28 Ağustos 2018 Salı

Kantaron Yağının Cilde Faydaları

Kantaron yağının faydalarından daha önceki yazılarımızda bahsetmiştik bu yazımızda kantaron yağının cilde faydalarından ve cilt için kantaron yağının nasıl kullanılacağından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Kantaron Yağı

Kantaron Yağı
Kantaron yağı bitkisel yağlar içinde en çok bilinen ve en çok kullanılandır.  Kantaron bitkisinin çiçeklerinin zeytinyağı ile bir araya gelmesiyle oluşan kantaron yağı günümüzde evlerde yapıldığı gibi eczanelerde de satılmaktadır.  Sarı kantaron yağı güneşte toplanarak ve güneşte kurutulduktan sonra üzerine zeytinyağı eklenmesi ile elde edilirken kırmızı kantaron yağı ise taze kantaron çiçeklerinden elde edilmektedir. Genelde sarı kantaron yağı kullanımı yaygın olsa da kırmızı kantaron yağının daha etkili olduğu ile ilgili uzmanlar arasında görüş ayrılığı bulunmaktadır.



Cilt için Kantaron Yağı 

  • Cilt yaralanmaları, yanıklar ve küçük kesiklerden kaynaklanan cilt tahrişleri, sarı kantaron yağı  uygulanmasıyla iyileştirilebilir. Kremler de bu sorunları tedavi etmek için kullanılabilir, ancak yağlar yara izi bırakmadan rahatlama sağlamak için en iyi şekilde çalışır. Bu bitkilerin antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri, bu tahriş edici cilt rahatsızlıklarından bir miktar rahatlama sağlamak için cilt üzerinde çalışır.
  • Sarı kantaron yağındaki antioksidanlar ve interlökinler, inflamasyonu azaltarak, iltihaplanmaya neden olan cilt rahatsızlıklarının yanı sıra   ağrılardan muzdarip olanlar için  oldukça etkilidir. 
  • Cilde uygulandığında, sarı kantaron yağı etkilenen bölgeye kan akışını hızlandırarak yanıklar ve sıyrıklar tedavi eder. Kremlerde mikroorganizmaları öldürerek açık yaraların temiz tutulmasına yardımcı olur . Hassas cildi yatıştırmaya yardımcı olduğu da bilinmektedir.
  • Sarı kantaron yağı topikal uygulaması, doğal yağları ile cildi nemlendirdir. Tutarlı uygulama cildi sıkılaştırır, ince çizgilerin görünümünü azaltır.

Sarı Kantaron Yağı Nasıl Yapılır ? 


Depresyondan korunma becerisi de dahil olmak üzere birçok sağlık yararı için bilinen, Sarı kantaron yağı cilt için yararlıdır. Anti-akne ve anti-inflamatuar yararları sağlarken , güçlü flavonoidlerle dolu, cildin korunmasına , yatıştırılmasına ve iyileştirilmesine yardımcı olur . Evde bu güçlü bitkisel yağı yapmak için ;  

  • 100 gram Sarı kantaron  çiçekleri
  • 1 litre zeytinyağı'na ihtiyacınız olacaktır. 


Çiçeklerin gece boyunca bekletin. Ardından çiçekleri şeffaf cam şişeye koyun ve üzerine zeytinyağı dökün. Şişe açıklığını gazlı bezle kapatın ve gazlı bezi lastik bantla sabitleyin.  Şişenin 40 gün boyunca güneşte durmasını sağlayın. Tüm çiçeklerin tamamen yağa batırılıp ıslatılmadığını kontrol etmeyi unutmayın.  40 gün sonra, yağı gazlı bezden geçirin ve yağı çiçeklerden dışarı doğru sıkın. Oluşan yağı koyu renkli cam şişelerde toplayın ve sıkıca kapatın. Yağı buzdolabında saklamayın.

Sarı Kantaron Yağı ile Sivilce Tedavisi


Sarı kantaron yağı sivilceler üzerinde dolaylı bir etki sağlayarak yardımcı olur. Sarı kantaron yağı cilt gözeneklerini temizler ve tıkanmış gözenekleri açar. Bu sayede gözeneklerinizin tıkanmasından kaynaklı oluşan sivilce ve siyah noktalara çözüm olur. Sarı kantaron yağı yüze bu açıdan sürülebilir. Ayrıca sivilcelere bir pamuk çubuğu yardımı ile hafifçe sürülebilmektedir. Antibaktariyel özellikleri ve iltahaba karşı kullanımı sivilcelerinizi geçirmede yardımcı olacaktır.



Kantaron yağı hakkında daha fazla bilgi almak için Kantaron Yağı başlıklı yazımızda bakabilirsiniz. Blog sayfamızı takip ederek bitkisel yağlar hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder