15 Ağustos 2018 Çarşamba

Badem Yağının Saça Faydaları

Badem yağı faydaları hakkında sizlere daha önceki yazılarımızda bilgiler vermiştik bu yazımızda ise özel olarak badem yağının saça faydalarından ve kullanımından bahsedeceğiz. Fakat öncelikle badem yağı hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak hatırlatmada bulunmak isteriz. İyi okumalar dileriz. 

Badem Yağı Nedir ? Ne İşe Yarar ? 

Badem Yağı
Badem yağı badem ağacının (badem fıstığı) tohumlarından elde edilmektedir. Bademler, pek çok antik kültürde, yüksek protein, omega-9 yağ asitleri ve E vitamini gibi iyileştirici ve sağlık özellikleri barındırmasından kaynaklı kullanılmaktaydı. Bu özellikler, badem yağının saçınızın parlaklığını ve gücünü artırabildiğini göstermektedir. Tatlı badem yağı en çok satılan ve bir saç ürünü olarak kullanılması önerilen yağdır.  

Badem Yağının Saça Faydaları

  • Badem yağı yumuşatıcıdır , yani saçınızdaki boşlukları hücresel düzeyde doldurabilir. Bu saçlarınızı dokunuş için daha yumuşak hissetirir. Saçınıza badem yağı sürmek, zamanla daha yumuşak bir doku verir. Saç bakım rutininize badem yağı eklendiğinde, saçlarınızın taranması ve stillenmesi daha kolay olur. 
  • Saçları tedavi etmek için belirli yağların kullanılması, kırılmaya daha az eğilimli saçlar sağlar ve bölünmüş uçları azaltabilir. Badem yağı gibi fındık yağlarının yağlama özellikleri saç şekillendirme sırasında sürtünmeyi azaltır. 
  • Badem yağının saç uzamasında etkili olduğunu kanıtlayan klinik denemeler yoktur. Ama bizim bildiğimiz şey: badem yağı saçları daha güçlü ve bölünmüş uçlara daha az eğilimli hale getirebilir, bu da saçınızın uzamasını sağlar ve saçlarınızın zarar görmesini engeller. Badem yağı, doğal bir antioksidan olan yüksek miktarda E vitamini içerir . Antioksidanlar saçınızın  çevresel etkenlerden ve  strese karşı korur. Bu sayede saçlarınız daha genç ve sağlıklı görünür.
  • Badem yağı ayrıca pul pul saç derisi ( seboreik dermatit ) ve saç derisi sedef hastalığı tedavisinde de kullanılabilir . Badem yağının bu rahatsızlıklara nasıl davrandığını gösteren çalışmalar olmasa da, badem yağı Çin ve Ayurveda tıbbında yüzyıllardır kuru saç derisi koşullarını tedavi etmek için kullanılmıştır . Küçük bir miktar badem yağını doğrudan saç derisine sürerek bölgede kan akışını arttırır ve saç derisine güçlü antioksidanlar kazandırırsınız.


Badem Yağı ile Saç Bakımı


Badem yağı ile saç bakımını nasıl yapacağınızı aşağıda sizlere adım adım aktaracağız. Bunun için sizlerde adımları takip etmeli ve daha canlı, sağlıklı ve nemli bir saç yapısına kavuşmalısınız. 

  1. Saçlarınızı yıkayın, durulayın ve tarayın. Badem yağı en kolay şekilde ıslak saça nüfuz eder. Saçlarınızın bağlarını yumuşatmak için saçlarınızı ılık suyla durulayın. Badem yağı iyileştirme işleminize başlamadan önce saçlarınızı geniş dişli tarak ile tarayın. 
  2. Badem yağını ısıtın. Badem yağını  az miktarda mikrodalgaya koyun ve çok sıcak olmayana kadar 10 saniye aralıklarla ısıtın. Dokunuşun sıcak olmasını istersiniz, böylece ısı saçınızın dış tırnaklarını açacaktır. Bu, nemin liflerinize nüfuz etmesini kolaylaştıracaktır.  Yağın sıcaklığına dikkat edin ve test edin.
  3. Badem yağını saç derisine sürün. Avucunuza az miktarda badem yağı koyun ve saç derisine uygulayın. Parmaklarınızı kullanarak yavaşça başınızın ön kısmına doğru masaj yapmaya başlayın, başınızın tepesine doğru geri dönün ve daha sonra ense üzerinde masaj yapın. Bu, yeni saç büyümesini teşvik etmeye, köklerinizi düzeltmeye ve saçlarınızı korumanıza yardımcı olacaktır. 
  4. Yağı nüfuz ettirmek için geniş dişli bir tarak kullanın. Köklerinden saçınızın uçlarına kadar tarayın. Tüm saçlarınızın az miktarda yağ ile kaplandığından emin olun.  
  5. Saçınızı örtün. Bir duş başlığı takın ve yağın yaklaşık bir saat boyunca saç derinize ve saçınıza nüfuz etmesine izin verin. Özellikle kuru saçlarınız varsa, bir gece  bırakmayı düşünün. 
  6. Saçlarınızı daha sonra şampuanla yıkayın. Yağı saçınızdan temizlemek için şampuan kullanın.  Saçınızı bir kez şampuanlayın ve yağı uygularken kullandığınız şekilde saç derisine uygulayın. Başınızın önünden başlayın, taca doğru ilerleyin ve ense bölgesinden tacana kadar masaj yapın. 
  7. Saçınızı durulayın ve kurutun.  Kuruduktan sonra saçlarınız ipeksi ve parlak görünecek. 


Badem Yağı ve Saç Dökülmesi

Limon suyundaki C vitamini, saç gelişimini doğrudan etkileyen kolajen üretimini artırmaya yardımcı olur. Badem yağı kuru saç derisini ve saç derisi problemlerini çözerek saçlarınızın dökülmesini engeller ve saçlarınızı nemli tutar.  

  •  yemek kaşığı Badem Yağı
  • 2 çay kaşığı Limon Suyu


Bir kasede badem yağını ve limon suyunu karıştırın. Saçınıza ve saç diplerine uygulayın. Yağı en az 5 dakika boyunca  saçlara masaj yaparak yedirin . Hafif bir şampuanla durulayın. Bunu haftada üç kez tekrarlayabilirsiniz.  

Yumurta ve Badem Yağı Saç Maskesi



Yumurtalar saç köklerinizi beslemeye ve hasarı onarmaya yardımcı olan proteinlerle doludur. Bu maske aynı zamanda kuru, dengesiz saçları olan insanlar için kıvrım kontrolüne de yardımcı olur .

  • 4 yemek kaşığı Badem Yağı
  • 1 Çiğ yumurta


Yumuşak bir karışım elde edene kadar yumurtayı ve badem yağını çırpın.Saçlarınızı yıkayın ve kurutun. Karışımı taze yıkanmış saçlarınıza bölümler halinde uygulayın. 40 dakika bekletin ve sonra şampuanla yıkayın.  En iyi sonuçlar için bu saç maskesini haftada bir kez kullanın.





Badem yağı hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki yazılarımıza da göz atabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder