9 Nisan 2019 Salı

Zeytin Yağı ile Cilt Bakımı


Zeytinlerde soğuk pressleme ile elde edilen   edilen zeytinyağı, çok çeşitli şekillerde gelir ve pek çok kullanıma sahiptir.  Çoğumuzun dolabında bir şişe zeytinyağı vardır - salata sosu veya tavada kullanmak için mükemmeldir. Çoğu insan, akşam yemeğini geliştirmek dışında başka bir şey için kullanmayı düşünmemiş olabilir. Ancak insanlar cilt faydaları için giderek daha çok zeytinyağına bakıyorlar.   Bundan kaynaklı özel olarak zeytin yağının cilde faydaları hakkında bilgiler vermek gerekmektedir. 
Cilt için Zeytin Yağı

Cilt için Zeytin Yağı 


Zeytinyağı, sağlıklı bir gıdadan daha fazlasıdır: aynı zamanda etkili bir güzellik ürünüdür. Akdeniz bölgesindeki kadınlar bin yıl boyunca nemlendirici, temizleyici ve genel tonik olarak kullanmıştır. Zeytinyağını kendi cildinizde kullanmak için, fantezi ürünlere ihtiyacınız yoktur; sızma zeytinyağı ve diğer temel bileşenleri kullanarak evde kendi basit tedavilerinizi yapabilirsiniz.




Zeytinyağının Cilde  Faydaları

Zeytinyağı, cildimizin doğal yağlarının kimyasal yapısına uygun en yakın yağ olarak kabul edilir. Parlayan ve sağlıklı bir cilt sağlamanın yanı sıra, aynı zamanda siyah nokta  gibi diğer cilt sorunlarıyla da mücadelede yardımcı olur. Zeytinyağının en iyi cilt faydaları aşağıdaki gibidir; 
  • Zeytinyağı, cildin yaşlanma sürecini hızlandıran serbest radikallerin zararlı etkilerinden korunmasına yardımcı olan oleik asit ve skualen gibi birçok antioksidan içerir, 
  • Zeytinyağı, esansiyel yağ asitleri içerdiğinden doğal bir nemlendirici olarak kullanılabilir. Cildin esnekliğini korur ve pürüzsüz, esnek ve parlak olmasını sağlar. İyi bir nemlendirici olduğundan, cildi nemli tutmaya yardımcı olur ve aynı zamanda yumuşak ve pürüzsüz hale getirirken kış aylarında kurumasını önler. 
  • Zeytinyağı, siyah nokta için doğal bir tedavidir. Beyaz noktalara ve siyah noktalara dikkat ederek birikmiş olan yabancı maddeleri emerek gözenekleri tıkar. 
  • Düzenli olarak yapılan zeytinyağı masajıyla izleri ve sivilce izlerini yok ederek cildinizin lekesiz kalmasına neden olabilir.
  • Zeytinyağının, diğer pahalı güzellik ürünlerinden farklı olarak cilt hücrelerimizi doğal olarak onardığı söylenir. Cildinizin sağlıklı ve ışıltılı olmasını sağlayan cilt hücre dönüşümünü artıran E vitamini, flavonoidler ve polifenoller içerir.  
  • Çeşitli bakteri, mantar ve virüslere karşı antimikrobiyal aktivite gösterdiği için cilt enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olabilir.  
  • Zeytinyağının antienflamatuar özellikleri, vücudun hem iç hem de dış inflamasyonlarını tedavi etmek için kullanılabilir. 

Zeytinyağının cildimize sağladığı faydalar muhteşemdir. Ancak, güzellik bakımınız için 'sızma zeytinyağı' aldığınızdan emin olun. Sızma zeytinyağı, rafine edilmiş bir yağ olmadığından kullanım için önerilmektedir; dolayısıyla, içinde muhafaza ettiği tüm besin değerlerine sahiptir. 

Cilde Zeytin Yağı Nasıl Kullanılır? 

Zeytin yağı kuru cildiniz varsa, tüm düzensiz ve kuru lekeler iyileşir ve cildiniz parlar ve gençleşir. Yağlı ciltler için cildinizdeki aşırı yağ üretimi kontrol altına alınacak ve gözenekleriniz temiz ve tıkanmış olacaktır.

Cilde Zeytin Yağı Nasıl Kullanılır?

  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Bez
  • Sıcak su 
Parmak uçlarınızı kullanarak yüz bölgenizdeki yağı dairesel hareketlerle masajlayın. Burnunuza, yanaklarınıza ve alnınıza sıkıca sürmeye çalışın. Şimdi yüz bezini sıcak suya batırın. Yüz bezini, oda sıcaklığına gelene kadar yüzünüze sıkıca bastırın ve basılı tutun. Bezi çıkarın ve tekrar sıcak su kullanarak durulayın. Bu kez, üst kısmındaki zeytinyağını çıkarmaya çalışırken, kumaşa bastırmak yerine, yüzünüzün her tarafına hafifçe sürmeye çalışın. Yüzünüzü bir kağıt havlu kullanarak kurulayın. Bunu her sabah ve gece tekrarlayın. Bir hafta içinde sonuçları görebileceksiniz.  

Zeytinyağı ve Limon Suyu 

Limon suyu gözenekleri açar ve cildi aydınlatır. Aynı zamanda büzücü ve antiseptiktir. 

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu 

Limon suyunu zeytinyağında iyice karıştırın. Bunu yüze uygulayın ve bir veya iki dakika boyunca masaj yapın. 30 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Soğuk suyla son bir durulama yapın. Bunu haftada 2-3 kez yapın. 

Zeytinyağı ve Bal 

Bu yüz maskesi cildin esnekliğini, pürüzsüzlüğünü, nemlendirmesini ve doğal ışığını korumasına yardımcı olur. Bal bir nemlendiricidir ve ayrıca donuk cildi gençleştiren antioksidanlar içerir. Yumurta sarısı, cildi yenileyip sıkılaştıran ve güzel bir parıltı veren besinler içerir. 

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 yumurta sarısı 
Bir kaseye zeytinyağı, bal ve yumurta sarısını alın. Bunları uygun şekilde karıştırın. Bu macunu yüzünüze uygulayın ve 15 dakika bekletin. Şimdi ılık suyla yıkayın. Görünür sonuçları görmek için bunu haftada iki kez tekrarlayın.  



Zeytin yağı ile saç bakımı yapmak isterseniz ; Zeytin Yağı ile Saç Bakımı yazımıza bakabilirsiniz. 
Zeytin yağının sağlık için faydaları hakkında bilgi isterseniz Zeytin Yağının Faydaları yazımıza bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder