15 Ağustos 2018 Çarşamba

Susam Yağı Saça Faydaları

Susam yağı az bir kullanım alanına sahip olsa da oldukça faydalı içeriklere sahiptir. Bizlerde susam yağının bu faydaları arasında sizlere saça olan yararlarından ve kullanımdan bahsedeceğiz. Ayrıca susam yağının kaşa ve kirpiklere bakım yaparken nasıl kullanacağınızı aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Susam Yağı

Susam Yağı
Susam yağı, küçük sarı-bej renkli tohumlardan elde edilen bir çeşit bitkisel yağdır. Yağ, açık sarı renkli, kaygan yağlı bir dokuya ve hoş bir besin aromasına sahiptir. Pek çok yemeği tatlandırmak için kullanılan bir yağdır ve yüzlerce yıldır ekilen ürünlere kadar takip edilebilir. Bugün kullanımı yaygın olsa da, yağının kullanımı daha az yaygındır.  Susam yağını tohumlardan çıkarmak için çeşitli işlemler kullanılabilir. Bunlar sıcak su flotasyon, presler, expeller ve diğer işlemleri içerebilir. Daha gelişmiş ülkelerde, daha büyük ekstraksiyon makineleri gibi bir expeller presi kullanılır.

Soğuk presleme yağı çıkarmak için yapılan yaygın bir işlemdir. Aynı zamanda, yağın kimyasal çözücülere maruz kalması gerekmediğinden veya ekstraksiyon fazı sırasında daha yüksek sıcaklıklara sahip olduğundan, gıda bazlı yağların işlenmesi için daha popülerdir.

Susam Yağının  Saça Faydaları

  • Saçlarınıza ve saç derisine susam yağı ile masaj yapmak, saçlarınızın doğal rengini daha uzun süre koruyarak erken grileşmeyi önleyebilir . Aslında, susam yağı saç kararması özelliklerine sahiptir. Bu yağın düzenli kullanımı, saçlarınızı sağlıklı tutarken koyulaşmasına yardımcı olur. 
  • Susam yağı saç derisindeki kan dolaşımını iyileştirir ve böylece saç büyümesini destekler. Ayrıca kimyasal hasarı iyileştirmeye yardımcı olan ve saç millerine ve foliküllerine besin sağlayan yüksek oranda nüfuz edicidir. 
  • Susam yağı saç sağlığına sunduğu bir başka fayda da doğal bir güneş koruyucu ajan olmasıdır. Susam yağını saç derisine ve saçınıza uygulamak, güneşe maruz kalma sırasında oluşabilecek potansiyel saç hasarlarını önler. Susam yağı saçın çevresinde koruyucu bir kaplama oluşturur, güneşin zararlı ışınlarından korur. Ayrıca saçınızı kirliliğin zararlı etkilerinden korur. 
  • Susam yağının daha az bilinen bir diğer yararı, saç bitlerini tedavi etmek için diğer esans yağları ile kullanılabilmesidir. Şampuanlamadan önce saçları düzenli olarak uygulanan yağın, aynı şekilde son derece faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Susam yağı antibakteriyeldir ve saç derisinde kullanılması hem fungal hem de bakteriyel enfeksiyonları saçınızdan kovmaya yardımcı olur. 
  • Susam yağı yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliklere sahiptir. Sert ısı saç foliküllerine zarar verebilir. Susam yağı, kafa derisinin içten ve dıştan beslenmeyerek çalışan bir soğutucu olarak işlev görür. Susam yağı nemi içeride kilitler, böylece daha fazla hasarı önler. 
  • Her gece, yatmadan önce saç derisine susam yağı ile  masaj yapmak, saç derisini yatıştırırken  kepek tedavisine yardımcı olur. 
  • Kök suyunun, susam yağının ve limon suyunun eşit parçalarının karıştırılması, kurulukla mücadelede mükemmel bir iksir yaratır. Bunu parmak uçlarınızla saç derisine uygulayabilir, iksiri dairesel hareketlerle masaj yaparak saç derisinin tüm bölümlerini kaplayabilirsiniz. 
  • Avuçlarınız arasında 2-3 damla yağ sürün ve sonra saçınıza uygulayın. Bu sadece parlaklık eklemekle kalmayacak, aynı zamanda saçlarınızı daha sağlıklı tutacaktır.  
  • Yağ, yüksek nüfuz özelliklerine sahiptir ve saçları ve saç derisini derinden besleyerek hasarlı kılları yeniden canlandırmak için harikalar yaratır. 
  • Stres, saç dökülmesinin ardındaki temel nedenlerden biridir. Mükemmel soğutma özelliklerinden dolayı susam yağı stresi rahatlatır ve böylece saç dökülmesine karşı mücadelede hayati bir rol oynar. 

Susam Yağı Kaş ve Kirpik 

Her kadın seyrek olan kirpik ve kaşlardan bıkmaktadır. Susam yağı diğer hint yağı ve zeytin yağı gibi  kirpik ve kaş bakımında kullanılır. Susam yağının saçlarda etkili olan gürleştirme gücü kirpik ve kaşlarda da işe yaramaktadır.  Genellikle kirpiklerin büyümesi  4-8 hafta sürer, ancak susam yağıyla bu süreç kısalır. Her gece yatmadan önce, kirpiklerinizi yıkadıktan sonra susam yağı uygulamak için pamuklu çubuk kullanın, ertesi sabah ılık suyla yıkayın. 2-3 hafta içinde bunu yaparak, kirpikler daha hızlı büyüyecek ve istenildiği gibi gür gözükecektir. 


Susam yağı hakkında daha fazla bilgi almak için Susam Yağı başlıklı yazımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder