22 Ağustos 2018 Çarşamba

Zeytin Yağı ile Saç Bakımı

Zeytinyağı, saç, cilt ve güzellik uygulamaları söz konusu olduğunda gerçekten güçlüdür. Zengin nemlendirici özellikleri sayesinde saçlarınızda kullanım için idealdir. Zeytinyağını yemek pişirmek için  düşünürken, banyoda bir şişe zeytinyağı bulundurmak saçınızın daha sağlıklı, daha güçlü ve daha parlak görünmesine yardımcı olabilir. Düzenli saç kremi, sıcak yağ tedavisi veya saç bakım ürünü olarak kullanmanız son derece sağlıklı saçlara ulaşmanızın anahtarıdır. 

Zeytin Yağı

 Saç Bakımı
Zeytinyağı , belki de binlerce yıldır olduğu gibi, hem kozmetik hem de mutfak uygulamaları için  popüle yağ türüdür . Doğrudan zeytinlerden yapılmış , nasıl işlendiğine dayalı olarak farklı zeytinyağı kategorileri vardır. Sızma zeytinyağı, örneğin, kimyasal ekstraksiyon veya damıtma işlemlerinin herhangi bir kullanımı olmaksızın, sadece mekanik yollarla işlenir. Diğer taraftan rafine edilmiş zeytinyağı daha yüksek bir pişirme noktasına sahip olabilir ve daha az pahalı olabilir, fakat aynı zamanda daha az yararlıdır. Daha az besin ve antioksidanlar içerir.  Saçınıza zeytinyağı sürmek, vitamin içeriği ve çeşitli antioksidanlar ve aktif bileşenler sayesinde çeşitli faydalar sağlayabilir.

Zeytin Yağının Saça Faydaları


  • Saç dökülmesinin en büyük nedenlerinden biri dihidrotestosteron üretimidir. Bu hormon saç folikülüne saldırır ve saç kaybına neden olarak zayıflatır. Zeytinyağının düzenli kullanımı DHT üretiminin engellenmesine yardımcı olur ve böylece saç dökülmesini azaltır. 
  • Zeytinyağı saç derisini ve saç sağlığını koruyan ve hasar görmelerini engelleyen antioksidanlar açısından zengindir. Serbest radikaller, hücre hasarına neden olan kararsız moleküllerdir. Antioksidanlar serbest radikalleri stabilize etmeye ve hasarı önlemeye yardımcı olur. 
  • Zeytinyağı kan dolaşımını artırır ve folikülleri gerekli besin maddeleri ve doymamış yağlarla besler. Aynı zamanda, saç şaftındaki nemin kurumasına yardımcı olur, kuruluğu önler ve saçın daha kolay yönetilmesini sağlar. 
  • Yağ kuruluğu önlediğinden, kırılmayı azaltarak saçınızın kalın ve hacimli olmasını sağlar. Saç telinin kopmasını engelleyerek, omega-6 yağ asitlerinin zengin içeriği ile saç milini güçlendirerek ve güçlendirerek bunu yapar. 
  • Zeytinyağı, kaşıntı, kepek ve tıkanmış foliküller gibi sorunlarla uğraşan şiddetli bir saç derisini yatıştırmaya yardımcı olan antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Kepek ve tıkanmış foliküller saç dökülmesinin önde gelen nedenleridir.


Saç Dökülmesi İçin Zeytin Yağı Nasıl Kullanılır

Yağlı saç ve saç dökülmesi genellikle el ele gider. Bu maske, saç derisini ve saçınızı saç büyümesi için gerekli proteinlerle beslerken yağ üretimini normalleştirmeye yardımcı olur .

  • 2 yumurta akı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Duş başlığı
Bir kasede, yumurta aklarını ve yağı iyice birleştirene kadar çırpın. Bu karışımı kafa derisine ve saçınıza sürmeye başlayın. Saçlı deri ve saçınız tamamen kaplandığında, karışımı 20 dakika bekletin ve saçınızı duş başlığıyla kapatın. 20 dakika geçtikten sonra saçlarınızı soğuk su ve yumuşak sülfat içermeyen şampuanla yıkayın. 


Tarçın, Bal ve Zeytin Yağı Maskesi

Tarçın, kan dolaşımını iyileştirmeye ve saçın yeniden büyümesini teşvik etmeye yardımcı olan güçlü bir maddedir . Bal ile kombinasyon halinde, saç sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur ve ayrıca yeni büyümenin güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar. Zeytin yağı ise saçlarınızı nemli tutacak ve kurumasını engelleyerek dış hasarlara karşı da koruyacaktır. 

  • 1 çorba kaşığı Tarçın
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Duş başlığı
Bir kasede, düzgün ve tutarlı bir karışım elde edene kadar malzemeleri birleştirin. Bu karışımı saçınıza uygulayın, saç derisinden başlayıp saçınızın ucuna kadar çalışın. Saç derisi ve saçınız tamamen kapatıldıktan sonra maskeyi yaklaşık 15 dakika bekletin ve beklerken duş başlığı kullanın.15 dakika bekledikten sonra, serin / ılık su ve hafif bir sülfatsız şampuanla saçınızı yıkayın.

Saç Gürleştirmek İçin Sarımsak ve Zeytin Yağı

Sarımsak, saç büyümesi için gerekli olan birçok mineral içerir. Aynı zamanda saçın büyüdüğü hızı arttırdığı bilinen C vitamini açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Antimikrobiyal özellikleri saç foliküllerini güçlendirirken saç derisini sağlıklı tutmaya yardımcı olur.

  • 10 taze sarımsaklı karanfili
  • 1/4 fincan zeytinyağı
Sarımsak dişlerini soyun ve yumuşak bir macun elde etmek için zeytinyağıyla karıştırın. Uygulama için bir kasede bu hamurun yaklaşık 2-3 çorba kaşığı alın. Karışımı saç derisine uygulayarak başlayın ve ardından saçlarınızın geri kalanında çalışın. En çok saç derisine odaklandığınızdan emin olun. Sarımsak-yağ karışımını yaklaşık 45 dakika bekletin ve ardından saçlarınızı serin / ılık su ve yumuşak bir sülfat içermeyen şampuanla durulayın. Kalan sarımsak ve zeytinyağı karışımını hava geçirmez bir kapta saklayın. Kabı serin ve karanlık bir yerde tutu.  

Saç bakımında yararlı olması için Saç için Jojoba Yağı ve Argan Yağının Saça Faydaları ve Kullanımı başlıklı yazılarımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder