9 Nisan 2019 Salı

Tatlı Badem Yağı ile Cilt Bakımı

Badem yağı, sağlık yararları için ve bilim bu tohum yağının iyiliğini yakalamadan çok önce bir güzellik yardımı olarak kullanılıyordu. Güneydoğu Asya'da ve Badem ağacının ilk evcilleştirildiği Akdeniz bölgesinde çok popüler, badem çekirdekleri ve bunlardan elde edilen fındık yağı, kalp ve cilt sağlığını artırarak  popülerleşmeye devam etti.  Artık yağın E vitamini, tekli doymamış yağ asitleri, proteinler, potasyum ve çinko yanı sıra diğer mineraller ve vitaminler açısından zengin olduğunu biliyoruz, bu da kalp, cilt ve saçlarımız için neden bu kadar iyi olduğunu açıklıyor. 

Tatlı Badem Yağı 

Tatlı Badem Yağı
Badem yağı iki değişik şekilde gelir; acı ve tatlı Acı badem yağı, işleme sırasında toksik hidroklorik aside dönüşen, amigdalin adı verilen bir glikozit içeren acı bademlerden çıkarılır . Yabani yetişen badem ağaçlarının çoğu, bu glikozidin değişen derecelerinde acı  bademler üretir. Yutulması halinde ölümcül sonuçları olabilir. Acı badem yağı bazı tıbbi özelliklere sahiptir ve harici uygulama için oldukça güvenli olabilir, ancak yüksek zehirlenme riski nedeniyle daha iyi önlenir.

Sadece yenilebilir bademlerden gelen tatlı badem yağı (Prunus amygdalus var. Dulcis) tatlı tadı için seçici olarak yetiştirilir. Cilt ve saç bakımı için yaygın olarak kullanılan yağdır. Ayrıca birçok mutfak kullanımı var. Sağlığımızı ve güzelliğimizi arttırmak için bu harika doğa armağanını nasıl kullanabileceğimizi görelim.

Tatlı Badem Yağı'nın Cilt için Faydaları 


  • Tatlı badem yağı harika bir yağlayıcı, nemlendirici ve cilt koruyucu olarak çalışır. Aynı zamanda mükemmel bir masaj yağıdır.
  • Badem yağı tüm cilt tipleri için uygundur ve doğrudan cildinizde güvenle kullanılabilir. Bebeklerde  ve çocuklar için en iyi masaj yağı olan ciltlerde kullanmak için yeterince yumuşak. Banyodan sonra uygulamaya uygundur.
  • Tatlı badem yağı E vitamini açısından çok zengindir. Egzama, sedef hastalığı ve çatlamış cilt dahil tüm kuru cilt durumları için faydalıdır. Yüksek yağ asidi içeriği, tahriş ve iltihaplı cildi yatıştırmaya yardımcı olarak kaşıntı ve kızarıklığın azaltılmasına yardımcı olur.
  • Ayrıca, gözenekleri tıkamadan nem seviyelerinin korunmasına yardımcı olur. Yüksek vitamin ve mineral seviyeleri ile genel cilt sağlığını besler.
  • Tatlı badem yağı cilt hücrelerini yenileyerek gözle görülebilir yaşlanma belirtilerinin önlenmesine yardımcı olmak için mükemmeldir. Cilt tenine ve tonuna faydalıdır. Düzenli uygulamada yağ cildin yumuşak ve esnek kalmasına yardımcı olur ve E Vitamini cildinizi UV ışınlarına ve oksidatif hasara karşı korur.
Tatlı badem yağı'nın diğer kullanımları tırnak ve saç bakımını içerir.

Tatlı Badem Yağının Cilde Kullanımı 


Topikal olarak kullanıldığı zaman tatlı badem yağı, doğrudan cilde uygulanmadan önce artan emilim için vücut sıcaklığına kadar ılıtılabilir. Hafif fındık kokusu hoş olmasına rağmen, aromasını özelleştirmek için birkaç damla kişisel tercih esansiyel yağından elde edilebilir. Önerilen uçucu yağlar lavanta veya gül uçucu yağlarını tercih edebilirsiniz. Tatlı badem yağı'nın doğal E Vitamini içeriği, pürüzsüz, sağlıklı görünen, lekesiz bir cilde katkıda bulunan güçlü bir antioksidan görevi görür. Cildi besler ve arındırır, esnekliğini korur ve UV radyasyonunun neden olduğu hasara karşı korur, 

  • 5 damla  tatlı badem yağı ile 1 damla Jojoba yağı ve 2 damla bal karıştırın, sonra cilde yavaşça masaj yapın.  Hafif bir doğal cilt temizleyiciyle durulamadan önce cildinizde 10 dakika bekletin.

Gözaltı Halkaları için Badem Yağı 

Gözaltı Halkaları için Badem Yağı


Göz altındaki koyu halkaları etkin bir şekilde hafifletmek için göz altına uygulanan birkaç damla ılık badem yağı şişkinliği azaltırken onları yavaşça parlatacaktır. İstenmeyen bir bronzluğun görünümünü azaltmak için birkaç damla  tatlı badem yağı, birkaç damla limon suyu ,1 çay kaşığı bal  karıştırılabilir. Karışım parmak uçları ile hafifçe baskı uygulayarak cilde sürülür önce cilt üzerinde 1 saat bekletildikten sonra suyla durulanır. Yüzün her yerine uygulanan  tatlı badem yağı, yeni cilt hücrelerinin yenilenmesini teşvik eder, böylece cildin gençleşmiş görünmesini sağlar ve yaşlanmanın görünümünü yavaşlatır.  

Aromaterapide Tatlı Badem  Yağı 


Bir masajda,  tatlı badem yağı  dolaşımını artırır, kemikleri güçlendirir ve ağrıyan kasları yatıştırır. Hipoalerjenik ve hafiftir, diğer hassas cilt türlerinin yanı sıra bebek cildinde kullanmak güvenlidir; bununla birlikte, doğrudan cilde uygulanması, istenmeyen bir tortu bırakarak yağa yol açabilir, bu nedenle genel olarak doğal kremler, losyonlar veya diğer taşıyıcı yağlarla seyreltilir. Vücudun genel sistemlerini güçlendirmek için, haftada iki kez bir masajda 90 ml (3 oz.) Badem Yağı ve 5 damla Biberiye  Yağı karışımı kullanılabilir. Tatlı badem yağı, yanlış çalışması, genellikle egzama ve sedef hastalığı gibi rahatsızlıkların nedeni olan sindirimi artırır. Topikal olarak uygulandığı zaman, bu yağ, bu iki hastalıkla ilişkili iltihaplanma, kaşıntı ve kızarıklığın yanı sıra diğer benzer cilt koşullarının benzer semptomlarını da yatıştırır. Tatlı badem yağı, cildin daha yumuşak görünmesini sağlayan, gençliğin görünümüne katkıda bulunan cildin kolajen katmanını oluşturur ve onarır.  


Badem yağı ile ilgili diğer yazılarımız aşağıdadır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder