16 Ağustos 2018 Perşembe

Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları

Hindistan cevizi  yağı sağlık, cilt ve saç bakımından son derece popüler bir yağ olarak karşımıza çıkmaktadır. Bizlerde sizlere bu yazımızda özel olarak cilt bakımında hindistan cevizi yağının faydalarına ve nasıl kullanıldığına dair bilgiler vereceğiz. Bu sayede bitkisel yağımızın cildinize sağlayacağı yararları alabileceksiniz. İyi okumalar dileriz. 

Hindistan Cevizi Yağı 


Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları
Hindistan cevizi yağı hindistan cevizinin  etinden üretilmektedir. Katı halindeyken yağ beyazdır, fakat 76 derece  üzerinde ısıtıldığında erir. Sıvı formunda, zengin ve renksiz bir yağdır. İyi kalitede hindistancevizi yağı, bir hindistancevizi gibi kokar, ancak ağartılmış veya inceltilmiş versiyonlar bu ayırt edici kokuya sahip olmayabilir.

Hindistan cevizi yağı doymuş yağlarla doludur, bu da bir sağlık gıdası olarak övülmesini sağlar, çünkü çoğu insan doymuş yağları yüksek kolesterol ve kötü kardiyovasküler sağlık ile ilişkilendirir. Bu uyumsuzluğun bir nedeni, hindistancevizi yağındaki yağ asitlerinin çoğunun uzun zincirli veya çok uzun zincirli yağ asitlerinden daha sağlıklı olma eğiliminde olan orta zincirli yağ asitleri olmasıdır. Bu orta zincirli asitler ;

  • Laurik asit, yağın% 45 ila 52'sini içerir.
  • Myristic asit (% 16 ila% 21)
  • Kaprilik asit (% 5 ila% 10)
  • Kaprik asit (% 4-8)
  • Kaproik asit (% 0,5 ila 1) 'tir.

Hindistan cevizi yağı ayrıca sağlıklı doymamış yağlar olan linoleik asit, linolenik asit ve oleik asit içerir.

Cilt için Hindistan Cevizi Yağı


  • Dudaklarımızdaki çatlaklar endişe, rahatsızlık ve utanç kaynağı olabilir Hindistan cevizi yağı bu gibi durumlarda ideal bir alternatif olarak gelir. Hızlı bir şekilde hareket eder ve midenize girse bile, sadece size ek faydalar sağlayacaktır. Dudaklarınızı sadece nemlendirmez. Yağ asitleri ve vitaminleri ile korur.  
  • Hindistan cevizi yağı, mükemmel bir cilt yumuşatıcısıdır, kuru ve sert cilt koşullarına maruz kalmamanıza yardımcı olur.  Avuç içlerine biraz hindistancevizi yağı sürün, bir veya iki kez avuçlarınızı birbirine sürün, sonra yüzünüze, ellerinize veya nemlendirici etkiyi görmek istediğiniz yere sürün. 
  • Hindistan cevizi yağı da, ayakta durmayı gerektiren aşırı soğuk veya yorucu iş nedeniyle meydana gelebilecek sertleşmiş ve çatlamış ayaklar için iyidir. Ayaklarınızdaki çatlaklar kaybolmaz, ancak etkilenen bölgeye hindistancevizi yağı uygularsanız ayaklarınız gün içinde daha yumuşak olur.
  • Bir eksfoliye olarak, hindistancevizi yağı, tuz ve şeker gibi diğer peeling  malzemelerle birlikte, etkileri büyük ölçüde artırabilir. Aşırı ölü cildi başarılı bir şekilde kazıyarak cildinizi tahriş etmeden gözenekleri tıkayan maddeleri çıkarabilir. 
  • Hindistan cevizi yağı  makyaj temizleyici olarak  kullanılabilir. Bu yaygın değildir, ancak dünyanın dört bir yanındaki kadınlar, artık makyajlarını kaldırmak için hindistan cevizi yağı kullanmaya başladılar. 
  • Hindistan cevizi yağının akne, sedef hastalığı ve egzama gibi çeşitli cilt rahatsızlıklarına iyi geldiği iddia edilmektedir. Birçok insan bu yararı yazmaktadır. Ancak, bu iddiaları kanıtlamak veya reddetmek için bilimsel araştırmalar devam etmektedir. Araştırmanın büyük bir kısmı protein içeriğinden bahsetmektedir, çünkü çeşitli cilt rahatsızlıklarıyla ortaya çıkabilecek hasta ya da ölmekte olan hücrelerin yerini yeni, sağlıklı hücreler almaktadır. Bu şekilde, hindistan cevizi yağı sadece  enfeksiyonu ile mücadelede anti mikrobiyal  etki sağlar.

Cilt Beyazlatmada Hindistan Cevizi Yağı 


Hindistan cevizi, cildi beyazlatmak için mükemmel olan bileşiklerden oluşur. Bu, esansiyel yağ asitleri (laurik asit, miristik asit ve diğerleri gibi) ve E vitamini gibi bileşikleri içerir. Hindistan cevizi yağı zamanla cildinizi hafifletirken,  daha güçlü bir beyazlatma maddesi (limon suyu gibi  ile karıştırarak süreci hızlandırabilirsiniz. Ancak, yüzünüzde saf limon suyu kullanırken dikkatli olun, çünkü hassas cilt koşullarında sert ve tahriş edici olabilir.

Taze  sıkılmış limon suyundan  ½ çorba kaşığı,  ¼ fincan hindistancevizi yağını birleştirin. Etkilenen alana küçük bir miktar sürün ve masaj yapın. Ardından durulamadan önce 5-10 dakika bekletin. Bunu her gece yaparsanız, sonuçları bir hafta içinde görmelisiniz.

Cilt Lekeleri için Hindistan Cevizi Yağı 


Derideki koyu lekeler, tipik olarak serbest radikallerden, genel yaşlanmadan veya güneşten kaynaklanan deri hasarının bir sonucudur. İnsanlar laktik asitten limon suyuna ve yaşlanmayı geciktirici kremlere kadar koyu  lekelerden kurtulmak için tüm farklı ilaç türlerini dener. Hindistan cevizi yağı laktik asit ile cildi pul pul döker, limon suyu cildi beyazlatmaya ve açmaa yardımcı olur ayrıca her ikisi de yaşlanma belirtileriyle savaşı.  

Sivilce için Hindistan Cevizi Yağı


Sivilce, cilt altındaki toksinlerin ve yağların birikmesi ve tıkanmasıdır. Ergenlik ve diğer  hormonal değişim  dönemlerinde  stres  sırasında gelişir. Makyaj ve aşırı cilt yağı, tıkanıklıklara neden olabilir, bu nedenle, doymuş bir yağın aslında aknenin  bakteriyel enfeksiyonu ile mücadele edebileceğini bilinmektedir. Hindistan cevizi yağı cildi yavaş yavaş pul pul döker fakat cildinizi kurutmadan ve zarar vermeden bunu yapar. Ayrıca cildi rahatlatır, böylece daha az iltihaplı kalır. Hindistan cevizi yağı vitamin, mineral ve cildin bütünlüğünü güçlendirmek için genel besinleri sağlar. 

Hindistan cevizi yağı antifungal, antiviral ve antibakteriyeldir, bu yüzden sivilceyi pek çok vakada etkili bir şekilde temizler. Hindistan cevizi yağı aslında sivilce ve diğer enflamatuar hastalıklarla mücadele etmek için çalışır.

Gözaltı Morlukları ve Koyu Halkalar için Hindistan Cevizi Yağı


Gözleriniz altındaki koyu halkalar,  kırışıklıklar yaşlı ve yorgun görünmenizi sağlayabilir. Ama gerçek şu ki, bu koyu halkalar her yaşta çıkabilmektedir. Yeterince uyuyamamanız halinde gözlerin altında koyu halkalar belirir. Yedi ile 9 saat uyku idealdir.

Her ne kadar bağlantı tam olarak anlaşılmamış olsa da, uykusuzluk, ciltte gözaltına yansır ve gözlerin altında ve başka yerlerde dolaşımı zorlaştırır. Yerçekimi, belirli bir süre boyunca göz altında kan havuzları olarak da rol oynayabilir. Makyaj, tahriş edici ve alerjenlere gözü maruz bırakmak da gözlerin altında koyu halkalara neden olabilir. Düşük B6 seviyeleri ve diğer vitaminler de zarar verebilir. Hindistan cevizi yağı, koyu lekeler ve pigmentasyona yardımcı olabilir. Parlak gözleri ve cildi daha hızlı bir şekilde elde etmenin  yolu hindistan cevizi yağını gözünüzün altında kullanmaktır.  Uzun süren iyileştirici sonuçlar elde etmek için tedaviye birkaç hafta uygulamanız yeterlidir.

Hindistan Cevizi Yağı Yüze Sürülümü 


Hindistan cevizi yağı yüz kırışıklıklarını azaltabilir İnce kırışıklıklar bile yüz cildinin genç görünümünü bozabilir. Hindistan cevizi yağı, kırışıklıktan uzak tutarak yüzün pürüzsüzlüğünü koruyabilir.  Cildin iç katmanlarındaki yapısal bir protein olan kolajen, cildi elastik ve pürüzsüz tutan şeydir. Güneşin UV ışınları, kirlilik, sigara ve fiziksel yaralanmaların etkisiyle parçalanabilir. Bozunlanın etkilerini önlemek için kollajenin değiştirilmesi gereklidir.  Hindistan cevizi yağının derinin içine nüfuz etme yeteneğine sahip olduğu bulunmuştur. Yağdaki trigliseritler, kollajen tabakasının zamanında onarılmasını sağlayan protein moleküllerini çeker.   Bundan kaynaklı yüzde kullanımı hem sağlıklı hem de koruyucu olacaktır. 

Hindistan cevizi yağı gibi bir çok bitkisel yağ sağlık için , cilt için ve saç sağlığı için kullanılmaktadır. Bu bitkisel yağlar hakkında bilgi almak için Bitkisel Yağlar yazımıza bakabilirsiniz. Ayrıca blog sayfamızı takip ederek güncel bitkisel yağ kullanımları hakkında bilgi alabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder