21 Ağustos 2018 Salı

Çörek Otu Yağı Saça Faydaları

Çörek otu yağı daha önceden belirttiğimiz gibi soğuk sıkma yöntemi ile elde edilmektedir. Bu tohum yağı hem saç hem cilt hem de sağlık açısından son derece faydalıdır. Biz bu yazımızda daha çok saç için kullanılan çörek otu yağına değineceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Saç için Çörek Otu Yağı

Çörek Otu Yağı
Çörek otu yağı, çörek otu tohumlarından elde edilen ve diğerlerinin yanı sıra  rezene çiçeği adı verilen yüksek oranda konsantre bir yağdır. Bu yağ tohumlardan preslenir veya damıtılır, linoleik asit, miristik asit, oleik asit ve palmitik asit de dahil olmak üzere , B vitaminleri , demir , fosfor gibi diğer çeşitli antioksidanlar ve besinler ile birlikte çok yoğun bir besin kaynağı  barındırmaktadır. Ayrıca. , çinko ve bakır gibi saça son derece fayda sağlayan elementler barındırmaktadır. Bu yağ, 4.000 yıl boyunca kullanılmaktadır ve özellikle saçlar için güçlü ve popüler bir doğal çözümdür. Yağın özel bileşimi onu en çok ihtiyacı olan saç derisinin bölgelerine  nemlendirmek ve beslemek için ideal hale getirir. Bu yağın  topikal ve tıbbi özellikleri  , belki de en iyi bir saç yağı olarak bilinmesini sağlar.

Çörek Otu Yağının Saça Faydaları


  • Saçınızın sağlığı söz konusu olduğunda saç derisinin sağlığı hayati bir rol oynamaktadır. Bunun nedeni saçların saç derisindeki foliküllerde üretilmesidir. Yağlılık, kepek ve saç derisi tahrişi gibi sorunlar, folikülünüzün üretkenliğini azaltarak veya tıkayarak etkileyebilir. Siyah tohum yağı, kafa derisi sağlığını korumak için etkili bir şekilde çalışan anti-inflamatuar, anti-fungal, antibakteriyel, antiviral ve analjezik (ağrı kesici) özelliklere sahiptir. Kepek gibi sorunları etkili bir şekilde tedavi eder ve sedef hastalığı, egzama gibi cilt rahatsızlıklarını yatıştırır. Ayrıca saç derinizin nemlenmesine ve yağ üretimini dengede tutmasına yardımcı olur. 
  • Çörek otu yağı, her ikisi de güçlü antihistaminik olan Nigellone ve Thymoquinone içerir. Antihistaminikler genellikle androjenik alopesi veya alopesi areata'lı hastalara reçete edilir ve ilaçlar saçı belli bir dereceye kadar yeniden çıkarmaya yardımcı olur. Çörek otu yağının kullanılması, herhangi bir ilaca ihtiyaç duymadan saç çıkma tedavisinde antihistaminiklerin faydalarını elde etmenin güvenli bir yoludur. 
  • Çörek otu yağı, kesinlikle saç dökülmesini tedavi etmek için kullanabileceğiniz en iyi malzemelerden biridir. 100'den fazla farklı besin içeren folikülleriniz ve saçlarınız için zengin bir besin kaynağıdır. Ekstra beslenme, foliküllerin sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur ve saç dökülmesini engeller. 
  • Saçlarda beyazların engellenmesi ve  tersine çevrilmesi konusundaki etkinliği, siyah tohum yağının bilindiği başka bir ortak faydadır. Folikülünüzdeki pigment hücrelerinin tükenmesini önler. Vitiligodan muzdarip insanlar için etkili bir tedavidir.  
  • Sebum ya da saç derisinde oluşan doğal yağ, saçınızın nemlenmesini ve beslenmesini sağlar. Herkesin saç derisi aynı miktarda sebum üretmez, bu da saç tiplerinin kurudan yağlı olmasına kadar değişik tiplerde bırakır. Çörek otu yağı, yağ üretiminizi saç derisinde normalleştirir. Bu, saçlarınızın çok yağlı hale gelmeden iyi durumda kalmasını sağlar. Yağlı amino asitlerden zengin olan yağ, saçınızın şaftında nemlenmeye yardımcı olur, kıvrımı hafifletir ve daha kolay yönetilebilir hale getirir. 
  • Serbest radikaller, yalnız bırakıldığında saç derisine ve saçınıza zarar verebilir. Çörek otu yağı saçlarınızdaki serbest radikallerin etkilerini nötralize eden antioksidanlara sahiptir. Bu saçlarınızı ve saç derisini sağlıklı ve zararsız tutmaya yardımcı olur.


Çörek Otu Yağı Saç Çıkarır mı ? 



Çörek otu yağında bulunan nigellon ve diğer antihistaminik bileşenler nedeniyle, saçları yeniden ürettiği saptanan antihistamin setirizin gibi benzer özelliklere sahiptir. Çörek otu yağı, saç tellerinin ve saçın yoğunluğunun artmasına yardımcı olur. Bu nedenle, saçınızı daha da gürleştirebilir   ve size daha fazlasını verebilir. Anti-inflamatuar bileşenleri nedeniyle, çörek otu yağı saç uzatmada ve çıkarmada müdahale edebilecek iç saç derisi şişmesini azaltır.

Çörek otu yağındaki antihistaminikler, aktif büyüme fazına   hareketsiz saç köklerini hareket ettirerek size daha fazla saç verebilir. Nigella sativa, saç folikülünün baştan başa uykuya (saç dökülme evresi) (telojen) geçtiği ve başının her tarafına taşındığı Telogen Effluvium6 (TE) alopesi hastalarından özellikle yararlıdır. Siyah tohum bu durumda aktif fazda saç köklerini korur.

Saç Çıkarmak ve Dökülmeyi Durdurmak için Siyah Tohum Yağı Nasıl Kullanılır?

Çörek otu yağının saç dökülmesi sorunlarında ve saç çıkarmak için saçlara uygulanmasının en etkili yolu, aşağıdaki basit talimatları takip etmektir. Ayrıca saç maskeleri, veya doğal olarak diğer nemlendirici kremler bu yağı ile beraber kullanabilir.



  • Avuç içlerine iki yemek kaşığı çörek otu yağı sürün. Parmaklarınızı ve avuçlarınızı saçınıza masaj yapmaya başlayın ve kafa derisine ovalayın.
  • Başlangıçta saç tellerine veya saç bölgelerine gitmeden önce saç derisine odaklanın.
  • Parmaklarınızı saç derisinden olabildiğince iyi şekilde saç uçlarına kadar sürün. Yağı 30-45 dakika saçınızda tutun, sonra hafif bir şampuanla durulayın ve saçınızı kurulayın



Çörek otu yağı hakkında daha fazla bilgi almak için Çörek Otu Yağı başlıklı yazımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder