28 Ağustos 2018 Salı

Kantaron Yağının Cilde Faydaları

Kantaron yağının faydalarından daha önceki yazılarımızda bahsetmiştik bu yazımızda kantaron yağının cilde faydalarından ve cilt için kantaron yağının nasıl kullanılacağından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Kantaron Yağı

Kantaron Yağı
Kantaron yağı bitkisel yağlar içinde en çok bilinen ve en çok kullanılandır.  Kantaron bitkisinin çiçeklerinin zeytinyağı ile bir araya gelmesiyle oluşan kantaron yağı günümüzde evlerde yapıldığı gibi eczanelerde de satılmaktadır.  Sarı kantaron yağı güneşte toplanarak ve güneşte kurutulduktan sonra üzerine zeytinyağı eklenmesi ile elde edilirken kırmızı kantaron yağı ise taze kantaron çiçeklerinden elde edilmektedir. Genelde sarı kantaron yağı kullanımı yaygın olsa da kırmızı kantaron yağının daha etkili olduğu ile ilgili uzmanlar arasında görüş ayrılığı bulunmaktadır.

23 Ağustos 2018 Perşembe

Hint Yağı ile Saç Bakımı

Hint yağı bitkisel yağlar arasında en çok kullanılan yağdır. Bu açıdan hint yağının saç faydaları ve kullanımı hakkında ayrı bir yazı kaleme almak daha doğru olacaktır. Bizlerde bu yazımızda hint yağının saça faydalarından , kaş ve kirpik bakımından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Hint Yağı 

Saç BakımıHint yağı, insanların binlerce yıldır kullandıkları çok amaçlı bir bitkisel yağdır.  Ricinus communis bitkisinin tohumlarından yağ çıkarılarak yapılır .

Hint fasulye olarak bilinen bu tohumlar, risin adı verilen zehirli bir enzim içerir. Bununla birlikte, hint yağının maruz kaldığı ısıtma işlemi, yağın güvenli bir şekilde kullanılmasına izin vererek onu etkisiz hale getirir.

Hint yağı, bir dizi tıbbi, endüstriyel ve farmasötik kullanıma sahiptir.  Gıdalarda, ilaçlarda ve cilt bakım ürünlerinde, ayrıca bir endüstriyel yağlayıcı ve biyodizel yakıt bileşeninde bir katkı maddesi olarak yaygın olarak kullanılır.  Eski Mısır'da, hint yağı, lambalarda yakıt olarak kullanılmaktaydı, göz tahrişi gibi rahatsızlıkları tedavi etmek için doğal bir ilaç olarak kullanılmıştır ve hatta hamile kadınlara emeği teşvik etmek için verilmiştir.  Günümüzde hint yağı, kabızlık ve cilt rahatsızlıkları gibi yaygın rahatsızlıklar için popüler bir doğal tedavi olmayı sürdürmektedir ve doğal güzellik ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. 

22 Ağustos 2018 Çarşamba

Zeytin Yağı ile Saç Bakımı

Zeytinyağı, saç, cilt ve güzellik uygulamaları söz konusu olduğunda gerçekten güçlüdür. Zengin nemlendirici özellikleri sayesinde saçlarınızda kullanım için idealdir. Zeytinyağını yemek pişirmek için  düşünürken, banyoda bir şişe zeytinyağı bulundurmak saçınızın daha sağlıklı, daha güçlü ve daha parlak görünmesine yardımcı olabilir. Düzenli saç kremi, sıcak yağ tedavisi veya saç bakım ürünü olarak kullanmanız son derece sağlıklı saçlara ulaşmanızın anahtarıdır. 

Zeytin Yağı

 Saç Bakımı
Zeytinyağı , belki de binlerce yıldır olduğu gibi, hem kozmetik hem de mutfak uygulamaları için  popüle yağ türüdür . Doğrudan zeytinlerden yapılmış , nasıl işlendiğine dayalı olarak farklı zeytinyağı kategorileri vardır. Sızma zeytinyağı, örneğin, kimyasal ekstraksiyon veya damıtma işlemlerinin herhangi bir kullanımı olmaksızın, sadece mekanik yollarla işlenir. Diğer taraftan rafine edilmiş zeytinyağı daha yüksek bir pişirme noktasına sahip olabilir ve daha az pahalı olabilir, fakat aynı zamanda daha az yararlıdır. Daha az besin ve antioksidanlar içerir.  Saçınıza zeytinyağı sürmek, vitamin içeriği ve çeşitli antioksidanlar ve aktif bileşenler sayesinde çeşitli faydalar sağlayabilir.

Zeytin Yağının Faydaları

Ülkemizde çokça tüketilen hem zeytin hem de zeytin yağı oldukça yararlı bir meyve ve meyve yağı olarak karşımıza çıkar. Evet zeytinler aslında meyvedir ve bu meyvelerden elde edilen yağ sağlık, cilt ve saç için oldukça kıymetlidir. Bizlerde zeytin yağının faydaları ve kendisinden bahsederek sizlere bilgiler vermeye çalışacağız. İyi okumalar dileriz. 

Zeytin Yağı


Zeytin Yağının Faydaları
Zeytinyağı , Akdeniz bölgesinin geleneksel bir ağaç mahsulü olan Olea europaea'nın (zeytin ağacı) meyvesinden elde edilen bir yağdır . Bu ayırt edici yağı üretmek için bütün zeytinler preslenir.  Yağ, kozmetik, ilaç, pişirme ve sabunlarda kullanılır ve geleneksel lambalar için yakıt olarak da kullanılmıştır. Zeytinyağı aslında Akdeniz'den gelmiştir, ama bugün dünya çapında kullanılmaktadır. Diyette, zeytinler bütün olarak yenilebilir veya doğranmış ve pizzalara ve diğer yemeklere eklenebilir.  Yağ, ekmek, kızartma ya da salata sosu olarak  kullanılabilir. Bazı insanlar bile tıbbi amaçlı küçük bardaklarda içmektedir. Özellikle Canan Karatay tarafından sabahları yarım fincan içilmesinin son derece sağlıklı olduğu söylenmektedir. 

21 Ağustos 2018 Salı

Çörek Otu Yağı Saça Faydaları

Çörek otu yağı daha önceden belirttiğimiz gibi soğuk sıkma yöntemi ile elde edilmektedir. Bu tohum yağı hem saç hem cilt hem de sağlık açısından son derece faydalıdır. Biz bu yazımızda daha çok saç için kullanılan çörek otu yağına değineceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Saç için Çörek Otu Yağı

Çörek Otu Yağı
Çörek otu yağı, çörek otu tohumlarından elde edilen ve diğerlerinin yanı sıra  rezene çiçeği adı verilen yüksek oranda konsantre bir yağdır. Bu yağ tohumlardan preslenir veya damıtılır, linoleik asit, miristik asit, oleik asit ve palmitik asit de dahil olmak üzere , B vitaminleri , demir , fosfor gibi diğer çeşitli antioksidanlar ve besinler ile birlikte çok yoğun bir besin kaynağı  barındırmaktadır. Ayrıca. , çinko ve bakır gibi saça son derece fayda sağlayan elementler barındırmaktadır. Bu yağ, 4.000 yıl boyunca kullanılmaktadır ve özellikle saçlar için güçlü ve popüler bir doğal çözümdür. Yağın özel bileşimi onu en çok ihtiyacı olan saç derisinin bölgelerine  nemlendirmek ve beslemek için ideal hale getirir. Bu yağın  topikal ve tıbbi özellikleri  , belki de en iyi bir saç yağı olarak bilinmesini sağlar.

Çörek Otu Yağı Cilde Faydaları

Daha önceden de belirttiğimiz gibi çörek otu yağı saç ve sağlık açısından son derece faydalıdır. Fakat aynı faydaları çörek otu yağı cilt üzerinde de göstermektedir. Özellikle cilt kırışıklıkları ve cilt lekeleri için çörek otu yağı son derece etkilidir. Bu faydaları doğal yağdan nasıl almanız gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Cilt Bakımında Çörek Otu Yağı


Çörek Otu Yağı
İnsan derisi, integumenter sistemdeki en büyük organlardan biridir. Yaklaşık 20 fitlik bir alana sahip olan cilt, bizi birçok zararlı elementten korumaktadır. Cilt, vücut ısısının düzenlenmesi, mikroplardan korunma, güneşten korunma gibi birçok  sorumluluğa sahiptir ve dokunma, ısı ve soğuk algısı için çok önemlidir. Cildinizin üç ana katmanı vardır:
  • Epidermis  - cildin en dış tabakası
  • Dermis  - bağ dokusu, saç folikülleri ve ter bezleri içeren epidermisin altında.
  • Hipodermis  - yağ ve bağ dokusundan yapılan daha derin cilt altı doku.

Vitaminlerin ve antioksidanların cildin sağlığında büyük bir rol oynadığı bilinmektedir.  Çörek otu yağı cildiniz iitamin C , E ve A gibi antioksidanlar ve beta-karoten gibi yararlı bileşikler içermektedir.  Cildi birçok yönden yardımcı olan bir başka kaynak ise Omega 3 yağ asitleridir. Omega 3 yağ asitleri cildin dış tabakasını güçlü ve bozulmamış bir şekilde tutmak için hareket eder, harici toksinler ve kirleticilerle savaşır. Tüm bunlar ise çörek otu yağında bulunmaktadır. 

18 Ağustos 2018 Cumartesi

Argan Yağının Saça Faydaları ve Kullanımı

Genellikle 'sıvı altın' olarak adlandırılan argan yağı, Fas'a özgü argan ağacının çekirdeklerinden elde edilen organik bir üründür. Yağ asitleri ve E vitamini de dahil olmak üzere faydalı besleyici maddeler açısından son derece zengindir. Özellikle saç ve cilt için faydalıdır ve  bu da onu birçok ünlü için popüler bir kozmetik seçim haline getirir. Sadece zenginler ve ünlüler için değil, herkesin argan yağı faydalarından yaralanabilir. Bizlerde argan yağının saça faydalarından ve kullanımından bahsederek sizin bu yararlardan faydalanmanızı sağlayacağız.

Argan Yağı Ne İşe Yarar 


Argan Yağının Kullanımı
Argan yağı genellikle saç bakımında kullanılır. Saç ve saç derisi için son derece faydalıdır ve yaygın olarak bir saç kremi olarak kullanılır. E vitamini saçlar için son derece faydalıdır ve yüksek miktarlarda argan yağında bulunur. E vitamini, hücrelerin büyümesine yardımcı olan ve sağlıklı saçlar üretmeye teşvik eden antioksidanlar içerdiğinden sağlıklı saç gelişimini destekler hatta saçların yeniden büyümesi için kullanılır.

Argan yağı saçta kullanıldığında birçok yarar sağlar. Saçta kepek ve kuru saç derisi ile mücadele için bir nemlendirici olarak hareket edebilir. Ayrıca, ince, kırılgan saçların aksine sağlıklı, güçlü saçların büyümesini de teşvik edebilir. Kimyasal işlemler ve boyalarla yapılan hasarların bir kısmını bile geri alabilir ve bölünmüş uçları işlemek için kullanılabilir. 

16 Ağustos 2018 Perşembe

Sarımsak Yağı Yüze Sürülümü

Sarımsak herkesin bildiği gibi hayat iksiri olmaya devam etmektedir. Sağlık açısından son derece yararlı olan sarımsak ayrıca sarımsak yağı olarak kullanılmakta ve yüz bakımında etkili olmaktadır. Bizlerde bu yazımızda sarımsak yağının yüz bakımında kullanımı, faydaları ve kaş, kirpik bakımı için sarımsak yağının yararlarına değineceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Sarımsak Yağı Nedir?

Sarımsak Yağı Yüze Sürülümü
Bilimsel olarak Allium satvium olarak adlandırılan sarımsak , soğan ailesinin bir akrabası, zambak ailesinin bir üyesi ve dünyada kullanılan en yaygın içeriklerden biridir. Çoğunlukla tropik bölgelerde yetişen sarımsak, hem mutfak hem de tıbbi faydalarla doludur. Bitkinin zengin antifungal, antibakteriyel ve antiviral nitelikleri, onu doğal bir iyileştirici ajan yapar. Kükürtün atası olan allisin olarak bilinen bir madde üretir. Yüksek kükürt içeriğinin yanı sıra, sarımsak ayrıca selenyum, flavonoidler ve bitkiler tarafından üretilen bir çeşit fitokimyasal bileşik olan amino asit arjini de içerir ve insan sağlığı için gerçekten iyidir.

Sarımsak, çeşitli şekillerde tüketilebilir veya hatta yağ haline getirilebilir. Sarımsak yağını öğütme ve karanfilleri buhar damıtma veya bitkisel yağ ile ıslatma yoluyla hazırlayabilirsiniz. Sarımsak yağının yüksek kolesterol ve tansiyonu yöneterek kalp hastalıkları gelişme riskini azalttığı kanıtlanmıştır. Bununla birlikte, cilt bakımında, yüz bakımında ve saç bakımında sarımsak yağı kullanılabilmektedir. 

Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları

Hindistan cevizi  yağı sağlık, cilt ve saç bakımından son derece popüler bir yağ olarak karşımıza çıkmaktadır. Bizlerde sizlere bu yazımızda özel olarak cilt bakımında hindistan cevizi yağının faydalarına ve nasıl kullanıldığına dair bilgiler vereceğiz. Bu sayede bitkisel yağımızın cildinize sağlayacağı yararları alabileceksiniz. İyi okumalar dileriz. 

Hindistan Cevizi Yağı 


Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları
Hindistan cevizi yağı hindistan cevizinin  etinden üretilmektedir. Katı halindeyken yağ beyazdır, fakat 76 derece  üzerinde ısıtıldığında erir. Sıvı formunda, zengin ve renksiz bir yağdır. İyi kalitede hindistancevizi yağı, bir hindistancevizi gibi kokar, ancak ağartılmış veya inceltilmiş versiyonlar bu ayırt edici kokuya sahip olmayabilir.

Hindistan cevizi yağı doymuş yağlarla doludur, bu da bir sağlık gıdası olarak övülmesini sağlar, çünkü çoğu insan doymuş yağları yüksek kolesterol ve kötü kardiyovasküler sağlık ile ilişkilendirir. Bu uyumsuzluğun bir nedeni, hindistancevizi yağındaki yağ asitlerinin çoğunun uzun zincirli veya çok uzun zincirli yağ asitlerinden daha sağlıklı olma eğiliminde olan orta zincirli yağ asitleri olmasıdır. Bu orta zincirli asitler ;

Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları

En yaygın kullanılan yağlardan biri olan hindistan cevizi yağı hakkında size daha önceki yazılarımızda bazı bilgilendirmelerde bulunmuştuk. Fakat bu güzel yağın kullanım alanlarını daraltmak ve saç için faydalarına ve kullanımına ayrıca değinmek gerekmektedir. Bizlerde hem hindistan cevizi yağını saça nasıl uygulayacağınızı hem de saçınıza ne gibi faydalar sağlayacağını aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi
İçerisinde barındırdığı çeşitli asitler ve minerallerle çok değer bir yağ olan hindistan cevizi yağı, özellikle saç bakımında, saç köklerini koruyarak saç tellerinin güçlenmesine sağladığı katkıyla kozmetik sektörünün en popüler yağlarındandır.

Özellikle, içeriğinde yüksek oranda bulunan laurik asidin saç kırılmalarını azalttığı gibi ayrıca cilde masaj yaparak uygulandığında cildi nemlendirir, yumuşatır, kan dolaşımını arttırarak saç köklerine daha fazla oksijen gitmesini sağlar.

Özellikle saçlarınızı şampuanladıktan sonra saç derisinin nem kaybetmesini engellemek için bakım kremine bir kaç çay kaşığı Hindistan cevizi yağı eklemeniz nemin cilt içinde hapsedilmesi açısından faydalı olacaktır.

15 Ağustos 2018 Çarşamba

Kayısı Çekirdeği Yağı

Kayısı çekirdeği yağı hakkında sizlere hazırladığımız yazımızda bu meyve çekirdeğinden elde edilen yağın nasıl yapıldığını ve nasıl kullanıldığını aktaracağız. Tabi sizlere bu kullanım ile sağlayacağınız faydaları da aktarmış olacağız. İyi okumalar dileriz. 

Kayısı Çekirdeği Yağı Nedir ? 

Kayısı Çekirdeği
Adından da anlaşılacağı gibi, kayısı çekirdeği yağı, kayısı ağacının meyvesi olan Prunus armeniaca olarak bilinen kayısı ağacının çekirdeğinden  elde edilir. Kayısı  çekirdeklerinde bulunan yağ gibi çok benzer besin profillerine sahiptirler. Soğuk presleme yöntemi ile kayısı çekirdeği yağı meyvenin ortasındaki sert çekirdekten çıkarılabilir. 

Bu yağ oldukça hafif ve dünyanın belirli bölgelerinde çok sayıda  popüler kullanım alanına sahiptir. Bazı durumlarda, insanlar yemek pişirmek ve tıbbi amaçlı olarak badem yağını kayısı çekirdeği yağı ile değiştirirler . Her bir çekirdeğinde yüksek bir yağ konsantrasyonu vardır ve binlerce yıldır geleneksel Çin tıbbında birçok uygulama göz önüne alındığında kullanılmaktadır. İki farklı çeşit kayısı çekirdeği yağı vardır; biri kozmetik amaçlı ve diğeri ise mutfak tüketimi için kullanılır. Bu yağ, yüksek seviyede ;  E vitamini , K vitamini ve güçlü bir dizi antioksidanlar içermektedir.

Susam Yağı Saça Faydaları

Susam yağı az bir kullanım alanına sahip olsa da oldukça faydalı içeriklere sahiptir. Bizlerde susam yağının bu faydaları arasında sizlere saça olan yararlarından ve kullanımdan bahsedeceğiz. Ayrıca susam yağının kaşa ve kirpiklere bakım yaparken nasıl kullanacağınızı aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Susam Yağı

Susam Yağı
Susam yağı, küçük sarı-bej renkli tohumlardan elde edilen bir çeşit bitkisel yağdır. Yağ, açık sarı renkli, kaygan yağlı bir dokuya ve hoş bir besin aromasına sahiptir. Pek çok yemeği tatlandırmak için kullanılan bir yağdır ve yüzlerce yıldır ekilen ürünlere kadar takip edilebilir. Bugün kullanımı yaygın olsa da, yağının kullanımı daha az yaygındır.  Susam yağını tohumlardan çıkarmak için çeşitli işlemler kullanılabilir. Bunlar sıcak su flotasyon, presler, expeller ve diğer işlemleri içerebilir. Daha gelişmiş ülkelerde, daha büyük ekstraksiyon makineleri gibi bir expeller presi kullanılır.

Soğuk presleme yağı çıkarmak için yapılan yaygın bir işlemdir. Aynı zamanda, yağın kimyasal çözücülere maruz kalması gerekmediğinden veya ekstraksiyon fazı sırasında daha yüksek sıcaklıklara sahip olduğundan, gıda bazlı yağların işlenmesi için daha popülerdir.

Badem Yağının Saça Faydaları

Badem yağı faydaları hakkında sizlere daha önceki yazılarımızda bilgiler vermiştik bu yazımızda ise özel olarak badem yağının saça faydalarından ve kullanımından bahsedeceğiz. Fakat öncelikle badem yağı hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak hatırlatmada bulunmak isteriz. İyi okumalar dileriz. 

Badem Yağı Nedir ? Ne İşe Yarar ? 

Badem Yağı
Badem yağı badem ağacının (badem fıstığı) tohumlarından elde edilmektedir. Bademler, pek çok antik kültürde, yüksek protein, omega-9 yağ asitleri ve E vitamini gibi iyileştirici ve sağlık özellikleri barındırmasından kaynaklı kullanılmaktaydı. Bu özellikler, badem yağının saçınızın parlaklığını ve gücünü artırabildiğini göstermektedir. Tatlı badem yağı en çok satılan ve bir saç ürünü olarak kullanılması önerilen yağdır.  

Badem Yağının Saça Faydaları

  • Badem yağı yumuşatıcıdır , yani saçınızdaki boşlukları hücresel düzeyde doldurabilir. Bu saçlarınızı dokunuş için daha yumuşak hissetirir. Saçınıza badem yağı sürmek, zamanla daha yumuşak bir doku verir. Saç bakım rutininize badem yağı eklendiğinde, saçlarınızın taranması ve stillenmesi daha kolay olur.