23 Ağustos 2018 Perşembe

Hint Yağı ile Saç Bakımı

Hint yağı bitkisel yağlar arasında en çok kullanılan yağdır. Bu açıdan hint yağının saç faydaları ve kullanımı hakkında ayrı bir yazı kaleme almak daha doğru olacaktır. Bizlerde bu yazımızda hint yağının saça faydalarından , kaş ve kirpik bakımından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Hint Yağı 

Saç BakımıHint yağı, insanların binlerce yıldır kullandıkları çok amaçlı bir bitkisel yağdır.  Ricinus communis bitkisinin tohumlarından yağ çıkarılarak yapılır .

Hint fasulye olarak bilinen bu tohumlar, risin adı verilen zehirli bir enzim içerir. Bununla birlikte, hint yağının maruz kaldığı ısıtma işlemi, yağın güvenli bir şekilde kullanılmasına izin vererek onu etkisiz hale getirir.

Hint yağı, bir dizi tıbbi, endüstriyel ve farmasötik kullanıma sahiptir.  Gıdalarda, ilaçlarda ve cilt bakım ürünlerinde, ayrıca bir endüstriyel yağlayıcı ve biyodizel yakıt bileşeninde bir katkı maddesi olarak yaygın olarak kullanılır.  Eski Mısır'da, hint yağı, lambalarda yakıt olarak kullanılmaktaydı, göz tahrişi gibi rahatsızlıkları tedavi etmek için doğal bir ilaç olarak kullanılmıştır ve hatta hamile kadınlara emeği teşvik etmek için verilmiştir.  Günümüzde hint yağı, kabızlık ve cilt rahatsızlıkları gibi yaygın rahatsızlıklar için popüler bir doğal tedavi olmayı sürdürmektedir ve doğal güzellik ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. 



Hint Yağının Saça Faydaları


  • Saçınızı uzatmak ve sadece saç uzamasındaki hızı arttırmakla kalmaz. Sağlıklı saç büyümesi, saç sağlığı, beslenme, saç derisinin sağlığı gibi diğer birçok etkene hint yağı yardımcı olmaktadır.  Hint yağı, saçınızın çeşitli ihtiyaçlarına cevap vermesi nedeniyle kalın  saçlara ve sağlıklı saç büyümesine yardımcı olmaktadır. 
  • Hint yağı içinde bulunan risinoleik asit, saç derinizde kan dolaşımını artırır. Bu da, folikülü ve saç derisini geliştirir ve saç dökülmesini azaltır. Saç derisini besleyerek ve mikroplara karşı koruma sağlayarak saçınızın köklerini güçlendirir.  
  • Hint yağının besin içeriğinin% 90'ı risinoleik asitten oluşur.  Bu, omega-6 ve 9 yağ asitleri ile kombine edilerek, saç millerine ve köklerine nüfuz eder ve onu besler, optimum sağlığını korur ve saç gelişimini hızlandırır. 
  • Kepek, genellikle yağlı bir saç derisi veya kaşıntı gibi temel bir sorundan kaynaklanır. Hint yağının antiviral, antibakteriyel ve antifungal özellikleri onu kepek mücadelesinde etkili bir tedavi haline getirmektedir. Ricinoleik asitin saç derisinin pH'ını dengelediği ve kepek için daha sağlıklı ve elverişsiz bir ortam sağladığı da bilinmektedir. 
  • Hint yağı, keratin saç telindeki hasarlı boşlukları doldurur. Saçın gerilme mukavemetini arttırır, böylelikle parçalanma ve kırılmaya daha az eğilimli hale getirir.Hint yağı, saç milinin dış katmanına nüfuz eder. Eklenen yeniden büyüme ve azalan saç dökülmesi, saçlarınızı daha kalın ve daha güçlü yapar.  
  • Yukarıda bahsettiğimiz gibi, yağ saçın dış tabakasına nüfuz eder ve keratin hasarlı noktalarına doldurur. Bu süreç, kendi başına, saç keselerini geri kazandırarak saçı pürüzsüzleştirir. Ayrıca şaftların nem kaybına daha az eğilimli olmasını sağlar. 
  • Hint yağı, doğal olarak daha zengin ve daha koyu saçlar elde etmenize yardımcı olabilir. Hint yağının hümektan etkisi, saçınızın gerekli nemi koruyarak koyu tonunu artırmasına olanak tanır.  
  • Hint yağı içinde bulunan yağ asitleri saçlarınızda koruyucu bir tabaka oluşturur ve güneşten ve renk kaybından korur. Doğal yağları yeniler ve saç derisini boya ve saç ürünlerindeki sert kimyasalların neden olduğu hasardan korur. 
  • Daha önce açıklandığı gibi, hint yağı, saçınıza şaft boyunca koruyucu bir kaplama sağlar. Bu, daha fazla ışığı yansıtır ve saçınızı daha pürüzsüzleştirir ve daha parlak yapar. 


Saç Dökülmesine Karşı Hint Yağı Nasıl Kullanılır


Avucunuza bir miktar yağ sürün ve saçlarınızdaki köklerden uçlara kadar  masaj yapın. Hint yağı daha yoğun bir yoğunluğa sahiptir, bu da onu yıkamanın zorlaşmasına neden olur. Bu nedenle, fazla yağ kullanmamaya dikkat edin. Yağı en az 15-20 dakika bekletin. Ayrıca bir gecede de bırakabilirsin.Yoğun kıvamı nedeniyle, hint yağını yıkamak oldukça zor olabilir. Yağdan kurtulmak için birçok kez şampuanlama ihtiyacınız olacaktır. Ancak bu yöntem bazı durumlarda işe yarar - saçınızı duş almadan 30 dakika önce bir saç kremi ile çalışır. Yağ kolayca çıkarılmalıdır.  Saçınızı yıkadıktan sonra, kurulayın ve hemen herhangi bir ısı şekillendirme aleti kullanmaktan kaçının.
Saçlarınız nemlenmiş olsa da, herhangi bir sonuç görmeden önce bir süre alacaktır. 

Hint Yağı ile  Kaş  ve Kirpik Bakımı

E vitamini bir antioksidan olarak çalışır ve dokuları onarmaya yardımcı olur. Aynı zamanda saç köklerinin zarar görmesini onarır, böylece sağlıklı foliküller saçların büyümesini teşvik eder. Hint yağı, doğal olarak yüksek seviyelerde Ricinoleik asit içerir. Bu bir Omega-8 yağ asididir ve yağın bileşiminin çoğunluğunu oluşturur (% 85-95). Kirpiklere ve kaşlara inanılmaz bir besin sağlar ve kirpik ve kaş büyümesini hızlandırmaya yardımcı olur. Etkileyici bileşimi ve özellikleriyle, hint yağı düzenli olarak kullanıldığında kirpiklere parlaklık  kazandırır. Kırılmaya ve düşmeye eğilimli ince, cansız kirpiklere veda edebilirsiniz. Kırılgan ve yorgun kirpikleriniz varsa, hint yağı, kirpiklerinizi derinlemesine nemlendirme  için harikalar yaratır. Sağladığı besin, kirpiklerinizin tüm potansiyellerine ulaşmasına yardımcı olur.

Hint Yağı ile Kirpik Bakımı

Kirpikler için sadece az miktarda hint yağı gerekir. Size yardımcı olmak için tek kullanımlık bir eyeliner fırçası veya maskara çubuğu alabilirsiniz. Değilse, sadece bir pamuk çubuğu kullanabilirsiniz.

Hint yağı kirpiklere uygulamak için en uygun zaman, yatmadan öncedir, bu sayede yağın kirpiklerinize maksimum düzeyde fayda sağlaması için bolca zamanınız vardır. Ancak uygularken dikkatli olmanız önemlidir - hint yağı gözünüze girerse, biraz rahatsız edici olabilir. Bu zararlı değil, ama dikkat edilmelidir. Hint yağı kirpiklere uygulamadan önce cildinizin gerçekten temiz olduğundan emin olun, ardından yağı hafifçe ve dikkatlice kirpiklerin uçlarına uygulayın.  Yağ süresine ve kirpik foliküllerine tam olarak doyurulmasını sağlamak için gözünüze dokunmamaya ya da ovalamamaya çalışın. Sabahları yüzünüzü ve kirpiklerinizi temizleyin.

Hint yağı hakkında daha fazla bilgi almak için önceden yayınlamış olan  Hint Yağı başlıklı yazımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder