16 Ağustos 2018 Perşembe

Sarımsak Yağı Yüze Sürülümü

Sarımsak herkesin bildiği gibi hayat iksiri olmaya devam etmektedir. Sağlık açısından son derece yararlı olan sarımsak ayrıca sarımsak yağı olarak kullanılmakta ve yüz bakımında etkili olmaktadır. Bizlerde bu yazımızda sarımsak yağının yüz bakımında kullanımı, faydaları ve kaş, kirpik bakımı için sarımsak yağının yararlarına değineceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Sarımsak Yağı Nedir?

Sarımsak Yağı Yüze Sürülümü
Bilimsel olarak Allium satvium olarak adlandırılan sarımsak , soğan ailesinin bir akrabası, zambak ailesinin bir üyesi ve dünyada kullanılan en yaygın içeriklerden biridir. Çoğunlukla tropik bölgelerde yetişen sarımsak, hem mutfak hem de tıbbi faydalarla doludur. Bitkinin zengin antifungal, antibakteriyel ve antiviral nitelikleri, onu doğal bir iyileştirici ajan yapar. Kükürtün atası olan allisin olarak bilinen bir madde üretir. Yüksek kükürt içeriğinin yanı sıra, sarımsak ayrıca selenyum, flavonoidler ve bitkiler tarafından üretilen bir çeşit fitokimyasal bileşik olan amino asit arjini de içerir ve insan sağlığı için gerçekten iyidir.

Sarımsak, çeşitli şekillerde tüketilebilir veya hatta yağ haline getirilebilir. Sarımsak yağını öğütme ve karanfilleri buhar damıtma veya bitkisel yağ ile ıslatma yoluyla hazırlayabilirsiniz. Sarımsak yağının yüksek kolesterol ve tansiyonu yöneterek kalp hastalıkları gelişme riskini azalttığı kanıtlanmıştır. Bununla birlikte, cilt bakımında, yüz bakımında ve saç bakımında sarımsak yağı kullanılabilmektedir. 

Sarımsak Yağının Yüze Faydaları ve Kullanımı



Sarımsak yağı, kötü ciltler için mükemmel bir çözümdür. Sarımsak allisin, selenyum , çinko , bakır ve C vitamini içerir, bunların hepsi de cildinizin sağlığını geliştirmek için mükemmeldir. Çinko, özellikle, sivilcenin temel bir nedeni olan sebum üretimini düzenlemek için oldukça etkilidir. Anti-enflamatuar sarımsak  cildi rahatlatmak için  yardım eder. Birkaç damla sarımsak yağını  10-15 dakika yüzünüze uygulayarak cildiniz için harikalar yaratabilirsiniz. 
Sarımsak yağında bulunan aktif bir bileşik olan Allicin, mikroplar ve enfeksiyonlar  meydana gelen  Candida albicans, Escherichia coli ve Giardia lamblia gibi birçok parazit, bakteri, virüs ve mantarla mücadele eden antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Allisin, bilinen en güçlü ve çok yönlü antioksidanlardan sadece biri  olmamakla beraber  aynı zamanda sarımsak yağında bol miktarda bulunur. Vücudunuzun oksidatif stresini azaltmaya çalışıyorsanız, erken yaşlanmayı önlerseniz veya vücudunuzu kanserli hücrelerin büyümesine karşı korursanız, o zaman sarımsak yağının kullanılması şiddetle tavsiye edilir.

Sarımsak ve Sarımsak Yağı Maskesleri

Sarımsak ve sarımsak yağı ile oluşturulan maskeler cildinizdeki bir çok sorunu çözmeye yaramaktadır. Bizlerde bazı maske tarifleri verek bundan yararlanmanızı sağlayacağız. 

  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi  
  • 3 damla çay ağacı yağı 
  • 1 tatlı kaşığı bal 

Bir kasede sarımsak ve diğer malzemeleri ezin.  Pürüzsüz bir macun haline gelinceye kadar karıştırın.  Burnunuza ince bir kat uygulayın.  5 dakika bekletin, sonra fırçalayın ve durulayın.  

  • 1 yemek kaşığı taze çekilmiş domates suyunu 
  • 1 çay kaşığı  sarımsak yağı 
  • 1 damla badem yağı  


Bir çatal kullanarak, pürüzsüz bir macun haline gelinceye kadar hep birlikte karıştırın.  Yüzünü temizleyin ve maskeyi uygula.  20 dakika bekletin, ılık suyla yıkayın ve gözenekleri açmak ve sonrasında daraltmak için yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.

  • 2 diş sarımsak alın ve  soyup pürüzsüz bir macun haline getirene kadar ezin.  Ezilmiş sarımsaklara 1 yemek kaşığı bal ve 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyin ve iyice karıştırın.  Yüzünüzü yıkayın ve etkilenen bölgedeki sivilceleri temizlemek için sarımsak maskesini uygulayın.  10 dakika bekletin, durulayın ve kurulayın.  Hafif yatıştırıcı bir yüz kremi uygulayarak takip edin. 
  • Bir kasede 2 ezilmiş sarımsak karanfil, 1 yumurta akı, 5 damla hindistan cevizi yağı ve bir çorba kaşığı organik bal alın.  Bir çatal kullanarak, pürüzsüz bir macun elde edene kadar hepsini bir arada karıştırın.  Maskenin ince bir katını uygulayın.  20 dakika bekletin ve sonra temiz durulayın.  ü
  • 3 damla sarımsak yağı ve 1 çorba kaşığı yoğurt karıştırın ardından  1 tatlı kaşığı bal ekleyin.  Karışım tam kıvama gelen kadar  iyice karıştırın.  Yüzünü temizleyin ve maskeyi uygula.  15 dakika bekletin ve durulayın. Not: Herhangi bir alerjik reaksiyondan kaçınmak için, yama testini önceden yapmanız yararınıza olacaktır. 

Sarımsak Yağı Kaş, Kirpik ve Sakal

Saçtaki kellik ve saç dökülmesi durumlarında saç derisi rahatsızlıklarını gideren ve saç büyümesine destek olan sarımsak aynı zamanda kaş, kirpik ve sakal gürleştirme ve dökülmeyi durdurma için uygulanabilir. Bunun için sadece bir damla sarımsak yağının pamuk çubuğu ile ilgili alana sürmek yeterlidir. Eğer kokudan endişe ediyorsanız akşamları evde sürebilir ve yatmadan önce sirke veya limon suyu ile yıkayabilirsiniz. 




Sarımsak yağı hakkında daha fazla bilgi almak için Sarımsak Yağı başlıklı yazımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

1 yorum:

  1. Hazırlamış olduğunuz sitenin zengin içeriğinden dolayı size teşekkür ederim.

    YanıtlaSil