16 Ağustos 2018 Perşembe

Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları

En yaygın kullanılan yağlardan biri olan hindistan cevizi yağı hakkında size daha önceki yazılarımızda bazı bilgilendirmelerde bulunmuştuk. Fakat bu güzel yağın kullanım alanlarını daraltmak ve saç için faydalarına ve kullanımına ayrıca değinmek gerekmektedir. Bizlerde hem hindistan cevizi yağını saça nasıl uygulayacağınızı hem de saçınıza ne gibi faydalar sağlayacağını aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi
İçerisinde barındırdığı çeşitli asitler ve minerallerle çok değer bir yağ olan hindistan cevizi yağı, özellikle saç bakımında, saç köklerini koruyarak saç tellerinin güçlenmesine sağladığı katkıyla kozmetik sektörünün en popüler yağlarındandır.

Özellikle, içeriğinde yüksek oranda bulunan laurik asidin saç kırılmalarını azalttığı gibi ayrıca cilde masaj yaparak uygulandığında cildi nemlendirir, yumuşatır, kan dolaşımını arttırarak saç köklerine daha fazla oksijen gitmesini sağlar.

Özellikle saçlarınızı şampuanladıktan sonra saç derisinin nem kaybetmesini engellemek için bakım kremine bir kaç çay kaşığı Hindistan cevizi yağı eklemeniz nemin cilt içinde hapsedilmesi açısından faydalı olacaktır.


Saç için Hindistan Cevizi Yağı

  • Binlerce yıldır saç yağı olarak kullanılan hindistan cevizi yağı saç uzatmada dikkate değer sonuçlar vermektedir. İçerisindeki bazı bileşenler saçı kuvvetli tutar, besler, kellik ve aşırı saç dökülmesi gibi erken yaşlanma etkilerinden korur. 
  • Hindistan cevizi yağı vücudun kendi doğal yağı olan ve saç derisinin kurumasını engelleyen ve aynı zamanda zarar görmesini önlemek için saç köklerini kaplayan sebum gibidir. İyi yağlanmış bir kafa derisi kesinlikle saç köklerinizi sağlıklı tutmanın bir yoludur.
  • Hindistan cevizi yağı, proteini saçlara bağlamaya yardımcı olan , kökleri ve saç tellerini koruyan ve kırılmalarını önleyen laurik aside sahiptir .
  • Hindistan cevizi yağında bulunan antioksidanlar, sağlıklı saç gelişimini hızlandırır .
  • Hindistan cevizi yağı saç miline nüfuz ettiği için onu çevresel kirletici maddelere ve aşırı sıcaklığa karşı koruduğu bilinmektedir.
  • Hindistan cevizi yağı, saç büyümesini engelleyebilecek herhangi bir bakteri sorununa karşı korumaya yardımcı olan anti-fungal ve anti-bakteriyel özellikler içerir. Saçınıza ve saç derisine genel beslenme sağlar.
  • Hindistan cevizi yağı saçlarınızın yumuşak ve parlak kalmasına yardımcı olan doğal bir saç kremi olarak bilinir .
  • Hindistan cevizi yağı ile masaj yapmak , kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur , ayrıca besinlerin foliküllerinizi beslemesini sağlar. 

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılmaktadır ?

Hindistan cevizi yağının yukarıdaki faydalarının sağlanması açısından tek başına kullanımı da dahil , farklı bileşenler ile de karıştırılarak kullanılabilmektedir. 

Saç Dökülmesine Karşı Hindistan Cevizi Yağı 


Saçlarınızı bir şampuanla yıkayın ve onları şekillendirme işlemi yapmadan önce bir kasede biraz hindistancevizi yağı ısıtın. Saçınız tamamen kuruduktan sonra, saçınıza uygulayın. Saçınızın saç derisine nüfuz etmesini sağlamak için saçlarınızı tarayın ve saçınızın her bir şeridine bu bitkisel yağın işlemesine izin verin. Saçınızı duş başlığıyla kapatın ve 45 dakika bekletin. Ayrıca bir gecede de bırakabilirsiniz. Tekrar şampuanla yıkayın. Saçınızı yıkamayı planladığınızda bu tekniği kullanın.

Hindistan Cevizi Yağı Saç Maskeleri

Bu maske  saçlarınıza proteini geri kazandırırken saç derisindeki pullanmayı da ortadan kaldıracaktır. 


Malzemeler:

2 yemek kaşığı organik hindistan cevizi yağı 
1 çorba kaşığı elma sirkesi  
Bir karıştırma kabında, 2 yemek kaşığı eritilmiş organik hindistan cevizi yağı ve 1 yemek kaşığı elma sirkesi koyun. İyice karıştırın. Karışımı nemli veya kuru saça uygulayın . Yaklaşık 15 ile 20 dakika bekletin. Ardından saçlarınızı yıkayın ve durulayın.  

Nemlendirici Hindistan Cevizi Yağı 


Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı organik hindistancevizi yağı (saçı besler ve nemlendirir)
  • 2 çorba kaşığı yerel bal (nemi korur ve saç köklerini güçlendirir)
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi (saçı güçlendirir)

Bir mikrodalgada, 2 yemek kaşığı organik hindistan cevizi yağı eritin ve birkaç dakika boyunca 2 çorba kaşığı yerel bal ısıtın. Bir kaseye aktarın. Ham elma sirkesi 1 yemek kaşığı ekleyin. İyice karıştırın. Saçları dört eşit parçaya ayırın. Bunların her birinde, saçları yarım inçlik demetler haline sürün. Saç maskesini bir fırça yardımıyla uygulayın. Köklerden başlayın ve uçlara kadar maskeyi uygulayın. Bir bölümü bitirdikten sonra parmak uçlarınızı kullanarak saça masaj yapın. Bu, maskenin daha verimli bir şekilde emilmesini sağlar. Daha sonra 15 ile 20 dakika bekletin. Hafif ve doğal bir şampuan kullanarak yıkayın. 

Hindistan Cevizi Yağı Saç Uzatır mı ? 


Hindistan cevizi yağı direk olarak saçlarınızı uzatmaz. Saçlarınızın belli bir uzama durumu vardır ve bu doğal süreç çevresel etkenlerden, yanlış saç bakımından ve kullanılan yanlış saç kozmetiklerinden kaynaklı aksamaktadır. Hindistan cevizi yağı yağ asitleri ve vitaminleri ile saçlarınızı besler, onarır ve güçlendirir. Böylelikle saçlarınızın doğal sınırları içerisinde azami olarak uzar. 

Malzemeler:

1 yemek kaşığı  hindistan cevizi yağı (besler ve saçları nemlendirir)
1 çorba kaşığı aloe vera jeli (saç büyümesi için antimikrobiyal özelliklere sahiptir)
5 ile 7 damla biberiye esansiyel yağı (saç köklerini sağlıklı tutar ve kan dolaşımını artırır)

Malzemeleri bir kapta karıştırın.  Homojen olana kadar iyice çırpın.  Temiz bir saç boyası fırçası kullanarak, maskeyi kafa derisine uygulayın. Kökleri hedeflediğinizden emin olun. Maskeyi saça iyice yedirin. Saçları bağlayın ya da duş başlığı kullanın. Maskeyi yaklaşık 15 dakika bekletin. Ilık su altında durulayın ve hafif şampuanla yıkayın. Daha iyi sonuç almak için bunu  hafta bir yapın.

Kepek Sorunu için Hindistan Cevizi Yağı


Malzemeler:

1 ölçü hindistancevizi yağı (saçı besler ve nemlendirir)
Jojoba yağının 1 kısmı ( kafa derisinde aşırı sebumu çözer ve kepeği tedavi eder)

Saç uzunluğuna bağlı olarak, hindistan cevizi yağı ve jojoba yağı miktarlarını tahmin edin. 1: 1 oranını kullanın. Örneğin, 1/4 fincan hindistancevizi yağı kullanıyorsanız, bu 1/4 fincan jojoba yağını da ilave edin. Bunun nedeni, 1: 1'in her iki bileşenin miktarlarının eklendiğinde eşit olacağı anlamına gelmesidir. Bir kasede karıştırın. Saç derisine ve saçlara uygulayın. Fazla sebumu çözmek için yağı saç derisine masaj yaparak uygulayın. Bunu birkaç dakika boyunca yapın. Duş başlığı veya havluyla saçları örtün. Yaklaşık 30 dakika bekletin. Maskeyi şampuanla yıkayın. 





Hindistan cevizi  yağı faydalarından ve kullanımından yaralanmak adına doğal olan hindistan cevizi yağı alınmalıdır. Bundan kaynaklı Orjinal Hindistan Cevizi Yağı başlıklı yazımıza bakarak bu konu da bilgi edinebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder