18 Ağustos 2018 Cumartesi

Argan Yağının Saça Faydaları ve Kullanımı

Genellikle 'sıvı altın' olarak adlandırılan argan yağı, Fas'a özgü argan ağacının çekirdeklerinden elde edilen organik bir üründür. Yağ asitleri ve E vitamini de dahil olmak üzere faydalı besleyici maddeler açısından son derece zengindir. Özellikle saç ve cilt için faydalıdır ve  bu da onu birçok ünlü için popüler bir kozmetik seçim haline getirir. Sadece zenginler ve ünlüler için değil, herkesin argan yağı faydalarından yaralanabilir. Bizlerde argan yağının saça faydalarından ve kullanımından bahsederek sizin bu yararlardan faydalanmanızı sağlayacağız.

Argan Yağı Ne İşe Yarar 


Argan Yağının Kullanımı
Argan yağı genellikle saç bakımında kullanılır. Saç ve saç derisi için son derece faydalıdır ve yaygın olarak bir saç kremi olarak kullanılır. E vitamini saçlar için son derece faydalıdır ve yüksek miktarlarda argan yağında bulunur. E vitamini, hücrelerin büyümesine yardımcı olan ve sağlıklı saçlar üretmeye teşvik eden antioksidanlar içerdiğinden sağlıklı saç gelişimini destekler hatta saçların yeniden büyümesi için kullanılır.

Argan yağı saçta kullanıldığında birçok yarar sağlar. Saçta kepek ve kuru saç derisi ile mücadele için bir nemlendirici olarak hareket edebilir. Ayrıca, ince, kırılgan saçların aksine sağlıklı, güçlü saçların büyümesini de teşvik edebilir. Kimyasal işlemler ve boyalarla yapılan hasarların bir kısmını bile geri alabilir ve bölünmüş uçları işlemek için kullanılabilir. 


Argan Yağının Saça Faydaları



  • Argan yağı en iyi şartlandırıcıdır. En iyi şekilde bir saç kremi olarak çalışır ve kıvrımlarınızı  kontrol etmenize yardımcı olur . Ayrıca, bölünmüş uçlarınızdaki sihir gibi çalışır ve onları verimli bir şekilde onarır. Saçınızı daha yumuşak ve daha kolay yönetilir hale getirmektedir. 
  • Antioksidanlar saçlar için oldukça iyidir  ve argan yağı bunlarla doldurulur. Saç hücrelerini canlandıran ve  sağlıklı saçlar kazanmanızı teşvik eden antioksidanlar içeren yüksek miktarda E vitamini argan yağında bulunur.  Saç gürleştirmek için de mükemmel bir çözümdür. Argan yağının yağ asitleri, omega-6 ve linoleik asit gibi antioksidatif özellikleri saçlarınızı yeniler ve kayıp parlaklığını yeniden kazanmasına yardımcı olur. 
  • Argan yağı kuru saç derisinde bir nemlendirici olarak çalışır ve kepekle mücadele eder. Saç derisini kimyasal olarak doldurulmuş saç bakımları ve şekillendirme makineleri ile yapılan hasarları  bile iyileştirir. Ayrıca, argan yağında bulunan yağ asitleri, saç derisinin iltihaplı cildini yatıştırır. 
  • Saçlarınız günlük kirlilik, kimyasal saç ürünleri ve şekillendirme cihazları ile ciddi hasarlara maruz kalır. Argan yağı bunu tersine çevirmek için etkilidir ve saçınıza verilen hasarı tersine çevirir. Argan yağı, hücre üretimini hızlandırarak saç köklerini rejenere eden bir E vitamini bileşiği olan tokoferol içerir. Saç tellerinin yapı taşı olan keratini besler. Kısacası, besleyici dolu argan yağı saçınıza ve saç derisine yapılan hasarı onarır. 
  • Kuru saçlar saç dökülmesi için bir öncüdür. Argan yağı, kuru ve kırılgan saçlarınızı sabitleyen mükemmel bir gece boyunca derin iyileştirme tedavisi sağlar. 
  • Güneşin UV ışınları saçınıza hayal edemeyeceğiniz şekillerde zarar verir. Argan Yağı, gününüzü harcadığınız zaman bile saçınızı güneşten koruyan güneş koruma ajanlarına sahiptir. 
  • Argan yağı saçların büyümesini hızlandırmaktadır ve hatta saçların yeni büyümesini teşvik eder. Bu sayede saçlarınızı gürleştirmektedir.  Argan yağı, kaybettiğinizden  daha fazla saç folikülü kazanmanızı sağlar. Argan yağı saçlarınızı daha fazla saç üreterek saç foliküllerinin uyaran  miktarını çoğaltır. 
  • Saçları iyi korumak ve kalın tutmak için beslenme ve bakım hayati önem taşır. Argan yağı sizi  yanmaya ve kıl kökü tıkanmasına neden olan ve saçların büyümesini engelleyen dermatit, kepek, kuru kafa derisi gibi rahatsızlıklardan uzak tutar. Argan yağı böylece saç dökülmesini engelleyen ve saç büyümesini teşvik eden saç derisinin kalitesini artırır.

Argan Yağı Saç için Nasıl Kullanılır ? 

Saçlar özellikle boya, röfle, perma, düzleştirici vb. nedenlerle yıpranır. Yıpranan saçın keratinel yapısı deforme olur, işte yağ bakımları saçın bu yıpranmasına iyi gelmektedir. Argan yağı içeriğinde bulunan e vitamini sayesinde yıpranmış saçlara iyi gelmektedir. Ancak yağ bakımı yaparken yağın içerisine e vitamini koymanız bakımın kalitesini oldukça arttırır. 30 ml argan yağına ilave edeceğiniz bir çay kaşığı e vitamini yağın saç bakımında verimini arttıracaktır.
Argan yağıyla saç derisi bakımı yapacaksanız, yağı hint yağı, biberiye yağı, jojoba yağı ile karıştırıp kullanabilken, boyalı ve yıpranmış saç bakımlarında, argan yağını saf kullanmanız oldukça maliyetli olacağından, jojoba yağı, Hindistan cevizi yağı, macadamia yağıyla karışım hazırlayıp boyalı ve kuru saç bakımında kullanabilirsiniz.
Argan yağını saçınıza uyguladığınızda  en az 30 dakika kadar bekletmelisiniz. uygulamanın daha etkili olması için sıcak bir havlu ile durmak ve havluyu ara ara ısıtmak oldukça önemlidir çünkü yağlar 40 derecede yapıları daha açılan maddelerdir. Isı uygularsanız yağ saçınıza daha iyi işleyeceğini hatırdan çıkarmayınız.



Argan yağı hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki yazılarımıza bakabilirsiniz. Ayrıca blog sayfamızı takip ederek bitki yağları hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder