10 Temmuz 2018 Salı

Saç için Jojoba Yağı

Jojoba yağı sadece cilt bakımından değil saç bakımında da etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Bizler bu yazımızda saç bakımında kullanılan jojoba yağının faydalarından ve kullanımı konusundan dikkat edileceklerden bahsedeceğiz. Herkese iyi okumalar dileriz. 

Jojoba Yağı'nın Faydaları

Jojoba Yağı
Jojoba yağı birçok temel yağ asidi, güçlü antioksidan ve vitamin içerir. Doğal olarak A, D ve E vitaminleri bakımından zengindir,   yumuşak yağ cilt hücrelerini yeniden üretmeye yardımcı olmaktadır. Ayrıca antiviral ve hasarlı cilt hücrelerini   onarmak için çalışan Docosanol, Omega 6 ve 9 yağ asitleri içerir . Erken yaşlanmayla mücadele eden antioksidanlarla harmanlanmış olan bu yağ, cildin kendini yenilemesine ve yeniden canlandırmasına izin vererek, gerekli nemi sağlayarak soluk cildi aydınlatmaya yardımcı olur. Jojoba yğı doğal olarak hassas ve tahriş edici değildir, her cilt tipi için mükemmeldir; yağlı cildi dengeler, hassas cildi yatıştırır, kuru cildi nemlendirir ve akne ve çatlakları iyileştirir. Buda jojoba yağını kozmetik olarak kullanımını yaygınlaştırmaktadır. 


Saç için Jojoba Yağının Faydaları

Saçlarımız genellikle düzenli şekillendirme ve ısıtmayla kötüye bir hale gelmektedir. Saçlarınızı her boyadığınız da, saç telleri uzun vadede onlara zarar verebilecek sert kimyasallara maruz kalır. Kimyasal yüklü şampuanlar, saç kremleri, şekillendirme jelleri ve saç spreyleri saçlarınızı kuru, kırılgan ve hasarlı hale getirir. Basit tarama ve kurulama işlemleri bile zamanla saç kırılmasına ve hasara neden olabilir.  Bu saç ürünleri ve şekillendirmenin neden olduğu hasara karşı koymak için saçınızı derinlemesine bakımı  jojoba yağı ile mümkündür.

Jojoba Yağı Saç Derisini Temizler


Jojoba yağı tıkanmış ve kabuklu sebumun izlerini temizlemeye yardımcı olur. Bu da saç dökülmesini ve kırılmayı azaltmaya yardımcı olabilir . Antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri saç derisini temiz ve sağlıklı tutar.  Jojoba yağı havadaki partikülleri saçınızdan temizleyebilir. Keratoplastik etkisi saçı parlak hale getirir ve doğal rengini ortaya çıkarır. 

Parlak Saçlar için Jojoba Yağı 


Jojoba yağı bir serum olarak harika çalışır ve saça sağlıklı bir parlaklık kazandırır.  Bu doğal yağ, saç keselerini yumuşatır ve kuru, kıvırcık ve mat saçlara parlaklık ve canlılık katar. Saç millerindeki doğal nemi kapatmaya yardımcı olur. Ayrıca kirleticilerin ve kimyasalların neden olduğu hasarı en aza indirerek saçlara parlaklık  kazandırır.  

Saç Uzatmak İçin Jojoba Yağı


Saç uzatmak için jojoba yağı kullanmak,   ekstra artışı sağlamak için mükemmel bir yoldur. Aslında saçın maksimum uzama kapasitesi vardır ve jojoba yağı tüm yararları ile buna ulaşmanızı sağlamaktadır. Kısacası büyü yapmaz sadece sağlık düzeyinizi optimize eder.  Saçlarımız nemlendirmek için sebum veya yağ salgılar. Çoğu zaman, aşırı sebum saç foliküllerini bloke eden bez tarafından salgılanır. Bu saç dökülmesine ve saç kırılmasına neden olur. Saç büyümesi oranı da tıkalı foliküller nedeniyle olumsuz etkilenir.  Jojoba yağı, tıkanmış saç köklerinin neden olduğu saç dökülmesini ve incelmesini önler. Bu tıkanıklıkları çözer ve temizler ve saç uzamasına neden olan yeni saç hücrelerinin gelişimini destekler.   Şampuanlamadan önce saçlarınızın sıcak bir yağ tedavisi yapmak için jojoba yağı kullanabilirsiniz. Saç derisini masaj yapmak için jojoba yağı kullanmak saç foliküllerinin büyümesini uyaran kan dolaşımını artırır . 

Jojoba Yağının Saç Kremi ve Şampuanda Kullanımı 



Donuk ve kıvırcık saçlarınız varsa, dokusunu ve görünümünü iyileştirmek için jojoba yağı kullanabilirsiniz. Saç kremi  yerine kullanılacağı gibi, şampuana da eklenerek saçları yıkarken bile etki sağlayabilir, saçlardaki doğal yağın kaybını engelleyebilirsiniz.  Yağa saç derisine ve saçlara masaj yaparak, uçlara da dikkat ederek. Yağda bulunan proteinler ve mineraller, doğal bir saç kremi olarak hareket etmesini ve saçlarınızın yumuşak ve parlak olmasını sağlar. Saç köklerini nemlendirir ve daha fazla hasara karşı güçlendirir. Yağ, saçları rahatsız eder ve elverişsiz koşullara maruz kaldığında kırılgan ve donuklaşmasını önler.


Saçınız çok kuruysa, düzenli saç kremi ürününüze bir çay kaşığı jojoba yağı ekleyin ve saçınıza iyice uygulayın. Beş dakika bekletin ve saçlarınızı yıkayın . Ayrıca bu yağın birkaç damlasını ıslak saça uygulayabilirsiniz.  

Saç Derisi için Jojoba Yağı 


Jojoba, kuru kafa derisi için mükemmel bir nemlendiricidir ve kepek ile karıştırılan o lapa lapa ve kırılgan deriden kurtulmanıza yardımcı olur.  Jojoba yağı, derinizi buharlaşmadan gözeneklere kadar nemlendirir. Bu, derin ve kalıcı bir nemlendirici etkiye neden olur ve saç derisinin pH seviyesini dengeler. Ayrıca antibakteriyel özellikleri ile saç derisini sağlıklı tutar. Bu özellikle saç derisinde kepek, kuru saç derisi ve sedef hastalığı olan insanlar için rahatlatıcıdır. Saç derisini iyi nemlendirir ve saçı köklerinden güçlü tutar .

Yağlı Saçlar için Jojoba Yağı 


Yağlı bir saç derisi saçınıza gerçekten zarar verebilir. Piyasada bulunan ürünlerin çoğu, genellikle saçları gereğinden fazla kurutarak zarar vermektedir.  Şampuanlama, saçları mat ve cansız hale getirdiği için problemi şiddetlendirir. Jojoba yağı saç derisindeki sebum atılımını kontrol etmeye yardımcı olur. Tıkanmış gözeneklerdeki sebum akışını düzenler ve saçınızdaki yağ miktarını dengeler.

Boyalı Saçlar için Jojoba Yağı 



Saçlarınız renkli ise, yüzmeye gitmeden önce saçınıza jojoba yağı sürün. Bu saç keselerini kapatmaya yardımcı olur ve zararlı kimyasalların saç rengini değiştirmesini önler. 

Jojoba Yağı Kullanımı 

Jojoba yağı çok sayıda kullanıma sahiptir ve çok sayıda sorunu tedavi etmek için kullanılabilir. Ancak, ilk kez jojoba yağı kullanırken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey olmalıdır. Bunlar ; 

% 100 saf jojoba yağı kullandığınızdan ve en iyi kalitede (organik, soğuk preslenmiş ve çok hafif bir kokuya sahip) olduğundan emin olun.Eğer jojoba yağı başka bir yağ veya madde ile kirlenmişse, cilt problemlerini daha da kötüleştirebilir. Jojoba yağını dikkatli kullanın.  Az az ve etkili sonuçlar için ara ara kullanın.  Cilt yağı tamamen emmeli ve geride kalan hiç bir yağ kalıntısı olmamalıdır. Bu olmazsa, yağı kullanmayı bırakmalısınız.

Jojoba Yağı Nerede Satılır 


Jojoba yağı artık yaygın olarak çevrim içi sitelerden , aktarlardan ve kozmetik mağazalardan alabilirsiniz. Fakat unutmayın ki nasıl zeytin yağını doğala en yakın alıyorsanız jojoba yağını da doğal olarak almalısınız. Kozmetikte yaygın kullanımı bu doğal yağın satışında farklı ürünlerin eklenmesi ve yağın kalitesinin bozulması durumu ile karşı karşıya bırakmıştır. 


Jojoba yağının hem saç faydalarındna hem kullanımından hem de nerede satıldığından bahsettiğimiz yazımız umarım işinize yaramıştır. '' Jojoba Yağının Cilde Faydaları'' yazımıza da linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder