteriyel, anti-fungal, anti-viral ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.
Aleo vera yağı sizi rahatlatan ideal bir terapötik masaj yağıdır. Bu romatizmal, vücut, sırt, boyun, bacak ve omuz ağrısını tedavi edebilir. Aloe Vera yağı ile vücut masajı size parlak, pürüzsüz bir cilt verir ve ayrıca zona, herpes, virüs ve cilt kanserini de korur.

Aleo Vera Yağının Cilde Faydaları

Aloe Vera yağı, güneşin zararlı etkilerini azaltmak için birçok kozmetik ürün üreticisi tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Nemlendirici krem ​​ve losyonlarda kullanılır.  Aloe Vera yağı, güneş yanığı ve evdeki cilt yanıklarında kullanıldığında iyi bir etki sağlar. Bu, cildi rahatlatır ve yenileyerek doğal bir soğutma etkisi sağlar. Bu aynı zamanda alerjileri, böcek ısırıklarını, iritasyonu, kaşıntıyı ve şişliği iyileştirmek için harika bir doğal çözümdür.  Yağ yara iyileşme sürecini uyarır ve yaraların oluşumunu azaltır. Aloe Vera yağı, cildinizi güzel tutabilen kılcal dilatasyonu da tedavi edebilir.

Aloe Vera yağı kullanılarak sivilceler tedavi edilebilir. Bu, cildinizi yumuşatmak ve enfeksiyonlara karşı korumak için topikal veya dahili olarak kullanılabilir. Ayrıca egzama, akne, sedef ve cilt ülserlerini tedavi edebilir. Bu da enfeksiyonları engellemek ve yarayı yumuşatmak için cerrahi yaralara uygulanır. Bu seboreik dermatit ve erkeklerde görülen genital herpes tedavisinde yararlı olabilir. Aloe Vera yağı, cildi iyileştirmek ve canlandırmak için diğer uçucu yağlarla birleştirilebilir. Bu cilt onarım süreci için büzücü özelliklere sahiptir.Aloe Vera yağı, radyasyondan kaynaklanan cilt hasarını önlemede faydalı olabilecek çok iyi bir anti-oksidan kaynağıdır. Soğuk, yara ve zonaya yol açan virüsleri yok etmek için aloe-emodin içerir.


Aleo Vera Yağının Saça Faydaları 


Genç yaşta saç dökülmesini önlemek ve saçlarınızı güçlendirmek için Aloe Vera yağını düzenli olarak kullanın. Bu aloe vera  yağı, saçı güçlü, kalın, temiz ve nemli olmasına yardımcı olmaktadır. r. Kuru saçlardan kurtulmanıza ve kan dolaşımını hızlandırmanıza yardımcı olacaktır. Bu jojoba yağı ile karıştırıldığında size sağlıklı bir saç derisi verecektir.  

Aloe Vera Kullanımı



Aloe vera bitkisi oldukça faydalıdır ancak genellikle yanlış kullanılır. Bu bitki ve içeriğinden çıkan özlerin hemen tüketilmesi lazımdır. Malesef ülkemizde bu durum genelde göz ardı edilir. Yani size satılan aloe vera yağı, suyu ve kremlerinin bir işinize yaramamasının nedeni budur. Çünkü aloe vera işlendikten hemen sonra tüketilmesi gerekirken, dükkanlarda depolarda stoklarda aylarca hatta yıllarca bekleyen bitkiden bir fayda elde edemezsiniz.


Bitkisel yağlar arasında oldukça güçlü ve popüler bir yeri olan  Hindistan Cevizi Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder