31 Mart 2016 Perşembe

Macadamia Yağı


Macadamia yağı  cilt ve saç bakımında oldukça yararlı olan ve ülkemizde de bu yararların yavaş yavaş keşfedildiği bitkisel bir yağ olarak karşımıza çıkmaktadır. Bizlerde sizlere bu faydalı yağ hakkında bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Macadamia Yağı 

Macadamia
Macadamia, Avusturalya ve Doğu sahillerinde yetişen fındıkgiller ailesinden bir meyvedir. Halk arasında cadı fındığı olarak bilinen bu Macadamia fındığı, palmitoleik asit içermektedir. Bu asit hiçbir meyvede bulunmamaktadır. Yine omega7 sadece macadamia yağında bulunmaktadır.

Kozmetik sanayisinde tercih edilen Macadamia, yağ olarak kullanılmaktadır. Nedeni daha çok nemlendirici özelliğidir. Macadamia yağı içerisinde oleik asit, palmitoleik asit, linoleik asit, omega6 ve omega3 bulunmaktadır. Aynı zamanda fındıkgillerden olmasının etkisiyle kolesterol dengesini sağlar.

Limon Yağı

Limondan elde edilen limon yağı son derece yararlı bir içerik olarak karşımıza çıkmaktadır. Bizlerde kullanım alanı oldukça yaygın olan limon yağının veya limon otu yağının faydalarından ve cilt için nasıl kullanılacağından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Limon Yağı 

Limon Yağı
Limon, bilimsel olarak Citrus limon olarak adlandırılan Rutaceae ailesine ait bir çiçekli bitkidir. Limonlu bitkiler dünyanın birçok ülkesinde yetiştirilmekte, ancak bunlar Asya'ya özgüdür ve Avrupa'ya yaklaşık MS 200 yılında  getirildiği düşünülmektedir. Amerika'da, İngiliz denizciler, denizde pislik ve bakteriyel enfeksiyonlardan  korunmak için denizde limon kullanmışlardır.  Limon esansiyel yağı, limonun soğuk sıkımıyla değil, iç meyveden gelir. Limon kabuğu , yağda çözünen bitkisel besinleri nedeniyle limonun en besleyici yoğun kısmıdır. Limon  yağı terpenler, seskiterpenler, aldehitler, alkoller, esterler ve steroller gibi birçok doğal bileşenden oluşur.  

Limon ve limon yağı, ferahlatıcı kokularından ve canlandırıcı, arındırıcı ve temizleyici özelliklerinden dolayı popülerdir. Araştırmalar, limon yağının güçlü antioksidanlar içerdiğini ve enflamasyonun azaltılmasına, bakteri ve mantarlarla mücadele edilmesine, enerji seviyelerini artırmasına ve sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olduğunu göstermektedir.

Lavanta Yağı


Herkesin aşina olduğu ve kullanım alanı oldukça yaygın olan lavanta yağının faydaları hakkında bilgilendirme yapacağımız yazımızda lavanta çiçeğinden ve nasıl yağ elde edildiğinden de bahsedeceğiz. Daha sonra saç ve cilde faydalarına ayrıca değineceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Lavanta Yağı 

Lavanta Yağı
Lavanta  yağı bugün dünyada en çok kullanılan esansiyel yağdır , ancak lavantanın faydaları 2,500 yıl önce keşfedilmiştir. Güçlü antioksidan, antimikrobiyal, yatıştırıcı, sakinleştirici ve antidepresif özellikleri nedeniyle lavanta yağı yararları bolca bulunmakta ve yüzyıllar boyunca hem kozmetik hem de terapötik olarak kullanılmaktadır.  

Mısırlılar mumyalama ve parfüm olarak lavanta kullandılar. Nitekim Kral Tut'un mezarı 1923'te açıldığında, 3,000 yıldan sonra hala tespit edilebilecek hafif bir lavanta kokusu olduğu söylenmiştir.

Erken ve modern aromaterapi metinleri, lavantanın antibakteriyel esansiyel yağ olarak kullanılmasını savunur. Bitkinin yaprakları ve sapları, sindirim sistemi hastalıklarına ve romatizmaya karşı  kullanıldı ve lavanta kozmetik amaçları için değerlendi. Romalılar banyo yapmak, yemek yapmak ve havayı temizlemek için lavanta yağı kullandılar.  Şimdi ise ilerleyen teknoloji ile lavanta yağı cilt, saç için kullanılmakta ve faydaları bilinmektedir. Aşağıda ayrı ayrı ele alacağımız faydalarını öğrenmek için okumaya devam ediniz.

Kurt Pençesi Yağı


Kullanım alanı ülkemizde pek bilinmeyen ve ender kullanılan  fakat merak edenler için kurt pençesi yağı hakkında hazırladığımız yazımız umarım işinize yarayacaktır. İyi okumalar dileriz.

Kurt Pençesi Yağı 

Kurt Pençesi
Hemen hemen dünyanın her bölgesin de yetişen bu kurt pençesi bitkisinden oluşan kurt pençesi yağı vücutta ki birçok soruna iyi gelmektedir. Sarı ve yeşil yapraklı olan bu bitkinin yağı Çin de süs ağacı olarak kullanılan ve ilaçları koruyucu etkisi bulunan bu yağ eskiden elektrik olmadığı için gösteriler de aydınlatmak için ve havai fişekler de kullanılmaktadır. Ülkemizde de Trabzon, Rize ve Çoruh'ta yetişmektedir. 

Kurt Pençesi Yağı Faydaları

Kurt pençesi yağı insan vücudun da oluşan böbrek ağrılarına ve rahatsızlıklarına iyi gelmesi ile beraber idrar kesesin de oluşan sorunlara da iyi gelmektedir. Çay olarak kullanılabilen bu yağ eski zamanlar da başta ishal olmak ile beraber dizanteri, köpek ısırması yani kuduz, fazla protein hastalığı yani gut, iskorbüt ve çağımızın da sorunu olan romatizma ağrılarında da kullanılmaktadır.

Kukui Yağı


Kukui yağı hakkında bilgilendirme sunacağımız yazımızda bu yağın faydalarından ve nasıl kullanılması gerektiğinden bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Kukui Yağı

Kukui Yağı
Kukui ağacı, Güney Deniz çevresinde yetişmektedir. Hawaiiler cilt bakım olarak yüzyıllardır kullanmaktadırlar.  Kukui yağı, kukui ağacının meyvesi soğuk perslenme yapılarak üretilmektedir. İçerisinde Omega3, Omega6 yağ asitleri ve A,F,E vitaminleri bulunmaktadır.

Kukui Yağı Faydaları 

Kukui yağı hem sağlık hem de kozmetik alanında bir çok fayda sağlamaktadır. Bizlerde bu yararlara ayrı ayrı başlıklar halinde değineceğiz.

Kivi Yağı


Kivi herkesin sevdiği meyvedir. Özellikle C vitamini bakımından son derece yararlı olan bu meyveden elde edilen yağ cilt bakımında kullanılmaktadır. Bizlerde bu faydalara aşağıdaki yazımızda değineceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Kivi Yağı 

Kivi Yağı
Tropikal bir meyve olan kivi A ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Bu nedenle soğuk algınlığından bir numaralı takviye olmaktadır. Kividen elde edilen kivi yağı da en az kivi meyvesi kadar faydalıdır.

Kivi Yağı Faydaları 

Kivi yağı tıpkı meyvesinin olduğu gibi A ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Bu nedenle bağışıklık sisteminin güçlenmesine büyük katkı sağlamaktadır; nezleye ve gribe iyi gelmektedir. Bununla birlikte kabızlık sorununu da büyük ölçüde ortadan kaldırmaktadır.
Nemlendirici olarak kullanılabilen kivi yağı cilt güzelliğine de oldukça faydalıdır. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt sahibi olmak isteyenlerin mutlaka kullanması gerekmektedir. Kivi yağının saymakla bitmeyen faydaları arasında saçlara canlılık ve parlaklık katması da vardır. Kivi yağı aynı zamanda kandaki kolesterol oranını da dengelemektedir.

Kişniş Yağı

Sizlere kişniş yağı faydaları hakkında bilgi vermek amacı ile hazırladığımız yazımızda öncelikle kişniş yağı hakkında ufak bir bilgilendirme sunacağız, daha sonra kişniş yağının hem saça hem cilde faydalarından ayrıca bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Kişniş Yağı

Kişniş Yağı
Kişniş yağı, buhar damıtma yardımıyla kişniş / kişniş tohumlarından elde edilir. Kişnişin bilimsel adı  Coriandrum sativum'dur . Kişniş  yağı borneol cineole , simen , dipenten, linalol , felandren , pinen , terpineol ve terpinolen gibi bileşiklerden oluşur. 

Kişniş dünya çapında bir baharat olarak ünlüdür ve sindirim ve mide sağlığı gibi bazı tıbbi özellikleri bulunmaktadır. Ancak, nadiren uçucu yağ kullanıldığından elde edilen diğer sağlık yararları hakkında nadiren bilgi sahibi oluruz.Afrodizyak özelliği olan kişniş yağı eskiler de aşk iksiri olarak bilinmekteydi. Bu yağın içerisin de geraniol, skopolotin, şekerler, tanen ve umbelliferon gibi maddelerin yanı sıra D-Linalool gibi maddeler bulunmaktadır.

Kırmızı Sandal Ağacı Yağı


Kırmızı Sandal Ağacı
Sandal ağacı yağı artık herkes tarafından bilinmektedir fakat artan maliyetler ve doğa tahribatı , kırmızı sandal ağacı yağına insanları yönlendirmektedir. Bizlerde bu ender rastlanan doğal yağ hakkında size bilgiler vermeye çalışacağız. İyi okumalar dileriz. 

Kırmızı Sandal Ağacı Yağı

Kırmızı sandal ağacının ana vatanı Hindistan’dır. Ülkemizde de Ege ve Akdeniz bölgelerinde bu ağaca rastlayabilirsiniz. Çünkü o bölgelerin iklim şartları ağaç için uygundur. Sandal ağacının büyümesi oldukça yavaştır. Meyvesi yenebilen bir ağaçtır. Sandal ağacı yağı tanıdık gelmektedir ve genelde artan maliyetler yüzünden kırmızı sandal ağacı kullanılmaya başlanmıştır. Faydaları her ikisi için de aynı düzeydedir. 

Kına Kına Yağı


Kına Kına YağıBiliyorum ilginç gelecek ama evet böyle bir yağ var ve saçlarınıza oldukça faydalı, bizlerde bu az bilinen ve doğal saç boyası ile aynı kökenden gelen yağ hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Kına kına yağının saça faydalarını ve kullanımını öğrenmek adına yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

Kına Kına Yağı

Kına kına ağacının kabuklarından oluşan kına kına yağı birçok ağrı ve hastalıklara iyi gelmektedir. Peru ve Bolivya gibi tropikal bölgeler de yetişen bu ürün Güney Hindistan, Kolombiya, Kamerun gibi çeşitli ülkeler de yetişmektedir.

Kına Kına Yağı Faydaları

  • Kabızlığı gideren bu kına kına yağı bu yönden en etkili üründür. 
  • Tifo hastalığına da iyi gelen bu yağ insanın ayrıca cildin de olan kaşıntıları da gidermektedir.
  • Acı olan bu yağ yemekler de de kullanabilir ya da yemekten önce bir yemek kaşığı alarak iştah açıcı özelliğinden yararlanabilirsiniz.

Kimyon Yağı

İlginç bir olarak karşımıza çıkan ve kimyon yağı olarak bilinen bu bitkisel yağ saç ve cilt bakımında faydalı olduğu kadar genel sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Bizlerde bu sağlıklı yağ hakkında sizlere gereken bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Kimyon Yağı

 Kimyon
Yemekler de kullanılan yıllardır bilinen baharat ve yağ çeşidi olan kimyondur. Kimyon yağı ise vücudu uyarıcı etkisi var olup idrarınızı arttırabilmektedir.Yediklerinizin hazmınızı kolaylaştıran kimyon yağı anti bakteriyel özelliği barındırmakla birlikte antitoksik ve antiseptik özelliği de bulunmaktadır.

Siyah Kimyon Yağı 

Siyah kimyon yağı, ranunculus ailesine ( Ranunculaceae ) ait olan siyah kimyon ( Nigella sativa ) bitkisinin tohumlarından yapılır . Siyah kimyon bitkisi güneybatı Asya, Akdeniz ve Afrika'ya özgüdür. Yüzyıllardır, baharat ya da bitkisel ilaç olarak kullanılabilen aromatik ve lezzetli tohumları için yetiştirilmiştir.

Keten Tohumu Yağı


Keten TohumuKeten tohumları genelde insanlarda zayıflama ile eş değer görülen bir düzeye gelmiştir fakat bu kullanımı dışında farklı yararları da bulunan özellikle keten tohumu yağı olarak soğu pres elde edilen bu bitkisel yağımızla ilgili aşağıda bir çok bilgi yer almaktadır. Bu bitkisel yağı nasıl kullanacağınız da aktarılacaktır. 

Keten Tohumu Yağı Nedir ? Ne İşe Yarar ? 

Bitkisel ürünlerin artışı bir çok yönden işe yaramaktadır. Bir çok hastalığa derman olan bir çok bitkisel ürün ve yağ bulunmaktadır.Bunlardan bir tanesi olan keten tohumu yağı güçlü bir antioksidan olarak önerilmektedir. İçerisinde bulunan omega asitleri ile bireyleri bir çok hastalıktan da korumaktadır. Kanser hastalarında tümör büyümesini durdurma gibi özelliklerinden dolayı büyük bir kesim tarafından kullanılmaktadır.

Kekik Yağı


Sofraların  vazgeçilmez baharatlarından biri olan kekik oldukça hoş bir kokuya sahiptir.  Kekik yağı ise kullanım alanı ile oldukça faydalı bir bitkisel ağ olarak karşımıza çıkmaktadır. Bizler bu faydalara değinerek kekik yağını nasıl kullanacağınızı aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Kekik Yağı Nedir ? 

Kekik
Bitkisel yağların daha çok tanınması ve giderek daha çok kişiye ulaşması bu yağların incelenmesini zorunlu kılmıştır. Bitkisel yağların bir çok hastalığı önlemede ve korumada etkili olan özellikleri giderek daha çok bilinmeye başlamaktadır. Kekik yağı mantar karşıtı etkileri ile büyük bir çoğunluk tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Kolay bulunması da kullanım alanını etkileyen en önemli etmenlerdendir.Kekik yağı, kekik bitkisinin yapraklarından ve sürgünlerinden gelir.Botanik ismi  Origanum vulgare olarak bilinen kekik, nane ile aynı aileden bir çiçekli bitkidir. Genellikle yemeklere lezzet veren bir bitki olarak kullanılır. Kekik yağı içeriğinde carvacrol en fazla bulunan fenoldür. Birkaç farklı bakteri türünün büyümesini durdurduğu gösterilmiştir. Timol bağışıklık sistemini destekleyip toksinlere karşı koruyabilen doğal bir antifungaldir. Rosmarinic acid serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı korunmaya yardımcı olan güçlü bir antioksidandır. 

30 Mart 2016 Çarşamba

Kantaron Yağı


Kantaron
Hem sarı kantaron yağı hemde kırmızı kantaron yağı bulunmaktadır ve bunların arasındaki farklar net bir şekilde yazımızda yer almaktadır. Ayrıca kantaron yağının faydalarından ve kullanımından da bahsedilecektir. İyi okumalar dileriz. 

Kantaron Yağı Nedir ? 

Kantaron yağı bitkisel yağlar içinde en çok bilinen ve en çok kullanılandır.  Kantaron bitkisinin çiçeklerinin zeytinyağı ile bir araya gelmesiyle oluşan kantaron yağı günümüzde evlerde yapıldığı gibi eczanelerde de satılmaktadır.

Sarı Kantaron Yağı ve Kırmızı Kantaron Yağı 


Sarı kantaron yağı güneşte toplanarak ve güneşte kurutulduktan sonra üzerine zeytinyağı eklenmesi ile elde edilirken kırmızı kantaron yağı ise taze kantaron çiçeklerinden elde edilmektedir. Genelde sarı kantaron yağı kullanımı yaygın olsa da kırmızı kantaron yağının daha etkili olduğu ile ilgili uzmanlar arasında görüş ayrılığı bulunmaktadır.

Kakao Yağı

Kakao yağı oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Hem saç hem cilt bakımında kullanılan bu doğal yağımız genelde güzel bir bronzlaşma sağlaması nedeni ile çoğu zaman güneş kremlerinin yerini almaktadır.  Bizlerde bu yağın ne işe yaradığını ve faydalarının neler olduğuna dair bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Kakao Yağı Nedir ? 

Kakao
Kakao çekirdekleri Orta ve Güney Amerika'nın bazı bölgelerine özgüdür ve yüzyıllardır Mesoamerica ve Karayipler gibi yerlerde doğal cilt nemlendiricileri yapmak için hasat edilmiştir. Yumuşak bir kokusu, pürüzsüz bir dokusu  ve ultra-hidratlaştırıcı yapısı ile  kakao yağı dünyanın her yerinde ticari güzellik ürünlerinde çok popüler bir madde olarak kullanılmaktadır. Kakao yağının başka bir harika özelliği kakao çekirdekleri yüksek antioksidan bir besindir.  Kakao yağı, çoğunlukla hindistan cevizi yağı gibi doymuş olan sağlıklı bir yağdır. İçerdiği doymuş yağ miktarı ( doymamış yağın aksine ), tam türüne bağlı olarak toplam yağ içeriğinin yüzde 57'si ile yüzde 64'ü arasındadır. Farklı yağ asitleri arasında şunlar vardır:

  • stearik asit  
  • palmitik asit  
  • miristik asit  
  • arakidik asit  
  • laurik asit 

Kafur Yağı


Size bu yazımızda kafur yağı hakkında bilgiler vereceğiz. Kafur yağı zayıflatır mı , faydaları nelerdir ve nasıl kullanılır aktaracağız. Ayrıca genelde kafur yağının kokusunu merak edenlerde yazımızda bunun cevabını bulabilir.  İyi okumalar dileriz. 

Kafur Yağı

Kafur
Güney Çin ve Güney Japonya gibi uzak doğu da kafur ağacından üretilen bu kafur yağı uzun yıllar boyunca üretilmektedir. Sabun yapımın da kullanılan bu yağ birçok hastalığa ve ağrıya birebirdir. Yağlı enjeksiyon olarak kullanılan kafur yağı kalp hastalıkların da ya da solunum hastalıkların da birebir gelmektedir.

Kafur Yağı Faydaları 

  • Kafur yağı, binlerce yıldır birçok kültürde etkili bir mikrop öldürücü, böcek ilacı ve dezenfektan olarak bilinir. Yenilebilir kafur, özellikle yaz aylarında ve suyla taşınan hastalıkların bulaşma olasılığının normalden daha yüksek olduğu musonlarda suları daha erken dezenfekte etmek için kullanıldı. Ek olarak, bir şişe kafur yağı açmak, hatta yakmak da böcekleri uzaklaştırabilir ve mikropları öldürebilir.

Itır Yağı


İsmi tuhaf olan bu güzel bitkimiz sardunya olarak da bilinmektedir. Bu bitkiden elde edilen yağın faydaları ve kullanımı hakkında bilgi vermek amacıyla hazırladığımız yazımız umarım size yararlı olacaktır. İyi okumalar dileriz. 

Itır Yağı Nedir ? 

Sardunya yağı veya diğer adı ile ıtır yağı, sardunya bitkisinin saplarından, yapraklarından ve çiçeklerinden çıkarılır. Sardunya yağı, toksik olmayan, tahriş edici olmayan ve genellikle duyarlı olmayan bir madde olarak kabul edilir ve bunun terapötik özellikleri bir antidepresan, bir antiseptik ve yara iyileştirici olarak kullanılmasını sağlar. Sardunya yağı, yağlı veya sıkışık cilt, egzama ve dermatit gibi çok çeşitli ciltler için de en iyi yağlardan biri olabilir .

Isırgan Otu Yağı


Aslında otun kendisi elinizi tahriş edip yaksa da bu ottan elde edilen bitkisel yağ son derece faydalıdır. Genelde ısırgan otu ve yağı saç çıkarmada ve saç dökülmesi sorunlarında kullanılmaktadır. Bizler ayrıca bu bitkisel yağın genel faydalarına da değineceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Isırgan Otu Yağı Nedir ? 

Isırgan Otu Yağı
Odunsu, lifli bir bitki olan Urtica dioica'dan ısırgan yağı çıkartabilirsiniz. Isırgan otu ayrıca kenevir ısırgan otu, beyaz ısırgan otu veya şeytanın yaprağı olarak adlandırılır. Avrasya, ABD, Japonya, vb. yerlerde bulunabilir. Sivri yapraklarından gelen tüyler cildinize değdiğinde acı verebilir.  Eğer cilt kısmında ağrı varsa, o bölgedeki orijinal ağrı azalır. Isırganın vücuttaki enflamatuar kimyasalların sayısını azaltabilmektedir.  Ağrının vücutta iletilme şeklini de değiştirebilir.  

İncir Çekirdeği Yağı


İncir herkesin sevdiği ve besin değeri yüksek olan bir meyvedir. İncir çekirdeklerinden elde edilen yağ ise oldukça faydalıdır ve kullanım alanı son derece geniştir. Sizlere bu yazımızda bu güzel yağın faydalarına ve kullanım alanlarına değineceğiz. İyi okumalar dileriz. 

İncir Çekirdeği Yağı

İncir Çekirdeği
Bitkisel yağların etkisi giderek daha çok bilinmeye başlamıştır. Bir çok tedavide destek olarak kullanılan bu yağlar hem kolay bulunabilir olması hem de uygun fiyatlardan satın alınabildiği için hastaların büyük bir kısmı tarafından dikkat çekmektedir.  Her tür bitkisel yağın bir faydası olduğu bilinmektedir. İncir çekirdeği yağı kısırlık konularında büyük bir yarar sağlayacağı düşüncesiyle çalışmalara başlanmıştır.

Havuç Tohumu Yağı


A vitamini deposu olan havuçlardan elde edilen bu yağımız sağlık açsından son derece yararlıdır. Bizlerde bu yararları sizlere aktarmak amacı ile bu yazımızda havuç tohumu yağı hakkında bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Havuç Tohumu Yağı

Havuç Tohumu
Havuç tohumu  yağı, esas olarak kurutulmuş yabani havuç tohumlarından ve aynı zamanda kurutulmuş bitkinin kendisinden gelen buhar damıtma ile ekstre edilir. Bilimsel adı Daucus carota'dır ve yabani havuç Avrupa'da yaygındır, ancak bu bölgede genellikle “Kraliçe Anne'nin Kumu” olan başka bir isimle bilinir. Alfa pinen, beta pinen, gama-terpinen, limonen, kamfen, sabinen, mirsen, beta alfabisabolen, carotol ve geranil asetat, havuç tohumu yağında bulunmaktadır. Bunun gibi bileşenlerinden Karotenoid açısından zengin olan vitamin A  ile doludur. Gözler için son derece sağlıklıdır ve etkili bir antioksidandır.

Haşhaş Yağı


Haşhaş
Haşhaş yağı hakkında merak edilen konular arasında kafa yapar mı sorusu olsa da bizler bu yağın sağlık faydalarına değinmeyi daha doğru buluyor ve sizlere haşhaş yağı faydalarından ve kullanımından bahsedeceğimiz yazımızı sunuyoruz. İyi okumalar dileriz. 

Haşhaş Yağı

Haşhaş bitkisinin içerisinde bulunan küçük taneciklerin ezilmesi ile çıkartılan haşhaş yağı oldukça faydalı bir yağdır. Haşhaş bitkisi tıpta anestezi yani uyuşturma amacıyla kullanılmaktadır.Haşhaş yağı da aynı özelliğe sahiptir ve aynı amaçla kullanılabilir; sürüldüğü yeri uyuşturarak geçici olarak acıyı azaltmaktadır.

Mandalina Yağı


Bir narenciye olan mandalinadan elde edilen mandalina yağı, portakal yağı gibi oldukça yararlıdır. Bizlerde bu yararlı narenciye yağı hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Ayrıca nasıl elde edeceğinizi de aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Mandalina Yağı

Mandalina
Mandalina  yağı ( Citrus reticulata ) meyvenin kabuklarından soğuk presleme yöntemi ile elde edilir bundan kaynaklı mandalina kabuğu yağı olarak da bilinmektedir. Aroması   narenciye tadından hoş ve tatlıdır. Daha az kullanılan bir yağdır, bu yüzden faydalarının hala keşfedilmektedir. Mandalina yüksek düzeyde d-limonene sahiptir ve çeşitli kullanımlarında bağışıklık sistemi, cilt ve ruhsal durum ile birlikte sindirim yardımcı olur. Gerekirse greyfurt  yağı için uygun bir yedek olarak kullanılmaktadır.  Özellikle C vitamini yönünden zengin olan mandalinanın kabuklarından elde edilen mandalina yağı, pek çok sorun ve probleme iyi gelmesinin yanı sıra meyveye ait vitaminleri de içermektedir. Diş beyazlatmada kullanılabildiği gibi nemlendirici özelliği ile tonik olarak da rahatlıkla kullanılabilir. 

Kereviz Tohumu Yağı


Yemeklerde kullanılan kerevizden elde edilen doğal yağımız kerevizin kendisi kadar son derece yararlıdır. Bizlerde bu yararları sizler ile paylaşarak nasıl kullanacağınıza dair bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Kereviz Tohumu Yağı

Kereviz Tohumu
Ancak 2 yılda tohumlaşan kereviz bitkisinin genellikle kök ve yaprakları sebze olarak yemeklere katılırken Kereviz Tohumu Yağı ise pek çok rahatsızlıkta yardımcı tedavi yöntemi olmaktadır. Özellikle içerdiği apiol adlı madde ile idrar yolları enfeksiyonlarının giderilmesinde etkili olmaktadır. Bitkinin tüm kısımları yağ çıkarır, ancak en önemlisi yüzde 2 - 3 oranında uçucu yağ üreten tohumlardan gelmektedir. Bu açık sarı ve çok sıvı, güçlü kereviz aroması içerir. Başlıca bileşenler: Lakton sedanolid, palminik asit ve terpenik hidrokarbonlar (limonen, selinen) bulunmaktadır.

Karabaş Yağı


Karabaş Yağı
Bitkisel otlardan elde edilen yağların sağlık yararları son derece fazladır. Bu sağlıklı yağlar arasında karabaş otu yağı da bulunmaktadır. Bizlerde bu bitkisel yağ hakkında bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Karabaş Otu Yağı

Çiçekleri mavi veya yeşil renkteki çok yıllık otsu bir bitki olan karabaş otunun ezilmesiyle elde edilen Karabaş Yağı, ağrı kesici özelliği ile ağrılı yaralı ve egzamalı hastalıklarda etkilidir.Sara ve astım hastalıklarında sinir sistemini yatıştırıcı özelliği bulunmaktadır. Özel içeriği ile özellikle üst solunum yolları enfeksiyonlarında balgam sökücü olarak kullanılmaktadır. 

29 Mart 2016 Salı

Kakule Yağı


Kakule'den elde edilen bitkisel yağımız kakule yağı hakkında sizlere vereceğimiz bilgiler arasında kakule yağının faydalarından ve kullanımından bahsedeceğiz. Ayrıca kakulenin zayıflatmaya olan etkisinden de bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Kakule Yağı Nasıl Elde Edilir ? 

Kakule
Kakule  yağı, adı Elettaria Cardamomum olan Kakule tohumlarından elde edilir. Kakule Dünya çapında çok yönlü bir baharat olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır ve beğenilmektedir. Uzun bir tanıtım yerine, temel yağlarının bileşenlerini ve etkileyici sağlık faydalarını size anlatacağım. Esansiyel yağının ana bileşenleri, sabinen, limonen, terpinen, öjenol, sineol, nörol, geraniol, linalol, nerodilol, heptenon, borneol, alfa-terpineol, beta Terpineol, terpinil Asetat, alfa-Pinen, myrsen, cymene, neril asetattır. metil heptenon, linalil asetat ve heptacosane'dir.

Kabak Çekirdeği Yağı


Genelde kabak çekirdeğinin kendisi yenilse de kabak çekirdeği olarak elde edilen yağında bir çok sağlık faydası bulunmaktadır. Özellikle çinko açısından zengin olan ve prostat sağlığı için son derece etkili olan kabak çekirdeği yağımıza bir göz atalım.

Kabak Çekirdeği Yağı Elde Edilişi

Kabak Çekirdeği
Cucurbita bitkisinin her ikisinden de kabak çekirdeği yağı elde edilen iki tür kabak vardır . Biri Cucurbita pepo , diğeri ise Cucurbita maxima . Kabak çekirdeği yağı çıkarma işlemi, tohumların kavrulduğu ve daha sonra preslendiği basit bir yöntem olarak yapılır. En çok antioksidanca zengin kabak çekirdeği yağına ulaşmak için, daha düşük bir kavurma sıcaklığı ve daha uzun kavurma süresi kullanılır. Daha güçlü bir aromatik etki için daha yüksek sıcaklıklar kullanılabilir - ancak bu yararlı unsurları seyreltir. 

İğde Yağı


İğde Yağı
İğde yağı hakkında sizlere hazırladığımız yazımızda ; yabani iğde yağından ve faydalarından bahsedeceğiz. Ayrıca iğde yağının kullanımını da aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Yabani İğde Yağı

Taşıdığı B grubu, C ve D vitaminleri ile vücut direncinin artmasında etkili bir ürün olan İğde Yağı, gribal enfeksiyonlara karşı şifa kaynağı olabildiği gibi antiseptik özelliği ile de doğal bir ağrı kesici niteliğindedir. İçeriğindeki B grubu vitaminler, B vitamini eksikliğinden kaynaklı ağız yaralarının tedavisinde oldukça etkilidir. 

Küçük Hindistan Cevizi Yağı

Muskat yağı olarak da bilinen küçük hindistan cevizi  yağı hakkında sizlere hazırladığımız yazımızda bu ilginç yağ faydaları ve kullanımı hakkında bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Küçük Hindistan Cevizi Yağı

Küçük Hindistan Cevizi
Küçük hindistan cevizi yağı, düz, grimsi kahverengi kabuğu ve yeşil dalları ile   tropik olarak yetişen ve  yaprak dökmeyen ağacın ürünüdür. Bir küçük hindistan cevizi ağacının meyvesi bir şeftali andırır ve yağı üreten bir somun içerir. Küçük hindistan cevizi yağı eski çağlardan beri bilinmektedir ve şifalı bir bitki olarak kabul edilir. Hindistan cevizi yağının standart dozu, bir içeceğin veya balın içine eklenebilen günde 3 ile 5 damladır.  

Hayatımızın birçok alanında bize alternatif tedavi yöntemleri sunan bitkisel yağlardan biri olan küçük Hindistan cevizi yağı, vücudumuzun eksiklerini gidermede ve bakım konusunda en büyük yardımcılarımızdandır.  Aynı zamanda muskat diye de bilinen küçük Hindistan cevizi yağı, portakal ağacını andıran tropik bir ağaçtan gelir.  Yağı meyve çekirdekleri kullanılarak, damıtma işlemiyle elde edilir. Grenada, Endonezya, Sri Lanka gibi tropik bölgelerde yetişir.

Kayeput Yağı


Çok ende bulunan Kayeput yağı hakkında sizlere sunacağımız yazımızda bu yağın sağlık faydalarından ve kullanımından bahsedeceğiz. Herkese iyi okumalar dileriz.

KayeputKayeput Yağı 

Vücudun eksiklikleri, hastalık ya da yalnızca bakım söz konusu olsa dahi bitkisel yağlar bizim kurtarıcımız olur. Kayeput yağı özellikle bakım amaçlı olarak kullanılanlardan biridir.

Kayeput yağı, melaleuca leucadendra olarak da adlandırılan Vietnam kökenli bir bitkiden üretilmektedir. Yağı genellikle yapraklarından damıtılarak elde edilir. Yoğun aromalı, ferahlık ve tazelik veren bir kokuya sahiptir.

Kanola Yağı


Sağlıklı olmasına dair tartışmaları bulunan kanola yağının genel kabul olarak görülmüş faydalarından bahsedeceğiz. Ayrıca herhangi bir zararı olup olmadığına dair de bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Kanola Yağı

Kanola Yağı
Kanola yağı, en yaygın olarak kolza tohumu çeşidi gelen yenilebilir pişirme yağıdır. Bazı hardal tohumu çeşitlerinden gelir ve genetik modifikasyon ile üretilir. Bu ayrıca, bu yağın toksik olabileceği için kullanımını için bir endişe olmasının nedenidir. 

Kanola yağı, dünyanın belirli bölgelerinde kolza yağı olarak bilinir ve tipik olarak iki çeşidi, Kolza tohumu 00 ve Çift Sıfır Kolza tohumu ile gelir. Kolza tohumu (kanola) adı , şalgam anlamına gelen Latin kök rapumundan türetilmiştir . Şalgam , lahana , rutabaga ve diğer benzer bitkiler, günümüzde en yaygın olarak kullanılan ve kullanılan bu yağın iki ortak çeşidi ile yakından ilişkilidir. Tarih boyunca çeşitli kültürler tarafından binlerce yıldır yakıt olarak kullanılmıştır.

Hodan Yağı


Bitkisel yağlar arasında çok bilinmese de son derece yararlı olan hodan yağı hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Hodan yağının faydalarından ve nasıl kullanılacağından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Hodan Yağı

Hodan Yağı
Hodan yağı, bitkisel yağlardan en fazla cilt dostu olanıdır. Bahar aylarında çiçek açan bu ot, halk arasında sığırdili olarak da bilinmektedir. Yağı, bu bitkinin çiçekleri ve yapraklarından elde edilmektedir.Hodan yağı, hodan ya da “starflower” olarak bilinen bir yabani çiçeklerden elde edilir. Yüzlerce yıl öncesine dayanan hem tıbbi hem de mutfak kullanımının uzun bir geçmişe sahiptir. Bu bitkisel yağımız güçlü bir anti-enflamatuar özelliklere sahip  yağ asidi olan yüksek bir gamma-linolenik asit (GLA) seviyesi barındırmaktadır.

 GLA'nın iyi kaynakları olan üç yağın- frenk üzümü tohumu, çuha çiçeği ve hodan yağı- arasında hodan yağı en iyisidir ve  yüzde 17 ile 25 arasındadır. GLA, eklemleri ve cildin sağlıklı kalmasını sağlamaya yardımcı olmaktadır.  Hodan aynı zamanda A ve C vitaminleri, niasin, tiamin, riboflavin ve kolin de dahil olmak üzere makrobesinler  barındırır ve  proteinler, lif, mineraller ve diğer bitki bileşiklerini içerir.

28 Mart 2016 Pazartesi

Hayıt Tohumu Yağı


Bitkisel yağlar arasında bulunun hayıt tohumu yağı hakkında bu yazımızda yararlarından ve kullanımından bahsedeceğiz. Umarım bu ilginç yağ sizin de işinize yarayacaktır. 

Hayıt Tohumu Yağı Nedir?

Hayıt Tohumu
Bitkisel yağlar vücudumuzun eksiklerini doğal yollarla tamamlamak konusunda büyük önem taşır. Bunlardan biri olan hayıt tohumu yağı, etkin bir tedavi yöntemidir. Hayıt tohumu yağı, beşparmak otu olarak da anılan hayıt bitkisinden elde edilir.Akdeniz bölgesine ait bir bitki olan bu ağaç, mavi-mor tonlarında çiçek açar ve çalı görünümündedir. Tohumundan elde edilen yağsa alternatif tedavi yöntemi olarak kullanılır. Bu bitki özellikle kadın dostu olmasıyla bilinir. Öyle ki, hormonların dengelenmesinde en doğal yollardan biridir.

Günlük Yağı

Sığla yağı olarak da  bilinen günlük yağı faydaları hakkında bilgi vereceğimiz yazımızda bu doğal yağın nasıl elde edildiğinden ve nasıl kullanılması gerektiğinden de bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Günlük Yağı

Günlük Yağı
Boyu 20 metreye varan Çınar’a benzeyen Günlük ya da Sığla Ağacı olarak bilinen bir ağaçtan elde edilen bitkisel yağ türüdür. Genellikle Asya ve Kuzey Afrika’da yetişmektedir. Türkiye’de de Muğla/Fethiye bölgesinde rastlanır. Gövdesi yarılarak reçine elde edilmesi bakımından oldukça değişik bir türdür.

Günlük yağının sağlık yararları, bir antiseptik, dezenfektan , büzücü, karminatif , cicatrizant, sitofilaktik , sindirim, diüretik, emmenagog, balgam söktürücü, sedatif, tonik, uterus ve vulnerary bir madde olarak özelliklerine bağlanabilir .

Günlük yağı veya sığla yağının , bilimsel adı Boswellia carteri olan sakız veya olibanum ağaçlarının sakızından veya reçinesinden çıkarılır . Bu uçucu yağın ana bileşenleri alfa-pinen, astanol, bornil asetat, linalol, oktil asetat, incensol ve incensol asetattır. Günlük yağı, yüzyıllardır kozmetik ve tütsü brülörlerinde popüler bir madde olmuştur. Eski Mısır - Kleopatra'nın kullandığı söylenmektedir- ve Anglo-Sakson uygarlıklarının kalıntılarında bile bulunmuştur. Dahası, dini gelenekler ve ayinler, özellikle Hıristiyan geleneği ile yakından ilişkilidir.

Gece Mumu Yağı


Gece mumu yağı hakkında sizlere hazırladığımız yazımızda gece mumu yağının faydalarından ve kullanımından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Gece Mumu Yağı

Gece Mumu
Güneş damlası yağı olarak da bilinen gece mumu yağı, bitkisinin tohumlarının sıkıştırılmasıyla oluşturulmuştur.Kadınların en sancılı dönemidir adet sancısı dönemi. İşte bu dönemdeki gerginlik, baş ağrısı ve karın ağrısından kurtulmak istiyorsanız bu yağ size çok fayda sağlayacaktır.Ayrıca cildinizin kurumasından yakınıyorsanız saç dökülmesi artık baş edilemez bir sorun haline geldiyse gece mumu yağıyla mutlaka tanışmalısınız.Tırnak sağlığınıza da çok iyi gelecektir. Ayrıca dikkat dağınıklığınız varsa artık korkmayın. Soğuk algınlığı tedavisinde de oldukça etkilidir.

Funda Yağı


Son derece ender bulunan fakat oldukça faydalı olan funda yağı hakkında sizlere sunacağımız yazımızda ; funda yağının ne işe yaradığından ve nasıl kullanılacağından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Funda Yağı Neye Yarar 

Funda Yağı
Yağ parçalayıcı özelliğinden dolayı zayıflamaya yardım ettiği bilinen funda yağı, idrar yollarındaki taşlara karşı idrar söktürücü, böbrek temizleyici, ödem söktürücü etki gösterir.Ayrıca böbrek de ki kum ve taşların dökülmesine de yardımcıdır.

Emzirme dönemindeki annelerin sütünü arttırıcı özelliğe de sahiptir. Terletici özelliğinden dolayı zayıflamaya yardımcı olurken doğal bir ağrı kesici olmasından dolayı romatizmaya da iyi geldiği bilinmektedir. 

Hardal Yağı


Bitkisel yağlar arasında bulunun hardal yağının ne işe yaradığını ve faydalarını aktaracağımız yazımız umarım sizlerin işine yarayacaktır. İyi okumalar dileriz. 

Hardal Yağı Ne İşe Yarar

Hardal Yağı
Hardal bitkinden üretilerek elde edilen bir yağdır. Çok eski dönemlerde hastalıkların iyileştirilme sürecinde kullanılmıştır. İçeriğinde Omega3, demir, protein, kalsiyum, çinko, magnezyum, fosfor ve selenyum bulunur.  Hardal yağı saçları güçlendiren antitoksin içerir. Cilde karşı gelecek her türlü saldırıyı geri püskürtebilecek güçtedir.
Şayet cilt üzerinde uygularsanız çatlaklıkları düzenleyerek cilde bakım yapar. Kilo sorunu olanların tercih edeceği bir özelliktedir.

Greyfurt Çekirdeği Yağı


Greyfurt'tan elde edilen ve son derece faydalı olan greyfurt çekirdeği yağının yararlarından ve kullanımından bahsedeceğimiz yazımız umarım tüm okurlarımız için faydalı olacaktır. İyi okumalar dileriz.

Greyfurt Çekirdeği Ekstresi 

Greyfurt Çekirdeği Yağı
Greyfurt, 1750 yılında, bir başka narenciye meyvesi olan tatlı portakal ve pomelo arasında doğal bir çapraz aşılama sonucu Barbados'ta oluşmuştur. Greyfurt çekirdeği ekstresi veya GSE, tohumdan, posadan ve meyve derisinden türetilir ve genellikle sıvı halde bulunur. Yüksek fitokimyasal içeriğinden dolayı - antioksidan türleri - GSE, geniş çaplı yararları, yüzey dezenfektanı ve gıda koruyucudan bağışıklık sistemi için iyileştirici  ve  güçlü antioksidan, antienflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Kalp ve diğer organlar için oldukça sağlıklıdır.

25 Mart 2016 Cuma

Fesleğen Yağı


Oldukça hoş bir kokusu olan ve kendi başına bile böcekleri ve  sivrisinekleri kovan fesleğenden elde edilen yağ cilt ve saç bakımında son derece faydalıdır. Bizlerde bu bitkisel yağın hem faydaları hem kullanımına hem de yapımına değinerek sizin için gerekli olan fesleğen yağı hakkında ki tüm bilgileri vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Fesleğen Yağı Nedir ? Nasıl Çıkarılır ?


Fesleğen Yağı
Fesleğen  yağı, Lamiaceae familyasına ait Ocimum basilicum bitkisinden elde edilir. Taze fesleğen otları kişinin sağlığına faydalı olsa da, fesleğen  yağları daha güçlüdür. Anti-inflamatuar, anti-mikrobiyal ve idrar söktürücü özellikler sergiler. Aslında, fesleğen  yağı yüzyıllardır geleneksel Asya ve Hint tıbbında kullanılmıştır. Daha sonra yağ, mutfak uygulamaları, aromaterapi, topikal ilaçlar ve masaj ile birlikte kullanılabilir. Ayrıca "kraliyet yağı" olarak bilinir ve ona bağlı birçok batıl inançlar ile büyüleyici bir hikayesi vardır.

Elma Yağı

Elma Yağı
Bir çok sağlık faydasına sahip olan elmadan elde edilen elma yağı hakkında sizlere bir çok yararlı bilgi aktaracağız. Acı elma yağından ve faydalarından da bahsedeceğiz İyi okumalar dileriz.

Elma Yağı

Elma cildimize ve vücudumuza ne kadar yara sağlıyorsa elma yağıda bir o kadar yarar sağlamakta.Tıpkı meyvesi gibi yağıda sağlığımız için önemli rol oynamaktadır. Elma yağı anadolu adaçayı bitkisinin yaprakları ve çiçekli dallarının su buharı işlemiyle yağının çıkarılmasından oluşmaktadır.Özellikle gaz sancılarına iyi gelmektedir.İçinde yaklaşık yüzde 60 sineol vardır.

Egza Yağı


Egza Yağı
Egza yağı adını az duyduğunuz ve kullanım alanı oldukça az olan bir yağdır. Biz bu ender yağ hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Egza Yağı

Birçok alanlar da kullanılan egza yağı maskeler de, yağ olarak masajlar da, haplar da ve kremlerin yapımların da kullanılmaktadır.
İster masajla ister nemlendirerek isterseniz de küvetinizi doldurarak ve 9-10 damla ekleyerek de bu kolaylığı sağlamış olursunuz. Ek olarak da içeceğinize de katıp kullanabilme imkanınız vardır.

Dereotu Yağı


Dereotu Yağı
Akdeniz ülkelerinin mutfaklarını süsleyen dereotundan elde edilen bitkisel yağımız sağlık açısından son derece faydalıdır. Bizlerde sizlere bu faydaları aktararak dere otu yağının nasıl elde edildiğinden bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Dereotu Yağı Ne İşe Yarar ? 

Dereotu yağı, tohumlardan ya da taze otdan elde edilebilir, ancak kullanılan yağın çoğu, tohumlardan elde edilir. Dereotu yağı salatalarımızda kullandığımız vitamin ve mineral içeren bir bitkidir. A ve C vitaminleri yönünden zengin bir içeriğe sahiptir.  Doğal koşularda yetişen bu bitki kalsiyum, magnezyum, manganez ve demir içeriğine sahiptir. Hastalıklara karşı etkilidir. Düşük kalori içeriğiyle zayıflamak isteyenlerin tercih ettiği bir bitkidir. Ayrıca kemikleri koruyucu özelliğe sahiptir. 

Defne Tohumu Yağı

Defne Tohumu Yağı
Defne tohumlarından elde edilen bitkisel yağımız defne tohumu yağı sağlık açısından son derece faydalı olmasının yanın cilt bakımında da topikal olarak kullanılmaktadır. Bizlerde sizlere bu geniş faydalara sahip olan bitkisel yağ hakkında aşağıda ayrıntılı bilgiler sunmaktayız iyi okumalar dileriz.

Defne Tohumu Yağı

Antakya'da, yüzyıllar boyunca defne tohumu yağı, sabun gibi geleneksel kozmetik ürünlerde ve artritte (Romatizm ) yaşlanmayı geciktirmek için mesaj yağı olarak kullanılmıştır. Daha sonra yerel pazarlarda satılan benzersiz ürünler üretmek için kullanılmaya devam etmektedir. Yerel talep on yıllar boyunca sabit kalmasına rağmen, son dönemde ihracat talebi arttı ve Antakya'da yerel nüfus için yeni gelir fırsatları yaratıldı.

Çuha Çiçeği Yağı


Çuha Çiçeği  Yağı
Çiçeği oldukça güzel olan ve son derece hoş bir kokuya sahip olan çuha çiçeği yağı sağlık açısından son derece faydalı olmasının yanı sıra cilt üzerinde de kullanım alanına sahiptir. Bizlerde bu güzel kokulu yağımız hakkında size bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Çuha Çiçeği Yağı Nedir ? 

Çuha çiçeği yağı  , Kuzey Amerika'ya özgü bir bitkinin çiçek tohumlarından yapılır. Bitki geleneksel olarak çürükleri, hemoroidleri, sindirim problemlerini ve boğaz ağrılarını tedavi etmek için kullanılmıştır.İyileşme yararları gama-linolenik asit (GLA) içeriğinden kaynaklanabilir. GLA bitkisel yağlarda bulunan bir omega-6 yağ asitidir.

Çuha çiçeği yağı genellikle bir takviye olarak alınır veya topikal olarak uygulanır.Çuha çiçeği yağının bugün birçok yaygın sağlık durumunun nasıl tedavi edilebileceğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Çörek Otu Yağı


Sağlık açısından son derece yararlı olan ve artık çok yaygın bir şekilde taze olarak soğuk sıkma yöntemi ile kolay ulaşabileceğiniz çörek otu yağı hakkında her şey aşağıda yer almaktadır. İyi okumalar dileriz. 

Çörek Otu Yağı

Çörek Otu Yağı
Çörek otu hemen hemen bütün mutfaklarda yer alan bir baharattır.Özellikle böreklerde poğaçalarda üzerlerine konularak kullanılmaktadır. Çörek otu yağı ise soğuk sıkım yöntemi ile elde edilir ve genelde 250 ml'si 20- 25 tl'ye satılmaktadır. Mideyi rahatlatıcı özelliği olduğu herkes tarafından bilinmektedir.Çörek otu yağıda bir bukadar faydalıdır aslında. Çörek otu yağı eski yıllardan beri birçok hastalığın tedavisi için kullanılmıştır.Mide ve bağırsak rahatsızlıkları,böbrek fonksiyonları,karaciğer enzimlerini düzenler,solunum yolu hastalığına iyi gelir,cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılırvedolaşım ve bağışıklık sistemi rahatsızlıklarında da kullanılır. Çörek otu yağının içindekiler; omega 3,omega 6,oleik asit, kalsiyum, sodyum, demir, potasyum, bakır, çinko ,fosfor,magnezyum,A,B,C vitaminleri ve yüzde 58 temel yağ asidi vardır.

Çemen Yağı


Sağlık açısından son derece yararlı olan çemen otu yağımız hakkında bilgi almak adına yazımızı okuyabilirsiniz. Ayrıca sizlere çemen otu ve çörek otu yağı ile ilgili özel bir tarif vereceğiz. İyi okumalar dileriz.

Çemen Otu Yağı

Çemen Yağı
Çemen otu yağı, Trigonella foenum-graecum olarak bilinen ve Güneydoğu Asya'ya özgü olan çemen otu bitkisinin  tohumlarından preslenmiş veya ekstrakte edilmiş esansiyel yağdır. Antik Mısır'a kadar uzanan binlerce yıldır popüler tıbbın bir parçası olmuştur. Bu yağın etkileri  nedeniyle konsantrasyon arasında flavonoidler , vitaminler , saponinler ve alkaloidler gibi tarçın asidi ve diğer antioksidanlar bulunur. Bu yağ sarı bir renktir, ancak zaman zaman koyu kahverengi tonları da olabilir ve aroma oldukça güçlüdür.  2 tür çemen yağı bulunur; Çemen tohumu sıkıştırılmış yağ öncelikle yağ asitlerinin bir karışımıdır ve vücut için iyi olduğu bilinmektedir. Çemen otu yağı ise  daha uçucu bileşikler ve antioksidanlar içerir ve faydaları  popülerdir.

Buğday Yağı


Hayatımızın neredeyse temelinden bulunan buğday sadece ekmek yapımında değil yağ olarak da artık kullanılmaktadır. Buğday yağının faydalarından ve kullanımından bahsedeceğimiz yazımız umarım sizlere yararlı olacaktır. İyi okumalar dileriz. 

Buğday Yağı Ne İşe Yarar 


Buğday YağıBuğday tohumu yağı buğday tohumu merkezinde bulunan buğdayın "kalbi" olarak kabul edilen buğday tohumundan türetilmiştir. Buğday bitkisini filizlenmesine ve büyümesine yardımcı olmak için bu tohum gereklidir. Buğday tohumu, buğday çekirdeğinin en besleyici bileşenidir ve protein, B vitaminleri, omega-3 yağ asitleri, demir ve kalsiyum gibi 23 farklı besin içerir. Yoğun beslenme faydaları, diyetinize sağlıklı bir katkı sağlar. Yağ aynı zamanda besin maddesi ile paketlenmiştir, bu da cildinizi nemlendirmeye ve yatıştırmaya çok uygundur.

Baobab Yağı


Sağlık ve cilt bakımından oldukça faydalı olan baobab yağı hakkında sizlere daha fazla bilgi vermek için hazırladığımız yazımızın sizlere yararlı olması dileğiyle iyi okumalar dileriz. 

Baobab Yağı Nedir ? 

Baobab Yağı
Son zamanlar da popülaritesi sürekli artmak da olan bu baobab yağı anın da emilmektedir. Koyu sarı rengine sahip olan bu yağ kullanıldığı cilt de yağlı bir durum değil ancak parıltılı bir yönü ve canlılık hissi vermektedir.

Baobab Yağının Faydaları 

Birçok kremin yapımın da losyonların içerisin de, serumlar da ve maskelerin yapımın da kullanılmaktadır. Kurumuş olan ciltlere, tahriş olmuş ciltlere ve nemsiz olan ciltlerin onarılmasın da kullanılmaktadır.

Babassu Yağı


Tropikal bölgelerden elde edilen ve son derece sağlıklı olan babassu yağı hakkında hazırladığımız yazımızda  bu yağın faydalarından ve kullanımından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Babassu Yağı Nedir? 

Babassu Yağı
Babassu yağı, aynı adı taşıyan bir Güney Amerika palmiye bitkisinden elde edilir ve bu besleyici-yoğun yağ, tohumlardan soğuk presleme yöntemi ile çıkarılabilir . Bilimsel olarak Attalea speciosa  olarak bilinen bu palmiye ağacından gelen yağ, yaklaşık% 70 oranında yağ içeren benzersiz kimyasal bileşimi nedeniyle çok aranır.

Babassu yağı genellikle bir yemek yağı olarak kullanılır ve hindistancevizi yağına kimyasal bileşim açısından oldukça benzerdir . Aslında, babassu yağının bazı yönleri , daha hafif olması, daha hızlı emilimi ve daha az belirgin lezzeti gibi hindistan cevizi yağından daha da üstün kılar ve daha da çok yönlü hale getirir. Bu bitkisel yağ genellikle soluk sarı renktedir ve özellikle Güney Amerika'da olmak üzere birçok ülkede doğal sağlık depoları  mevcuttur. Bu yağın birçok yararı, esas olarak laurik, stearik, miristik, oleik ve palmitik asitler ve aynı zamanda vitamin E ve diğer çeşitli antioksidanlar dahil olmak üzere yağ içeriğine atfedilmektedir. 

Emu Yağı


Emu yağı bitkisel bir yağ olarak karşımıza çıkmaz. Hayvandan elde edilen bu ender bulunan yağın sağlık açısından faydaları hakkında bilgi almak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

Emu Yağı  Nedir ? 

Emu Yağı
Bir emu, bilimsel olarak Dromaius novaehallandiae olarak adlandırılan uçamayan bir kuştur.  Kuş, Avustralya'ya özgüdür, ancak birçok ülkede beslenerek yetiştirilmektedir. 

Emu yağı, kuşun cildinin altındaki birikintilerden toplanan çoğunlukla yağdan oluşan parlak sarı bir sıvıdır.  Bazı benzersiz avantajlara sahip olabilecek yaygın olarak satılan bir ticari üründür.Yağlar toplandıktan sonra, saf yağ üretilinceye kadar çeşitli filtrelerden ve işlemlerden geçirilirler. Farklı emu yağı tipleri farklı filtrasyon ve işleme seviyelerine bağlıdır.

Çoğu emu yağı, bakteri ve kirletici maddeleri azaltmak için tam işlemden geçecektir. Bazı emu yağları, daha fazla yağ asidi içeriği oluşturmak için diğerlerinden daha fazla rafine edilir.

24 Mart 2016 Perşembe

Elemi Yağı


Elemi
Elemi yağı hakkında sizlere hazırladığımız yazımızda bu yağın faydalarından ve kullanımından bahsedeceğiz. Cilt , saç ve genel sağlık açısından son derece sağlıklı olan bu yağ hakkında bilgi edinmek için yazımızı okumaya devam edin.

Elemi Yağı

Elemi Yağı, Latincesi Canarium Commune diye bilinen çoğunlukla Filipinlerin güney ve batı kesimlerinde yetişmekte olan bir yağ çeşididir.

Çok uzak diyarların çok faydalı bir yağıdır diyebiliriz. O bölgenin insanları ( gerek kadın gerek erkek bireyleri ) tarafından güzel hoş bir kokusu olduğu için koku yerine bile kullanılır. Geleneksel yollarla elde edilen bu ürün damıtma denilen eski bir yöntem ile elde edilir.

Deve Dikeni


Deve Dikeni
Aslında isminin tam zıttı olan ve son derece sağlıklı olan deve dikeni faydaları hakkında size hazırladığımız yazımız umarım yararlı olacaktır. Bu bitkinin genel faydalarına ve kullanım alanlarına dair bilgiler yazımızda mevcuttur. İyi okumalar dileriz.

Deve Dikeni

Deve dikeni bir çiçekli bitkidir. Deve dikeni içindeki etken madde silymarin olarak adlandırılır Bitkinin farklı kısımları geleneksel olarak çeşitli sağlık rahatsızlıkları için doğal bitkisel tedaviler olarak kullanılır. Bu kısmen içerdiği güçlü antioksidanlar nedeniyledir. Karaciğer sağlığı üzerindeki olumlu etkisi ile bilinir, ancak çalışmalar diğer olası faydaları da araştırmaktadır. Ama herhangi bir takviye almadan önce mutlaka doktorunuzla konuşmalısınız.